|

Salut TPU! Deci efectiv nu o pot convinge pe mama sa imi cumpere lentile speciale pentru vedere. Spune ca se teme sa nu se intample ceva si sa imi "stric" ochiul mai rau. O inteleg, probabil nu are incredere in mine ca ma pot descurca cu toate regulile de igiena, cu aplicatul lor etc. dar eu ma simt pregatita..se mai teme de iritatii. Temerile ei pot deveni realitate? Cate sanse sunt?

Nu vreau sa imi pun ochelari si tin sa mentionez ca am fost la control si am vederea foarte slaba. Nici de la jumatate de metru nu mai vad clar si abia daca descifrez un text..cum o pot convinge pe mama? Tin sa mentionez ca am 12 ani.

Ce avantaje si dezavantaje sunt?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dezavatajele, la varsta ta, sunt legate de costuri. Ochiul isi schimba dimensiunea, asa ca te vei vedea nevoita, daca iti pui lentile, sa mergi cam o data la 4-5 saptamani la oftalmolog (si sa platesti consultatia) si sa iti schimbi lentilele la interval de 2-3 luni. In plus, iti trebuie lentile dintre cele mai bune, scumpe si nu le vei putea purta mereu (ci cateva ore pe zi, cateva ore pe saptamana), macar pana la 19 ani.
Avantaje practic nu exista, in afara de cele de oridin estetic.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut! Pai ești micuța draga mea! Trebuie sa faci ce a zis medicul! Daca a zis ochelari, atunci va trebui să porți ochelari.Doctorul a învățat mult și are și experienta, că a văzut multe cazuri.Of, biata de tine, sper să ți se refacă vederea cât mai repede, îți țin pumnii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine porti ochelari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă vorbeșit de lentile de contact în loc de ochelari, la fel ca colegii de site zic că e singurul lucru corect să asculți și să urmezi indicațiile medicului oftalmolog. La 12 ani (și nu numai) sănătatea e mai presus decât aspectul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dezavantajele sunt ca poti ramane orb daca nu le scoti cand dormi si trebuie sa fi si foarte atent sa le lubrifiezi si dezinfectezi zilnic, avantajul este ca nu mai trebuie sa porti ochelari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează