| AndreiHacm a întrebat:

Salut, vreau sa imi raspunda cineva care stie la aceasta intrebare. Stiu ca o sa imi ziceti: *du-te la doctor* dar, am programare joi care vine si am zis sa intreb si aici.
Am 17 ani, 64kg, 1, 79 si am scolioza usor-moderata. Ei bine, m-am gandit sa ma apuc de sala dar, sa trag ceva mai usor adica cu maxim 10kg, sa fac tractiuni, flotari cu ceva in spate si in general la aparate mai usurele ca sa nu pun atata presiune pe coloana. Vreau si parerea voastra, credeti ca fac bine sa trag mai usor si cu greutati usoare, aparate si alte chestii cu greutatea corpului? Mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Buna! E posibil ca unele exerciții fără sa îți dai seama sa îți afecteze scolioza. Întreabă medicul la care mergi dacă poți efectua aceste exerciții, pentru ca unele pot solicita coloana vertebrală agravând scolioza. Sănătate!

5 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu cred ca-i indicata sala, ca mai tare strici decat repari.
Ai nevoie de un chiropractor cu experinta sau de un medic de oase, care sa-ti recomande anumite exercitii pe care ai voie sa le faci.
Sala si ridicatul greutatile ar putea fi interzisa pentru tine, ca-ti poate deplasa si mai rau acele vertebre sau pot declansa chiar o hernie de disc.
Sa nu uitam ca esti inca adolescent si pana la 20 de ani, cand ti se incheie cresterea oaselor, nu ai voie sa lucrezi cu greutati la sala.

| AndreiHacm explică (pentru Jassmina):

Cred ca m-ai inteles gresit ca eu nu ma bag la 50-100kg, ma refer la kg usoare... 10kg si in general la aparate si exercitiile cu greutatea corpului..chiar atat de firav sa fiu incat nu pot face nici cu greutatea corpului, aparate sau 10kg naiba?))

| Jassmina a răspuns (pentru AndreiHacm):

Nici eu nu am vorbit de sute de kg, dar chiar si 10kg este foarte mult pentru un copil cu scolioza!
Tu nu ai voie nici 5kg sa ridici... apoi sala si ridicatul greutatilor este interzisa adolescentilor, fiindca inhiba hormonii de crestere.
Pana la 20 de ani nu maie ste mult, prioritar acum este sa-ti repari coloana, ca asta iti va afecta toata sanatatea si viitorul.

| Titan123 a răspuns:

Mai bine, alergi

| AndreiHacm explică (pentru Titan123):

Tu faci muschi la maini alergand ma dracu? Comentezi an-*** dracu si 2 la mana daca stai sa o iei logic nu am voie sa alerg prea mult deci ***laughing