| Ara8890 a întrebat:

Am publicat un anunt pe olx si am primit un mesaj de la o persoana care era interesată de anunt.
I-am raspuns si m-a întrebat dacă daca poate sa primească prin livrare
I-am spus ca nu ma pricep la asa ceva si i-am cerut detalii iar ea mi-a trimis un ss cu politica de livrare a olx-ului
I-am spus ca nu stiu cum ar trebui sa primesc banii si mi-a spus ca doar prin card se poate
I-am spus că nu ma pricep exact si mi-a trimis dintr-o data un mesaj lung în care imi explica ca deja a plasat livrarea si ca a platit tot iar langa era si un link care imi confirma asta iar acea persoana imi spunea să îmi bag datele cardului.
Mi-am zis ca este ceva putred, le-am bagat totusi dar nu am apasat pe continuati si i-am explicat si mamei care mi-a spus ca nu este normal asa ceva si ca trebuia sa imi ceara doar codul iban (nu stiu cum se scrie) am renuntat imediat, am sters datele si i-am spus acelei tipe ca nu vreau pentru ca nu este sigur apoi s-a cam enervat si mi-a spus ca banii ei au fost deja debitati si repeta "va rugam introduceti cardul" iar eu i-am spus "iar eu vă rog să anulați şi să vă luați banii înapoi "apoi i-am dat block.
O să am de suferit cu ceva? Nu i-am trimis datele cardului dar mă simt urmărită efectiv

Răspuns Câştigător
| Legion7X a răspuns:

Nu pațesti nimic stai linistită, dar fereste-te de escroci și fii mai atentă. Era țeapă 100%. Nu se insistă când cumperi ceva, si nu ești obligat să vinzi oricui. NU da datele tale de pe card niciodată. Daca i-ai spus că nu te pricepi si nu ai încredere de ce a mai continuat? Renunță la OLX, și site-uri de genul acesta. Este bine că nu ai continuat cu datele să apeși pe ceva. Sunt tactici de tip phishing, în care se clonează pagini sau anumite detalii de introducere a datelor. Probabil trebuia să te duci imediat la poliție, poate reusea să o identifice. Un IT-ist bun cred că o identifica


https://anascrie.ro/......vrare-olx/ caz exemplu.

Ce însemnă Phishing
https://www.bancatransilvania.ro/securitatea-informatiilor/despre-phishing/


Numai bine!

| Ara8890 explică (pentru Legion7X):

Aşa este, e plină lumea de escroci şi hoți..muțumesc pentru răspuns, toate cele bune!

1 răspuns: