| Mandresc a întrebat:

ok, deci uuuum buna, am 16 ani si recent am vorbit cu unul de 18 timp de 2 luni, la inceput totul a fost normal (eu vorbeam despre faptul ca urasc sa fiu fata deoarece uni vor sa ma penetreze, etc, plus ca sunt asexuala). Dupa el a spus ca a avut un vis in care am aparut (adica practic a avut fantezi cu mine) si dupa o perioada a inceput sa imi spuna ca are un crush pe mine, chiar daca eu am spus clar ca urasc cand lumea se poarta in halul asta cu mine si ca sunt asexuala.

In fine, cum sa ii explic ca pedofilia nu e ok si ca nu toate fetele se gandesc numai la ****?

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Vedem că te-ai simțit foarte inconfortabil atunci când ți-a povestit despre visul respectiv. Pentru că ți-a împărtășit acest lucru, tu poți să îi exprimi ferm faptul că te deranjează și că nu ai dori să mai aveți astfel de discuții. E important aici să diferențiem între vis și fantezie. Visul este ceva ce se întâmplă inconștient, fără a fi o alegere.

Într-o relație sau discuție este important ca fiecare dintre parteneri să exprime transparent care sunt nevoile, ce își dorește de la relația respectivă și care sunt lucrurile deranjante. Atunci când ambele persoane cunosc aceste informații, puteți stabili de comun acord dacă continuați relația sau discuția respectivă în termenii menționați. Fără a stabili clar limitele fiecărui partener sau membru al discuției, pot apărea situații ca cea descrisă de tine.

Persoanele asexuale pot să se afle într-o relație emoțională. Din nou, aici poți vedea tu în ce măsură ți-ai dori acest lucru și să îi transmiți unui posibil partener toate aspectele. El poate accepta să înceapă o relație ținând cont de nevoile și limitele stabilite de comun acord.

Dacă ți-ai exprimat clar limitele și simți că acestea nu îți sunt luate în considerare, poți încheia discuțiile cu persoana respectivă.

În legătură cu ultima întrebare, persoana despre care vorbești nu este considerată ca fiind pedofil. Pedofil este acea persoană care este atrasă de copii.

În cazul tău, te afli la vârsta în care îți poți da consimțământul să ai o relație cu acest băiat. Dacă nu îți dorești să mai discuți cu el, ai dreptul să faci acest lucru.

Sperăm că mesajul nostru îți este de ajutor.

Ora De Net
22 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu esti interesata de sex, lasa baietii in pace, ca la varsta asta, nu vor DECAT sex, ca pocnesc hormonii in ei si nu sunt interesati de altceva, de la tine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ai cum și ce să îi explici.
Pur și simplu refuză contactul cu el.

| Adry05 a răspuns:

și ce dovedești cu asta? nu-ți convine nu mai vorbi cu el și gata

| anonimg a răspuns:

Chiar dacă guvernul ne dă voie, totuși, relațiile sexuale trebuiesc acceptate doar în cadrul căsătoriei. Și de asemenea nu putem să divorțăm din orice motiv. Un alt stil de viață este ușuratic, și trebuie să ne ferim de astfel de relații ușuratice. Altfel viața noastră nu va fi una fericită, împlinită. Ba încă trebuie să-i învățăm si pe alții să trăiască responsabil.

| Bizon95 a răspuns (pentru anonimg):

Lal,
si dupa ce te casatoresti, ABIA ATUNCI aflii ca sexul nu merge si DIVORTEZI, asa e mai bine?!?

| anonimg a răspuns (pentru Bizon95):

Ce spui tu nu se mai incadreaza la categoria responsabilitate.
Daca este sa continuam viata in felul acesta, atunci am putea spune si ca trebuie sa facem copii, si sa vedem daca sunt pe gustul nostru sau sa renuntam la ei.
Eu i-au o femeie numai daca ma potrivesc cu ea la pat? Sau o femeie i-a un barbat numai daca se potriveste cu el la pat?
Si daca o femeie este lasata de barbat pentru ca nu se potriveste cu ea la pat, o iei tu de buna dupa aceea? (Asta ca sa vorbesc dupa modul usuratic in care trateaza lumea persoanele din care este compusa).
Nu stiu cum sa zic si cum sa ma exprim, dar asta inseamna materialism. De aceea nici noi sa nu zicem nimic de fetele si femeile care umbla dupa barbati bogati. Pentru ca nu este absolut nici o diferenta. Cum aceia cu nepotrivirea la pat au renuntat la principii, tot la fel aceia care cauta alte interese financiare sau materiale au renuntat si ei la principii.
Ori crezi ca daca te potrivesti cu cineva la pat te vei si intelege in alte aspecte mai importante ale vietii?
In privinta patului, folosesc o expresie care nu este a mea: "Orice bou este compatibil cu orice vaca". Animalele cum de se potrivesc, iar fiintele care isi spun ca sunt inteligente nu se potrivesc?
Sexul este o parte secundara a casatoriei. Si cine se casatoreste ca sa ii fie lui bine, atunci mai bine sa ramana singur pentru ca un astfel de om este egoist. Noi ne casatorim ca sa facem fericit pe celalalt. Aceasta trebuie sa fie bucuria noastra: sa-l facem pe celalat fericit, si nu pe noi.
Cred ca exista si tampenii de felul urmator:
-sa te casatoresti pentru ca sa ai cu cine sa faci sex;
-sau ca sa nu fi singur/a.
De altfel oamenii pot sa traiasca si altfel, dupa cum le taie capul; de fapt asa s-a format si societatea in care traim. Bunicii si parintii nostri asa au trait -dupa cum i-a taiat capul pe fiecare. Copii n-au cum sa traiasca altfel pentru ca asa au invatat. Sau n-au invatat asumarea responsabilitatii.

| Bizon95 a răspuns (pentru anonimg):

Copii NU tii alegi, DAR NEVASTA/SOTUL... DA

moment in care tot ce scrii tu e o reclama la hai sa ne aruncam inainte cu ochii inchisi in speranta ca nu ne frigem!

| anonimg a răspuns (pentru Bizon95):

Dar poți alege și o alta dacă aceasta nu-ți mai convine. Dacă între timp apar probleme cu patul și nu mai merge treaba, trebuie să facem ceva.

| Bizon95 a răspuns (pentru anonimg):

Pai, daca te-ai casatorit, nu mai poti alege alta

iar, ca probleme cu patul, femeia poate fi ABSOLUT FIGIDA, nedescoperita, pentru ca toata viata nu a iesit din cliseul: "nu fac sex inainte de casatorie", iar cand ajunge in sfarsit in pat, sa constate ca URASTE sa simta numai durere si nu are nici o intentie sa rabde si sa simuleze orgazme, sau chiar invers, de curand am citit un articol cu unul care, cica, ca el e credincios si nu vrea sex inainte de casatorie, iar dupa casatorie sa apara ca are MICRO-PENIS, iar gagica sa se simta tradata... SERIOS

parerea mea e ca doi oameni ar trebui sa traiasca cel putin un an impreuna inainte de casatorie, sa vada daca merge treaba CUM TREBUIE!

| anonimg a răspuns (pentru Bizon95):

"...De curand am citit un articol cu unul care..." Astfel de lucruri trebuiesc discutate în perioada logodnei. Pentru că este mai ușor pentru amândoi dacă vor vorbi despre aceste lucruri mai înainte. Și este cât se poate de normal ca partenerul de viață (nu de pat) să aibă cunoștință de orice afecțiune al celuilalt mai înainte de căsătorie. Ascunderea adevărului este tot o minciună. Dacă logodnicul/logodnica nu vorbește despre aceste lucruri, atunci trebuie ca celălalt să deschidă discuția, și să îi spună cât este de importanta sănătatea în cazul acesta.
Tăcerea lui nu a făcut decât să-i aducă rușine mai târziu.

| Bizon95 a răspuns (pentru anonimg):

Da, transparenta si sinceritatea sunt la baza oricarei relatii de lunga durata

totusi, imi apar ideea, cand e vorba de sex, ar fi bine ca partenerii sa stie ce e aia fizic, unul cu celalalt inainte de casatorie, nu sa aiba surprize neplacute dupa aia, cand e vorba de asa ceva (sex) teoria NU acopera practica!

| anonimg a răspuns (pentru Bizon95):

Nimeni nu se naște învățat. Aceste lucruri le învață amândoi în timpul căsniciei lor.
De asemenea îți poți cunoaște partenerul mai dinainte dacă acesta își dorește sau dacă va fi activ dpdv sexual, din felul lui de a fi. Dacă este unul care evită discuțiile pe tema asta, nu dă niciun semn la apropo-uri și nu reacționează pozitiv asupra acestor lucruri, este clar că sunt probleme de sănătate. Bărbații trebuie să-și verifice la medic nivelul/cantitatea de toestesteron, care este responsabilă și de dorința sexuală. Poate că organismul nu produce suficiente celule; dar medicul îi va recomanda suplimente.
Iar dacă amândoi au un caracter frumos, dacă se respectă și se se înțeleg, atunci acest lucru va fi si în pat.
Standardul moralității nu-l putem coborî sub nici un motiv, oricât de sentimental ar fi acesta.
Dacă aleg un partener după criterii fizice, atunci este mai de folos tuturor să rămân singur. De altfel conceptul virginității nu ar fi existat niciodată. Ba încă pentru cei mai mulți acesta este o problemă.
Lipsa activității sexuale sănătoase în cadrul căsătoriei este din pricina caracterului defectuos al unuia din soți, sau chiar al amândorura.
De altfel când iubești pe cineva nu-l mai probezi la pat. Dacă-l iubești dar nu e bun la pat, ce faci? Te desparti?
Sau dacă nu-l iubești dar este bun la pat, cum s-ar proceda: continuarea relației sau se trece la despărțire?
Ori dacă partenerul care este nepriceput la pat sau chiar bolnav sau mai în vârstă- este mai înstărit, atunci îți spun eu că banii acestuia va substitui lipsa nepriceperii lui.
Patul de dinaintea căsătoriei este doar satisfacerea poftelor sexuale, și nimic mai mult, indiferent de motive (mă refer la bărbați aici; rare cazuri în rândul femeilor).

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

El vrea s-o aiba de prietena/nevasta, nu cauta sa aiba o calugarita la domiciliu.

| sofisis a răspuns:

La 18 ani NU e pedofil pentru faptul ca ii place de una de 16.
Problema e la tine, nu la el. Faptul ca tu nu te incadrezi in majoritate si ai o usoara deviatie sexuala, nu este vina lui si nici nu inseamna ca are el o problema pentru ca are un apetit sexual normal pentru un baiat de 18 ani sanatos.
Plus de asta, bag mana in foc ca nu te-a crezut cand i-ai spus ce i-ai spus.

| Panamax a răspuns:

Tu poti sa te gandesti la ce vrei, dar baietii se gandesc numai la un singur lucru.
La 16 ani nu se mai pune problema de pedofilie.

| Dalmore a răspuns:

Eu nu înțeleg de ce vorbești cu tipi, dacă tu ești asexuală? Ce crezi că vrea de la tine? Să vă jucați șotron? Ți-o cauți, ăsta e adevărul, nu cred că ești asexuală, altfel aveai alte activități, nu pierdeai timpul cu tipi. Și nu e pedofil.

| BogdanM275 a răspuns:

Sincer vina e în proporție de 99% a ta și nu a lui, dacă ai știut că nu te simți atrasă de băieți/bărbați (și ești asexuala) atunci de ce ai mai început "să vorbești" cu băieți si/sau să ai o relație cu unul, majoritatea băieților au fantezii sau dorințe sexuale mai ales dacă tu i-ai dat de înțeles ca ai o relație cu el, trebuia să îi dai de înțeles de la inceput ca sunteți doar prietenii nimic mai mult.

În cazul tău nu cred ca se poate vorbi despre pedofilie, deoarece presupun ca nu i-ai trimis poze cu tine în ipostaze "intime" sau te-a filmat el pe ascuns.

| Alasingur a răspuns:

Nu e pedofilie daca ai peste 15 ani.

| rosewater a răspuns (pentru Alasingur):

Nici daca el ar avea 22?

| Alasingur a răspuns (pentru rosewater):

Nu.

| Alasingur a răspuns (pentru rosewater):

Cat timp una dintre cele 2 persoane are 15/15+ ani totul e in regula.