| Moise_Lavinia_1987 a întrebat:

Ajutati-ma va rog vreau sa mai slabesc si eu 3 kilograme intr-o saptamana ajutati-ma nu sunt grasa dar mai trebuie decat 3 kilograme sa dau jos va rog spuneti-mi ceva am 12 ani

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Ai 12 ani, vrei sa fii mai silueta, fa sport. Curele de slabire nu sunt bune, cu atat mai mult ca esti in perioada de crestere.
Ceva in plus, manca mancare gatita, evita fast food, semipreparate, condimente artificiale (gen knorr, vegeta si alte porcarii ce contin glutamat) si sucurile din comert.

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Esti prea mica sa te gandesti la slabit, 3 kg inseamna 3000 de calori cea ce intro saptamana nu vvei da jos nici daca alergi o ora pe zi pentru ca trebuie si sa hranesti, sfatul meu manca in cantitati mai mici, manca fructe, legume, fa sport

| anonimg a răspuns:

Mai adaug si eu la spusele celorlalti:
-2 mese pe zi sunt suficiente
-nimic intre mese; nici macar seminte.
-nu bei apa si nici altceva imediat pana sa mananci, si nici imediat dupa ce ai mancat.
-chiar daca ai abonament sau bilet, mergi pe jos 2-3 statii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

-2 mese pe zi sunt suficiente
-nimic intre mese; nici macar seminte.

Cele mai stupide sfaturi posibile. Tu GANDESTI cand recomanzi asa ceva unui copil de 12 ani? ( sau unui om in general )

| anonimg a răspuns (pentru Cosmin86):

Este si normal ca sa alegi doar ce iti convine...
Aici nu este vorba de slabire prin infometare. Eu am zis 2 mese/zi; iar 2 mese pe zi nu inseamna post.
Iar cine mananca intre mese suprasolicita stomacul; il imbolnaveste din pricina ca nu il lasa sa se odihneasca. Asa cum mainile si picioarele au nevoie de odihna, tot asa si stomacul are nevoie de odihna. Stomacul nu este un organ ca inima si ca plamanii ca sa lucreze incontinuu. Si daca nu este lasat sa se odihneasca manacnd astfel intre mese, el nu este suficient de pregatit pentru masa urmatoare.
Noi nu putem sa mancam doar ce/cum/cand ne place. Nu spune nimeni sa rabdam de foame; dar trebuie sa mancam sanatos. Si asta nu o spun eu, ci Dumnezeu.
"Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina"". (Geneza.2:16) Si astazi putem sa mancam bineinteles, dupa placere; dar daca aceasta placere aduce vatamare sau imbuibare, vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu de felul cum am pastrat trupul care ni l-a dat, dupa cum este scris: "Daca nimiceste cineva templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu". (1Corinteni.3:17)

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

"Iar cine mananca intre mese suprasolicita stomacul; il imbolnaveste din pricina ca nu il lasa sa se odihneasca.", asta nu am mai auzit.

Poti sa-mi argumentezi STIINTIFIC ( nu cu citate din biblie ) aberatiile tale?

| Moise_Lavinia_1987 explică (pentru anonimg):

Esti ciudata sau ciudat

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimg):

Eu mananc intre mese de ani de zile si sunt perfect sanatos.

Conteaza ce mananci, intre mese mananci mancare de calitate ( fructe, migdale, caju, etc. ), nu porcarii.

Sunt N articole care demonstreaza ca cel mai sanatos e sa ai 5-6 mese pe zi ( mese, nu gustari ), in cantitati moderate.

Daca faci sport, e ok sa ai si 6-7 mese consistente pe zi

| anonimg a răspuns (pentru Cosmin86):

Cum zici tu. Dar daca un elev sau oricare alt om mananca 5-6 mese/zi, el cand va mai invata, sau cand va mai avea timp sa mai lucreze? Ori invatatul se face cu stomacul plin, sau efortul fizic tot la fel? Sau sportul...
Ma tem ca demonstratiile stiintei -"pe nedrept numita astfel"- sunt facute de oameni care nu isi pot tine in frau apetitul. Tocmai de aceea cad bine aceste "demonstratii" intregii lumi stapanite de un apetit necontrolat. Oare nu medicii spun ca fumatul dauneaza sanatatii? Atunci ei de ce fumeaza? Oamenii cauta cu tarie sa aduca dovezi placerilor si viciilor lor.

" Nu mâncaţi niciodată intre mese - Stomacul trebuie să primească cea mai atentă îngrijire. Nu trebuie ţinut în activitate continuă. Daţi acestui organ, folosit greşit şi mult abuzat, puţină pace, linişte şi odihnă..."
"Gustările târzii sunt un obicei dăunător. – Un alt obicei dăunător este acela de a mânca chiar înainte de culcare. Se poate ca mesele obişnuite să fi fost servite, dar, pentru că există o stare de slăbiciune, se consumă mai multă mâncare. îngăduind această practică rea, ea poate deveni un obicei, adesea atât de ferm fixat încât se crede că este imposibil să dormi fără mâncare. Ca rezultat al cinelor târzii, procesul digestiv este continuat în timpul orelor de somn. Dar, deşi stomacul lucrează în continuu, lucrul lui nu este îndeplinit".
"Mamele se plâng adesea de sănătatea sensibilă a copiilor şi consultă medicul când, dacă ar fi dat dovadă de puţin simţ practic, ar fi văzut că necazul este cauzat de greşeli în dietă."
"Mamele fac o mare greşeală permiţându-le [copiilor lor) să mănânce între mese. Stomacul este deranjat din cauza aceasta şi este pusă temelia pentru suferinţele viitoare. Irascibilitatea lor poate fi cauzată de mâncare nesănătoasă, încă nedigerată, dar mama simte că nu are timp de pierdut asupra acestei chestiuni ca să-şi corecteze guvernarea nesănătoasă; nici nu se poate opri să le calmeze îngrijorarea nerăbdătoare. Ea le dă micilor suferinzi o bucată de prăjitură sau alte delicatese ca să-i liniştească dar aceasta doar măreşte răul."
"După ce masa obişnuită este consumată, stomacului ar trebui să i se îngăduie să se odihnească cinci ore. Până la masa următoare n-ar trebui să fie introdusă în stomac nici o bucăţică de mâncare. în acest interval, stomacul îşi va îndeplini lucrarea şi apoi va fi în stare să primească mai multă hrană."
(Citate din cartea "Indrumarea copilului" -Ellen G. White.)
Sursa: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html

| Moise_Lavinia_1987 explică (pentru anonimg):

Bai lasa-ma ca nu esti normala cu biblia ta si dumnezeul tau lasa-ma

| anonimg a răspuns:

Nu sunt deloc ciudat. Dacă părinţii noştrii trupeşti prin care Dumnezeu ne-a adus la viaţă ne vor binele şi ne învaţă cum să trăim, cu cât mai mult Tatăl nostru ceresc este preocupat în cele mai amănunte lucruri de noi -de viaţa şi sănătatea noastră.
De la început şi până la sfârşit, Biblia este o carte educativă; ea ne învaţă şi ce/cum/când să mâncăm. Biblia este dreptarul oricărei învăţături. Ascultarea de Dumnezeu duce la sănătate, la viaţă. Nu numai mâncarea, băutura şi sportul aduce sănătate în trup şi suflet; ci credinta, dragostea, încrederea în Dumnezeu ca a unui copil în părintele său aduce cu adevărat sănătate şi viaţă în noi. (Şi Dumnezeu nu este ireal. Ci prin Duhul Sau Sfânt, El îl conştientizează pe om de prezenţa Sa.)

| Moise_Lavinia_1987 explică (pentru anonimg):

Lasa-ma frate cu dumnezeul tau si biblia ta ca nu asat am intrebat

| SasNetRomania a răspuns:

Nu se slabeste intr-o sapt cat intr-o luna / doua! renunta la paine dulciuri si sucuri.
mananca de 3-4 ori pe zi regulat maxim cat doi pumni.
fa sport minim 1-2 ore pe zi.