| geoconda a întrebat:

Am înțeles că dacă faci exercitii cardio, slabești si foarte mult, probabil mult din grăsime, dar mult din masa musculară. Eu nu vreau să pierd masa musculară! Am înțeles că dacă faci exercitii cu greutati, pierzi din grăsime dar foarte greu. Eu nu vreau să dau jos un kg pe lună nici 2, nici 3. Maxim 7 să spunem că vreau să dau jos pe lună. Bineînțeles cu o dieta stricta! Cei care au slăbit foarte mult, făcând exercitii cardio, au pierdut greutatea care constă în masă musculara si ajunși slabi, tot pufoși erau.
Ca urmare, eu daca vreau sa slăbesc si rapid, să spunem că urmez cardio împreunat cu antrenament cu ģretati (facute acasă, evident), o să pierd din masa musculara! Și atunci când ajung la kg dorite să zicem, as putea începe să fac cu halterele, ca să pun masa musculara la loc, dar să rămân la aceleași kg. Nu stiu, mi se pare f complicat! Si daca ma apuc la kg dorite ajunsă, să mă apuc să fac cu greutati, iar ajung la kg de acum. Deci, cum ar trebui?

17 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Continui aceeași prostie ca în celelalte întrebări. Las-o mai moale cu teoria, începe practica, ți-am spus deja 10 inși toate sfaturile necesare.

| geoconda explică (pentru Frank51):

Am început practica de mult. Inseamna ca daca tot intreb, nu am înțeles! Nu contează cati inși mi au spus, conteaza raspunsul.

| Frank51 a răspuns (pentru geoconda):

Mai mult povestești teorie decât să întrebi obiectiv care îți sunt nelămuririle. Îți propun să fi mai obiectivă ca să ți se poată răspunde.

Unul dintre răspunsuri la povestirea de mai sus este că nu pierzi masă musculară dacă ești în deficit caloric, și nici dacă faci cardio.

| alina2k18 a răspuns:

7 kg jos vrei intr-o luna?
laughing

Din pacate la slabit nu e pe vrute ca trebuie sa slabesti practic nu teoreticwinking.
Care kg ai?
Ca daca ai f multa grasime pe tine masa musculara e ultima ta problema laughing
Personal am dat jos 10kg in prima luna de regim dar eu aveam f multe de dat joswinking si am tinut regim hiperproteic cu 10zile intregi doar proteine pure ceea ce e extra greu, in a doua luna am dat 5.5kg, in a treia 7kg in total 37kg in 6luni.
Nu am ramas pufoasa, nu am facut sport.
Pune mana si slabeste daca esti obez oricum mentinerea va trebui mentinuta pe viata laughing ca altfel te ingrasi la loc indiferent prin ce metoda slabesti deci in concluzie ai timp TOATA VIATA sa pui masa musculara si sa-ti mentii o greutate normala.

| geoconda explică (pentru alina2k18):

Sunt fatăhappy
80 kg și 1, 70. Vreau să pierd 10 kg. Dar mă tot tem, că eu făceam cu halterele și exercitii cu greutati de mai mult timp, și îmi e teamă că kg pe care le vad pierdute pe cântar, e de fapt masa musculară, nu grăsime. Și asta spun, că, dacă ajung la 70 de kg, tot pufoasă probabil voi fi, că am pierdut mușchii, nu grăsimea

| alina2k18 a răspuns (pentru geoconda):

Daca mananci ce trebuie adica proteine slabe minim 80 grame pe zi o sa arati bine dupa ce dai kg dorite jos.
80 grame proteine inseamna 250 grame pui si 2 iaurtele proteice sau 1 skyr din lidl de baut cu afinewinking
Eu am avut 100 kg laughing la 1.72 m si am slabit pana la 63 laughing desi eram ok si normoponderala si la 66-70 kg mai ales ca am peste 30 primaveriwinking
Bineinteles ca am pus ceva kg ca nah laughing am 69 acum dar tin in continuare regim pentru ca eu la 65-66 m-am simtit f bine si aratat asemenea. Eu nu prea pot sa fac sport - bine la ce regim draconic am tinut chiar nu era cazul - plus ca sportul da pofta de mancare mare si eu sunt periculoasa laughing)))
E f bine ca poti sa faci sport, nu o sa pierzi masa musculara dar pastreaza cantitatea de proteine necesara corpului, nu sta pe fierturi si salate goale fara o sursa de proteina : ton in apa, piept de pui/curcan, 2-3 felii de sunca praga degresata.
Cand am ajuns la 63 kg eram mega trasa prin inel laughing chiar deloc pufoasa.
Iti doresc succes si sa ajungi la 60 kg chiarwinking daca am putut eu care eram cat vaca laughing oricine poatewinking

| geoconda explică (pentru alina2k18):

Pot să întreb care era dieta ta? happy
Uite a mea
La ora 10 beau shake proteic
La 12: gustare( un fruct)
La 14: prânz
La 16: gustare
La 19: shake

| alina2k18 a răspuns (pentru geoconda):

Eu am tinut dieta Dukan adica : carne slaba, peste de orice fel [ nu conserve in ulei sau pestele uns cu ulei inainte sa il gatesti], legume fara amidon, lactate slabe[ iaurturi, skyr, branza dulce 0.5 grasime ] plus obigatoriu zilnic 2 linguri tarate de ovaz [ eu ori le mancam cu iaurt ori le faceam o clatita cu 2albusuri + 2 linguri de branza cremoasa 0, 2 grasime sau quark ].
Eu am tinut alternanta 5/5 : 5 zile proteine pure 5 zile proteine legume, e f greu dar asa slabesti cel mai repede.
Baut minim 2 litri apa pe zi pentru ca e obligatoriu mai ales la alea 5 zile PP.
iN REST SUNT O GRAMADA DE RETETe LOW CARB, LOW FAT INCLUSIV DESERT.
sUNT SPECIALIZATA PE CHEESE CAKE PROTEIC :))
http://www.oana-camacho-recipes.com/......la-si.html
https://www.retete-dukan.ro/
Dar de ai asa 5 mese gen?
Eu aveam maxim 3, nici acum nu mananc intre mese las sa treaca minim 4-5 ore, bine eu daca mananc 300 grame carne + o salata huge sau legume la tigaie sunt full si 7-8 ore.
Mie mi-a placut regimul asta pentru ca poti sa mananci cat vrei adica mult dar doar din alimentele permise;) gen vrei sa mananci juma de tava de cheese cake din ala pai baga :))
Eu 6 luni nu am gustat un fruct si era vara aparusera piersicile, nectarinele, cirese, zmeura ohohho, am gasit zmeura proaspata de a noastra si in octombrie :)) lucky me cand am trecut la etapa 3 si puteam introduce 200g fructe zi si disparea alternanta de 5 zile.
In rest eu acum tin din nou alternanta 5/5 pentru ca well vreau 65 kg, azi am mancat 3 rosii, 3 castraveti si 1 ardei gras cu o clatita din aia cu crema de branza si 3 felii sunca presata de curcan + omleta dintr-un ou intreg si 1 albus.
Sunt full si acum, mai tarziu am ghiveci de dovlecei cu fasole verde si multe rosii pasate si verdeata, din ala probabil voi baga 3 portii cred ca nu e cu carne deci nu tine de foame :)) plus am cheese cake https://www.retete-dukan.ro/cheesecake-marmorat/
Deci maxim 1000 calorii pe azi daca stau sa socotesc dar cu siguranta 2 kg mancare :)) Numai dimineata am avut 800grame mancare lol.
TOTAL: 1730 grame, 852.1 calorii, 94.4 proteine, 22 lipide, 70 carbohidrati, 18.3 fibre
Meh ca am si socotit.

| geoconda explică (pentru alina2k18):

Păi și sport nu faci? Dar bine, tu arăți bine la 69, ce iti mai trebuie...
Spun va sunt prea multe ce mănânci tu acolo, aoleeeu

| alina2k18 a răspuns (pentru geoconda):

Pai eu mananc mult cantitativ dar f slab caloric, nu consum grasimi, zahar, faina, ulei laughing
La 65 kg arat mai bine si talia+ brate subtirele.
La proteine-legume mananc f mult dar de duminica intru in proteine pure 5zile deci maxim 600-700 calorii ca e greu sa mananci carne goala laughing.
Alea 4kg fac o diferenta destul de mare in cazul meu, probabil pe la 15august imi voi indeplini obiectivulwinking.

| geoconda explică (pentru alina2k18):

Da mi te rog niste exemple de proteine pure de alea. Eu nici nu stiu ce sa mai mănânc de fapt!
Si, inca ceva, mie imi e frica, ca daca voi slăbi să nu mai am nici o forma, adică, stii tu. Tu mai ai?

| alina2k18 a răspuns (pentru geoconda):

Eu nu prea am chur si sani de fel laughing la 100 kg aveam ca nah era culmea sa nu port 80D la sutien, la 65kg sunt 75 Bwinking, churu mai plat ca asta-i viata dar macar am talia mica si scap si de manerele vietiiwinking
Proteine pure inseamna albus de ou, piept de pui/curcan, branza slaba cremoasa sau nu, peste slab, iaurt 0% grasime skyr sau zuzu, danone skyr, rasol/muschi de vita sau manzat ala cel mai slab[ astea le mananc fierte eu la foc mic 3-4 ore ca altfel nu stiu sa fac vita laughing ].

| geoconda explică (pentru alina2k18):

Mda. Am 15 ani, si imi e cam frica sa raman fara forme. Adică, pentru mine, înțelegi? Vreau eu să arăt bine, pentru mine. Dar dacă dau jos să spunem, si prin ec cardio, atunci când ajung la 70 de kg, chiar dacă am dat masa musculara jos, poate ma pot apuca atunci de ex ca să pun masa musculara la 70nde kg

| gdsjdpUAS a răspuns:

Bună! Te voi lămuri eu cu ceva trăit pe pielea mea. Acum 4 ani eu am slăbit 15 kg in 1 luna jumate cu ex cardio, și da am dat jos masa musculară însă atunci nu știam. Am pus la loc kg si acum sunt iar in proces de slăbire, am dat jos 10 kg și mai am 10 de dat, cardio și in plus fac ex cu greutăți și da, se vede diferența, sti de ce? Văd cum pleacă grăsimea și corpul are o formă super. Faci cu greutăți cât poți tu ridica și la o serie sa faci între 12 și 15 repetari, in momentul in care vei slabi, gen între timp vei vedea și tu. Mie îmi era frica sa fac la început sa nu arat nașpa, dar e un mit, mi-a confirmat asta o persoana care chiar se ocupa cu așa ceva, și îți zic sincer avea dreptate … adânca ca da, fa cu greutăți ca sa nu dai masa musculară jos ci grăsimea.

| geoconda explică (pentru gdsjdpUAS):

Deci le combin? Cardio cu greutati! Și ai vreun video în care arată exemple de ex cu greutati? Sa imi dai link? De ce iti Eee frica la început? Nu inteleg. iti era frica ca te ingrasi? Dar dacă fac cu greutati, se da greu grasimea jos, si eu am la dispozitie doar 2 luni, 8 saptamani adică.

| AdrianCtn21 a răspuns:

Nu ți trebuie nici un fel de exercițiu, dacă ai alimentația bogata în proteine și slaba in carbohidrați poți da jos din grăsime și sa capeți kg în același timp, iar dupa kg puse le transformi în masa musculara prin exerciți de ex cu greutăți(cu gantere, bara z, bara dreapta etc.)sau cu greutatea corpului(tracțiuni, chin-up's, flotări, flotări la paralele etc.)
Sper ca te am ajutathappy

| geoconda explică (pentru AdrianCtn21):

Exemple de alimente c cu carbohidranti? Cum adica sa dau jos din kg adică să slăbesc si sa ma îngraș in acelasi timp? Asa ai spus acolo.
Mersiii