| Andreas07 a întrebat:

As vrea sa îmi spună cineva cum sa ma îngraș sa zic așa mai exact sa pun putina masă pe mine, dacă îmi poate da cineva ceva mai in detaliu, sau o experiența proprie, țin sa mentionez ca fac kick box, am antrenamente in fiecare zi + sala unde încep sa bag tare, in schimb am arderile foarte rapide.

Proteine încep sa iau câte puțin, nu pastile, in niciun caz steroizi sau alte tampenii, doar niște suplimente cu carbo atât iau, in schimb as vrea sa ma duc in 77-78.

Am 22 de ani / 72 kg / 1.80

4 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

Păi practici 2 sporturi care te mănâncă de energie/kcal. Am incercat si eu o perioadă sa combin sala cu mma-ul, după aprox. 3 săptămâni deja începeam să mă simt slăbit. Ideea e ca trebuie sa mănânci foarte bine si bogat in macro si micronutrienti. Du-te cu proteina 2g/kg, carbo (vezi cum reacționează organismul tau) 350-400g ++ daca e nevoie si NU uita de grasimi (la fel, cum reactionează organismul tau, minim 60g, eu personal trec de 100g pe zi fără probleme, acum depinde si de organismul tau). Cifrele astea pe scurt ar însemna peste 3100 kcal, daca e nevoie mărăști si mai mult sau renunți la unul din sporturi sau cel putin practici foarte rar.

| Cosmin86 a răspuns (pentru BuLaNNNeL):

Asa e... eu de cand fac kickboxing nu mai pot baga sala serios decat de 1-2 ori pe sapt (full body sau lower-body+upper-body).

| ROberrt86 a răspuns:

! Daca aceasta constitutie este genetica nu vei castiga foarte mult in greutate, avand probabil un metabolism foarte intens. Suplimentele nutritive pe baza de miere (Apivitas forte, Vitalizant-energizant forte) si cele proteice (Nutri Fort, batoane proteice, Prot 85) va pot ajuta sa castigati in greutate. Mesele bogate in proteine si dulciuri, mancatul unei cantitati considerabile de alimente seara, practicarea unor exercitii fizice usoare, odihna, eliminarea factorilor de stress pot influenta in mod pozitiv ingrasarea.

| mariocezar a răspuns:

In primul rand, dupa experienta mea ca mama are o sala proprie de fitness, incearca sa mananci mai mult si sala mai multa, sa stii ca la varsta ta 1.80 si 72kg este destul de ok, pot sa spun chiar ca nu esti foaarte slab, esti normal. Diferenta normala de kilograme dintre metri si kg este 10, adica daca ai 1.80 (80-10) ar trebui sa ai 70kg, deci relativ, mai slabeste pana la 65 si spune stop, bagam desert, si salata foarte multa! O zi buna.