| Enjinak a întrebat:

Buna! Am o problema sa zic asa. Eu ma tot chinui sa slabesc. Fac sport, nu mai mănânc dulciuri, nu consum sucuri. Rar. Gen slabesc acun un kg și imediat gen o zi doua în pun înapoi si nu înțeleg de ce? Ma poate ajuta cineva cu un răspuns?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Findca nu esti consecvent in ceea ce faci.
Daca vrei sa slabesti nu ai voie sa manci paine, cereale, fainoase, cartofi, dulciuri, sucuri nici macar foarte rar.
Apoi, portiile de mancare trebuie sa fie jumatate din cat mancai inainte si nu mai mult de 3 mese pe zi, fara snake-suri intre mese.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu te lua dupa jassmina cu jumatatea portiilor. Corpul are nevoie de o cantitate de aimente si daca o reducu la jumatate dai in anemie, iti slabeste puterea de de munca. De asemenea este stiut ca aceiasi cantitate de alimente ingurgitate la trei mese pot sa ingrase la 3 mancari, dar nu la 5.
Eu am slabit 10 kg in 2 ani, renuntand la paine si ma mentin.
Trebuie evitate alimentele care contin multi carbohidrati.

| Eireann a răspuns:

Daca te cantaresti in fiecare zi o sa te stresezi degeaba. Indicat e sa te cantaresti o data pe saptamana, in aceeasi zi, dimineata, dupa ce urinezi dar inainte de micul dejun. Asa poti sa observi o schimbare sau un progres.
E vara deci poti sa inlocuiesti pranzul sau cina cu o salata - cu ton sau piept de pui sau ou sau branza dar fara maioneza.

| Unsfatbun a răspuns:

Eu am luat puțin în greutate, dar incep să-mi revin la "normal"!
Dimineață, la 7, 8 servesc micul dejun (o zi lapte cu cereale, altă zi servesc un suc natural cu biscuiți, uneori chiar și un "ochi").
La 10:30 -11 servesc o jumătate de sandwich ori ceva fructe.
La amiază, pe la 13:30 - 14 servesc prânzul. O zi un pic de carne (de preferat carnea de pui), altă zi pește, poate fi și o "ciorbică". Acum că a venit vara, salata este baza!
După amiază, la 15:30 - 16, un fruct de sezon. (Bineînțeles, moderat)
Seara la ora 7 - 8 cina. La cină, de obicei evit alimentele cu proveniență animală. De regulă, aici greșim de cele mai multe ori.
Mâncăm târziu, mult și prost.
Carnea, branza, ouăle trebuiesc înlocuite cu alte alimente mai ușor de digerat.

Un proverb japonez spune așa: Niciodată să nu te ridici sătul de la masă!

Beau 3-4 litri de apă pe zi, fac și ceva mișcare (alerg de 3-4 ori săptămână).

O să-mi spuneți că mănânc toată ziua. Ok, dar mănânc sănătos și câte puțin. Nu bag in mine că spartul și am pretenția să arăt bine.

Evită prăjelile, evită mâncarea proastă de la fast-food. Evită băuturile carbogazoase și fă mișcare. O să arăți "boboc"! Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Unsfatbun):

"Nu bag in mine că spartul și am pretenția să arăt bine." -> sunt o gramada de sportivi care baga in ei ca spartu (mananca singur cat o familie de 4 persoane) si arata foarte bine. Depinde de ce sport faci.

| Design2021 a răspuns:

Depinde de metabolismul tau si genetic cum esti facut,
sunt persoane slabe care mananca de rup, nu fac sport si beau bere.