| RoxannaI a întrebat:

Fac sală de câteva luni, am observat ca toată lumea consuma suplimente proteice. Îmi puteți spune va rog ce fel de proteine sa folosesc, cum se folosesc, în fiecare zi, de doua ori pe zi? Menționez faptul ca vreau sa ma îngraș, sa depun masa musculara. Mulțumesc!

8 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Pai si n-ai auzit ca nu e indicat sa te iei dupa turma?

Ca sa pui masa musculara, ai nevoie sa consumi zilnic in jur de 1, 5g de proteine pe kilogram corp (a nu se intelege ca e suficient sa faci DOAR asta). Teoretic, cantitatea asta ti-o poti lua lejer din alimentatie, mai ales cand esti la inceput cu sala. In cazul in care nu poti din diverse motive, vin suplimentele in ajutor, dar doar atunci. Oricum, nu te gandi ca-s substante miraculoase, tot din mancare sunt extrase si ele.

Iar acum vine intrebarea: ti-ai facut un program de alimentatie si ai constat ca nu ai cum sa-ti atingi necesarul de proteine? Sau nici macar nu te-a preocupat problema asta?

| RoxannaI explică (pentru AnastasiaK):

Bună! Un regim alimentar nu am deoarece nu am timp, nu îmi cântăresc mâncarea. Dar mănânc destul de bogat și nu reușesc sa pun mai mult de 1 kg, 1 kg jumate. Știu ca nu sunt substanțe miraculoase și prin miracol ma îngraș, dar am tot citit și ajuta masa musculara. Mulțumesc frumos pentru răspuns.

| AnastasiaK a răspuns (pentru RoxannaI):

Ajuta la masa musculara, dar fara sa fii in surplus caloric, degeaba. Asa ca tot la alimentatie ne intoarcem. Daca nu esti in stare sa mananci ca lumea, gainerul ar fi solutia pentru tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pantru a pune masã muscularã si a te ingrasa ai nevoie de surplus caloric, somn/recuperare(48-72ore intre grupe) si cresterea in fortã la niste exercitii compuse de baza in timp. Suplimentele sunt pe lângã asta.

| raluca0604 a răspuns:

Salut! Proteinele pentru masa musculara se iau dupa antrenament. Eu imi iau suplimente de la Protein House ca au produse de calitate, nu amestecuri de proteina ieftina si prostii de genul. Aici sunt proteinele pentru masa musculara: https://proteinhouse.ro/proteine-masa-musculara

| RoxannaI explică (pentru raluca0604):

Bună! Am tot urmărit vloguri, și persoanele ba luau de doua ori pe zi, ba o data, de aceea întreb, de câte ori pe zi trebuie folosite. Și în zilele fără antrenament trebuie luate? Mulțumesc pentru răspuns.

| raluca0604 a răspuns (pentru RoxannaI):

Buna! Poti sa iei si in zilele de pauza. Sa stii ca proteinele din zer sunt cele mai bune ca se asimileaza cel mai rapid.
Cu mare drag! happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru RoxannaI):

Ideea este ca trebuie sa ai 2 gr de proteina/kg-corp. Calculezi cat iti asiguri din mancare si din suplimente iei doar DIFERENTA.

De-aia unii iau o data, altii de 2 ori si altii de 3 ori pe zi.

Calculeaza si tu cat ai nevoie, nu lua aiurea.