| OanaChris a întrebat:

Buna! Ma poate ajuta si pe mine va rog cineva care are cunostinte in domeniu? Fac sala si in ultimul timp am inceput sa fac cu greutati tot mai mari, adica sa maresc greutatea, dar problema e ca am inceput sa ma umflu, gen parca am corp de barbat, am picioare prea groase cu toate ca nu fac picioare doar fund. La brate/umeri iarasi.
Ideea este ca la mine nu a fost dorinta sa imi cresc masa musculara, doar sa ma tonific, eventual sa imi maresc fundul, si nici nu am facut cu greutati foarte grele cum fac altele si nici nu iau suplimente sau sa mananc mult.
Efectiv nu inteleg de ce m-am transformat asa si ce mai pot sa fac acum? Adica vad la alte fete ca fac cu greutati si mai mari, si tot nu sunt asa umflate gen, ci tonifiate. Imi doresc sa am picioare subtiri.
Ca si greutate am 55 kg la 1.67-168.

12 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Mușchii se dezvolta prin lucru. Dar și reversul e valabil. Se atrofiază daca nu sunt folosiți. E o mare problema a celor imobilizati. Ai putea sa nu mai mergi o perioada la sala. Dar asta nu garantează revenirea lor. In plus, te poți îngrasa așa.
Trebuia să fii atenta la modificările corpului. Cum s-a schimbat deja putin, sa fii observat in ce direcție, ca sa fi putut lua măsurile necesare din timp.
Ar fi o soluție sa slăbești. Dar trebuie sa ai mare grija. Alimentația e jumătate din fitness/bodybuilding. Nu o poți înlătura ca sa slăbești. Deci trebuie sa știi clar ce ai de făcut ca sa poți slăbi, și să nu fie afectat corpul.
Și, nu mai lucra cu greutăți mari și puține repetari. Ele cresc volumul mușchilor. Eu așa am sărit de la 66 de kg la 86 și 1, 98 înălțime în doar doi ani. Lucrează cu greutăți mai mici, și multe repetari, in situația ta, in jur de 15. Așa, și mușchii rămîn tonifiați, și poti scădea din stratul de grăsime.
Cine te-a învățat să lucrezi cu greutăți mari, te-a învățat greșit. E ceva greșit ce se găsește din abundenta pe net, deci riscul de a fi informat greșit e foarte mare. Chiar am avut o discuție în acest sens tot aici, daca te interesează,, și vrei sa intelegi cum stau lucrurile cu mușchii, o poți vedea aici:
https://www.tpu.ro/......-perioada/

| OanaChris explică (pentru cristi202):

Eu am crescut greutatile deoarece imi doream sa imi maresc fundul, dar atat, nu picioare. Am vazut multe fete ce fac fitness cu greutati mari si au fesierii dezvoltati tare, dar picioarele subtiri. Eu efectiv nu imi pot explica fenomenul asta. SI aici as fi vrut si eu sa ajung, dar din pacate mi s-au dezvoltat picioarele prea mult si nu inteleg de le la alte fete nu...

| cristi202 a răspuns (pentru OanaChris):

Daca ai făcut exact același exerciții ca ele, atunci e clar un lucru interesant, nu ar trebui sa fie așa. Desi, suntem unici, fiecare avem propriul stil de dezvoltare. De aceea, sunt mai multi factori de luat in seama, și, daca vrei sa dezvolti doar o grupă de mușchi, e bine sa apelezi la un antrenor. Daca nu ai făcut exact ca celelalte fete, ar trebui sa înțelegi de ce. Contează mult tipul de exerciții. De exemplu, chiar daca vorbim de genuflexiuni, una e sa le faci liber cu bara in spate, și alta la aparat. Pozitia fixa a trunchiului la aparat face ca fesierii sa nu lucreze aproape deloc, in schimb, la liber, fesierii lucrează destul de mult, astfel că se dezvolta și ei. Pentru băieți, care vor neapărat un fund mic, e ideal aparatul. Eu aveam fundul cam mare de pe urma practicării voleiului de performanta, care dezvolta fesierii, dar nu am ținut seama de asta, mereu cît am tras de fiare am căutat să fac fara aparate, era ceva pentru mine sa simt eu cum ridic fierul, nu sa mă simt ajutat de aparate. Așa că, și acum am fundul mare. happy

| OanaChris explică (pentru cristi202):

Da, cam aceleasi ca si ele, deoarece le urmaresc pe o aplicatie crying(((
Nu inteleg efectiv cum pot avea fesierii dezvoltati si picioare subtiri gen. Si la aparat nu prea fac, ce fac mai mult doar cu gantere si kettlebell, la bara deloc, si la aparate rar. sad

| cristi202 a răspuns (pentru OanaChris):

Depinde probabil și ce alte exerciții mai fac acele fete...
Depinde ce alte exerciții mai faci și tu, care sa contribuie fără să știi la dezvoltarea picioarelor. De exemplu, simpla alergare, pe linga exercițiile făcute, ar putea intr-o oarecare măsură să ajute la dezvoltarea picioarelor.
După cum am zis, situația e prea complexa ca sa putem înțelege noi de ce la tine nu e ca la celelalte fete. Asta doar un antrenor ar putea să înțeleagă și să explice.

| VoidEternal a răspuns:

E simplu, daca vrei doar tonifiere, renunță la greutăți, fa exerciții doar cu greutate corporala.
Sau cu greutăți foarte mici. Low weights, high reps.

Faptul că ți s-au dezvoltat mușchii picioarelor (cvadricepșii probabil cel mai mult și bicepșii femurali) tine și de genetică dar trebuia să fii conștientă că nu ai cum sa izolezi perfect fesierii, orice mișcare îi antrenează pe ei, îi antrenează într-o mai mică sau mai mare măsură și pe ceilalți. Daca vrei acum sa slăbești, o varianta ar fi sa treci pe cardio, de preferat in sală, ceva fitness, aerobic sau există și programe de cardio criminale pe care le poți face și acasă dacă ai puțin spațiu, gen Insanity max30, care își merită numele daca mă întrebi pe mine. Așa faci tonifiere fara să mai pui masă.

| OanaChris explică (pentru VoidEternal):

Ideea e ca daca fac cu greutati mici sau greutatea corporala, nu simt nimic laughing

| VoidEternal a răspuns (pentru OanaChris):

Daca faci 30 de repetitii pe fiecare serie, vei simții. Tonifiere si modelare se face punand muschiul la treaba pentru cat mai mult timp. Poti face eventual si miscari excentrice, gen flexie lenta, extensie exploziva sau invers in functie de tipul de exercitiu. In felul asta recrutezi cat mai multe fibre musculare pe fiecare repetare.

Low weight, high reps!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai simplu, a crescut nivelul de testosteron, nu prea ai ce face, poti face tonifiere alergand pe afara, tu nu ai nevoie de fiare... faci banda la sala, abdomen la aparat, 1-2 exercitii pentru fese si aia e, cu greutati mici.
Tin minte cand mergeam la sala zilnic ma umplusem de cosuri pe fata din cauza testosteronului ridicat, eu care nu am cosuri pe fata si nu fac.

| OanaChris explică (pentru anonim_4396):

Bun, si acum cum pot face sa imi revin la forma initiala? gen sa nu mai fiu la fel de " umflata". Ma gandeam sa mai slabesc...

| CassieII a răspuns:

Eu fac sală și dacă vrei să pui masă musculară trebuie să crești greutățile. Dacă nu vrei să pui masă, este indicat să lucrezi cu greutăți mici.

| viktor25hau a răspuns:

Incearca sa nu mai cresti greutatea si sa faci numai de mentinere, cat despre ca faci fesieri si deloc picioare, nu ai cum, sunt grupe complementare inevitabil intra si picioarele in antr de fesieri.