| Tdrdaniel314 a întrebat:

Buna,scuzați ca va deranjez asi dori sa pun o întrebare pentru o prietena de a mea, are 17 ani, 1, 55 m/ înălțimea și circa +30 kg și ar dori sa mai ia în greutate, ati putea sa îmi recomandați ceva (vitamine, suplimente alimentare orice)?
Va mulțumesc anticipat și îmi cer scuze dacă deranjezlaughing)!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nici o vitamina sau supliemnt de pe pamant NU ingrasa, DOAR mancarea mancata zilnic, ingrasa.

Vitaminele si mineralele intaresc sistemul imunitar dar NU ingrasa!

Sa puna mana serios sa manance mancare, sa-si tripleze cantitatea de mancare din farfurie, ca mananca extrem de putin, de aceea are numai 30kg.

La 1.55m ar trebui sa aiba 42-45kg

| Sophieka a răspuns:

Sa caute medici care sa o ajute...

| RoxanaIoana108 a răspuns:

Buna! La fel cum am ajutat mai multe persoane sa faca un surplus caloric si inclusiv pe mine (am avut o perioadă in adolescență cand la 15 ani aveam 37 de kg la 1.60) te voi ajuta si pe tine.

Cu spuneam si mai sus, SURPLUS CALORIC. Surplusul caloric reprezintă un "dozaj" mai mare de calorii. 2500-3000 de calorii/zi. Stiu ca suna dificil de pus in practica, insa nu si imposibil!

Trebuie pentru inceput sa tii minte ca NU o sa te ingrasi peste noapte, ci numai cu putin efort, iar efectele se vor vedea abia dupa 2-3 luni sau la cantar.

Pentru inceput, SPORT! Comanda o gantera sau cumpara din Jumbo sau Decathlon (gantera de 3-5 kg, depinde cat de mult poate duce, dar la inceput, recomand gantera de 3kg.). Poti cumpara una singura, deoarece o gantera este in jur de 50 de lei, iar nu multi si-ar permite sa dea 100 de lei pe doua gantere, in conditiile in care acum s au scumpit toate. Poti face ceea ce iti propui si cu una singura!

Încearcă sa cresti masa musculara! Fă genuflexiuni cu gantera tinuta cu ambele maini, intinderi romanesti sau gasesti tot felul de exercitii pentru a pune masa musculara. Incepe cu 20 de ridicari pe varfuri fara gantera, apoi 20 de ridicări pe varfuri LENTE cu gantera in mâna. Exercitiile pentru picioare. Apoi fa pentru brate, posterior...Dar nu inainte de a face o incalzire! Repet, gasesti pe interent videoclip uri si tot felul de site uri!

Apoi vine partea cu surplusul caloric. Dupa fiecare mic dejun, bea hn smoothie facut in casă.
Ia un smoothie maker (in jur de 150 de lei, ca sa fie si putin calitativ) si uita te pe net la retete. Incearca sa folosesti lapte ( de orice fel, migdale, cocos, de vaca, de soia) si iaurt grecesc in bautura ta. Apoi la alegere fructele (fructe de padure, capsuni, banane, ananas, kiwi, porticale, piersici, pere, mere, poti folosi chiar si legume precum sfecla rosie, morcov, rosii etc). Optional sa adauci si pudră proteica din lapte. Dar smoothie ul tau deja este perfect daca adaugi fructe de toate felurile.
Poti adauga si nuci, caju, alune sau poti avea o gustare separata. Sunt esentiale in dieta ta de surplus caloric.

Apoi multa apa, cel putin 2L pe zi. Stii de ce spun asta? Pentru ca astfel ti se va "mării" stomacul, facand loc mai multor alimente.

Ca vitamine recomand uleiul de pește sau omega 3. Se spune ca uleiul de peste ajuta oarecum si la îngrășat. Dar poti incerca sa iei dimineata, la pranz si seara vitamina C (ai grija de cat este, caci nici in dozaj mare nu este bine). Pe langa faptul ca iti intareste sistemul imunitar, iti face si pofta de mancare. Dar ai grija cand esti la menstruatie! Aceasta poate face ca menstruatia ta sa fie mai abundentă si sa tina mai mult!


Grija de tine! Sanatate multa!

| raMLesS a răspuns (pentru RoxanaIoana108):

Off, ce rau imi pare ca ti-ai luat atat timp sa-i dai un raspuns si pe autorul intrebarii il doare la banana ca tot nimic nu a inteles laughing rolling on the floor

| RoxanaIoana108 a răspuns (pentru raMLesS):

Importan este ca eu mi-am facut treaba si am încercat sa il ajut oarecum happy