| VegasBoy a întrebat:

Buna seara TPU! Am si eu o intrebarebig grin
Daca in fiecare zic fac 50 de flotari, 120 de abdomene, 50 genoflexiuni si 20 de tractiuni la bara, corecte si cu pauze cand nu mai pot,in cat timp o sa am un corp frumos bine lucrat, mentionez ca nu vreau sa fiu foarte musculos doar sa se vada patratelele si pietptul conturat? Am uitat sa mentionez ca am 14 ani, inaltime de 1, 76 cm si 68 kg.

7 răspunsuri:
| bogz a răspuns:

Pana mergi la sala si iei niste suplimente. Daca vrei chiar sa se vada ceva.

| VegasBoy explică (pentru bogz):

Pai,eu as prefera sa nu merg la sala, sa fiu cat de cat mai natural, doar fibra si nu vreau sa iau suplimente deja de la varsta asta. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru VegasBoy):

Nu inteleg, la sala e "nenatural"?

si ce naiba program e ala, muschii se dezvolta in zilele de pauza.

cand incepi cu "in fiecare zi" e clar ca o sa ramai un COPIL FIRAV.

Lucreaza si tu 1-2 grupe la un antrenament, la rupere, maxim 8 repetari ( poti peste, maresti greutatea ) si apoi toata saptamana lucrezi ALTCEVA.

Sper ca macar ai o alimentatie bogata in proteine, nu?

| VegasBoy explică (pentru Cosmin86):

Nu e "nenatural" doar ca voiam sa zic ca numai din exercitii de baza.Cu alimentatia nu am probleme, consum 5-6 mere pe zi, am in jur de 4-5 mese pe zi, salamuri, "margarina" sau pateuri nu consum deloc, doar carne de peste si nu la conserver, carne de pui si porc; consum foarte mult spanac si salata de legume; in fiecare dimineata beau cate o cana de lapte si nu de aia de la magazin. Dupa parerea mea, cred ca alimentatia e cam OK.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VegasBoy):

Elimina laptele dimineata, laptele are proteine cu absorbtie lenta ( caseina ), e bun seara sau cand urmeaza o perioad alunga in care nu mananci

Dimineata mananci oua, fulgi de ovaz, etc., nu lapte.

5-6 mere nu prea vad la ce te ajuta, mai bine te orientezi spre alte fructe ( gen banane, rodii, etc. ).

mai baga si carbohidrati de calitate ( orez brun, paste integrale, fulgi de ovaz, etc. ).

Dar mesele sunt consistente? Adica o cana de lapte nu e o "masa cu proteine", daca vrei proteine din lapte bea 8-9 cani odata. Si carne la fel, mai multe fripturi, nu una singura.


Si fa-ti un program de genul : o zi de tractiuni ( mai multe tipuri, sunt vreo 45 de tipuri de tractiuni, alege 3 sau 4 ), o zi de flotari ( sa ai si flotari la paralele, unde ai tot corpul in aer ) si o zi de picioare. Apoi 3 zile pauza si apoi reiei.

| VegasBoy explică (pentru Cosmin86):

Mi se pare interesant ce mi-ai propus, iar mesele sunt consistente adica parintilor mei li se pare ca mananc foarte mult, cateodata si in exces dar nu prea se vede ca ma ingras.Fripturi mananc de 3-4 ori pe zi si nu fastfood sau carnea de la magazin ci de casa, iar programul chiar imi place.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VegasBoy):

Mananci cat sa-ti asiguri 2 grame de proteina /kg-corp zilnic si 3-4 grame de carbohidrati / kg-corp.

Tu la 68 kg ai nevoie de aprox 130 grame de proteina pe zi.

"iar programul chiar imi place", da, dar nu o sa pui muschi cu programul ala al tau, ala e de rezistenta in cel mai bun caz.