| FlorinSalamNr1 a întrebat:

Am aproximativ 1.75m inaltime si 56 de kg.M-am apucat de sala, iar problema este ca nu prea stiu cum ar trebui sa fac sala. Cum ar trebui sa fac sala avand in vedere ca nu prea am forta (am fost sedentar multa vreme). Funda celor mai bune instructiunii!

Răspuns Câştigător
| octavianniss a răspuns:

Salut. Daca ai fost sendentar foarte mult, incepe sa-ti "dezmortesti" corpul. Cea mai buna metoda pentru a-ti intra in ritm este sa incepi prin alergari usoare. Fa asta timp de 1-2 saptamani si o sa vezi ca incep sa se vada schimbari. Articulatiile vor deveni mai elastice.

Dupa ce simti imbunatatiri si nu scapi de starea respectiva de "amorteala" din cauza perioadei lungi de sedentarism, incepe sa lucrezi fiecare grupa de muschi. Pentru inceput noteaza-ti cate repetari poti face si cu ce greutati. Este important pentru ca dupa o luna sa cresti numarul de greutati, astfel vei avea posibilitatea sa urmaresti progresul.

Cand vine vorba de alimentatie, mananca din ce in ce mai mult pentru inceput. Cu timpul incearca sa iti iei nutrientii din alimente precum: carne de pui, fasole, naut, linte, seminte. ACestea au foarte multe proteine si te vor ajuta sa pui masa musculara. De asemenea vei avea nevoie de lichide cat mai multe, dar si de legume si fructe.


In cazul in care esti interesat de alte teme legate de sanatate, poti consulta revista online de sanatate si igiena orala http://zambaret.com

Sper ca sfaturile mele te-au ajutat. Am trecut prin aceleasi nedumeriri ca tine. acum am 1.78 si 65 de kg. Inca mai lucrez ca sa pun masa musculara, dar am crescut in greutate (inclusiv muschi) aproximativ 5 kg in 6 luni.

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Moldoveanu15 a răspuns:

Iti faci o dieta corecta. In care sa mananci mai multe calorii pentru ca esti slab si vrei sa pui masa musculara. Antrenezi in fiecare zi cate o grupa sau macar de 3 ori pe saptama (de ex:luni:piept/triceps,marti:spate,trapez, biceps, vineri:abdomen, umeri, picioare de ex). Cumperi o pudra proteica(whey) de la myprotein sau de unde vrei si ai grija sa manci cel putin 2gr de proteina per kilogram.Asta inseamna ca tu la 56 trebuie sa manci zilnic 112gr. Dormi bine si aia e.

Răspuns utilizator avertizat
| DovleacTurbat a răspuns (pentru RobertG101):

Stai jos ca esti prost. Mananci 1 tona de proteina pe zi, daca NU esti in surplus caloric NU cresti. In perioada de masa musculara (adica atunci cand vrei sa pui pe tine) ai nevoie de surplus caloric (mai multe calorii decat are organismul nevoie), carbohidrati de calitate (astia-s baza), grasimi pentru a stimula nivelul testosteronului si proteine alea merg si 1, 5g/kg. Proteinele devin decisive in perioada de definire cand trebuie minim 2g/kg ca sa NU pierzi din tesutul muscular. Abtine-te din raspunsuri prostesti sau macar fa efortul si citeste inainte sa scoti tampenii pe gura, pardon tastezi tampenii.

| Bula a răspuns (pentru Moldoveanu15):

Omule, nu vezi ca omul e usor, de-l sufla vantul?
Ce dieta sa faca?

Poate vrei sa spui sa manance mai bine, mai consistent, mai mult...