| RobertPasca a întrebat:

am 15 (implinesc 16 in decembrie) am 1, 83 de inaltime, si 60 kg... Anul acesta o sa intru la liceu, si in generala la sport nu eram prea bun, nu puteam face nici o flotare. nici acum nu pot, nu stiu de ce, As vrea sa imi iau un set de gantere, adica 2 gantere, pana in 170 lei, ca sa pot face muschi, ca sa pot face flotari la liceu... Care imi recomandati?
Nu vreau sa ma fac un culturist, doar vreau sa fac ceva muschi la brat, ca sa pot face flotari.
Va multumesc

6 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Incepe cu flotari mai simple, fa flotari din genunchi, dupa cateva saptamani/o luna-doua o sa poti face si cateva flotari normale.

| ThePowerlifter a răspuns:

Salut! Daca vrei sa devii mai bun la flotari: faci flotari! Nu pare logic? Daca faci brate cu ganterele iti vei lucra bicepsul si tricepsul. Tu in flotarile normale lucrezi pieptul in mare parte si dupa tricepsul, dupa partea din fata a umarului. Mananca in surplus caloric ca sa faci ceva forta si masa, altfel vei ramane la fel. Sa dormi totusi. Poti incepe cu flotari din genunchi, sunt cele mai usoare, dupa treci la cele normale si cauta ca sunt mai multe variatii. Ai putea sa faci seturi pana la epuizare sau sa iti propui sa faci 100 flotari si le faci in 10 seturi, 10 repetari pe set. Dar prima varianta e mai buna. Daca te simti ca nu te-ai recuperat, ia pauza ziua respectiva. Si cand ai febra musculara nu o sa ai la fel de multa putere.

| DanielHX a răspuns:

Pai tu trebuie sa cresti in forta.Pentru asta iti trebuie gantere (eu iti recomand sa mergi la sala, in banii aia iesi mai bine), faci repetari putine, cu greutati mari.Si cresti treptat.Pentru varsta ta ar fi ok 7-8kg.Dar e mai bine la sala ca poti sa schimbi greutatile. Dupa ce ai facut asta timp de aprox. 10 zile. Poti incerca sa faci flotari.

| Ganzzo a răspuns:

Jesus.Pune-te si fa flotari in genunchi.Fa cat de multe poti si o sa te obisnuiesti si cu cele normale.Mananca macar 3 mese pe zi, incearca chiar si mai mult.Gantere nu stiu ce sa zic, daca iei de vreo 4/5 kilograme faci sa zic brate cu ele, daca le vrei pentru piept ia macar de 7/8 desi iesi mai ieftin daca te apuci de sala ( fara frica, nu o sa arati ca un culturist xD ). Bafta!

| Tudor292 a răspuns:

Salut!

Uite cum sa faci mușchi fără prea multă bătaie e cap si pierdere de timp.

1. Exerciții pentru brațe: i-ați o gantera de 4 kg si asaza-te pe un scaun. Tine spatele drept si fa repetări cu ea. Poți face câte serii vrei tu.dar când simți că obosești să știi că ești pe drumul cel bun! Atunci cand vrei sa lași gantera mai fa încă vreo 7, 8 ridicări. Așa îți dezvolți repede mușchii.

2. Exerciții pentru piept: fă flotări din genunchi, câte poți. la fel ca la brațe, mai multe serii.

3. Exerciții pentru abdomen: abdomenele sunt foarte, foarte bune.

Pentru picioare poți încerca genuflexiuni.

Sper ca te-am ajutat! Să nu uiți că dacă vei arata bine, vei face o imagine bună peste tot, vei dovedi ca ai grija de corpul tau si de sănătate! Poți să te apuci!

Funda?

| Daria1992 a răspuns:

Http://crazysheep.ro/index.php?route=product/product&path=20&product_id=350 Eu asta recomand.
Si acum o parere. Nu trebuie sa ai muschi ca sa poti face flotari. E necesara doar putina forta. Nu cred ca e ok sa te apuci direct de gantere si doar atat. Consuma multe lichide, fii atent la ce mananci, la calorii si proteine, consuma multe legume si fructe si APA e cea mai importanta! Asa, acum fizic, fa cardio! Te va ajuta. Chiar daca crezi ca ganterele isi vor face efectul mai rapid, daca nu ai o alimentatie bogata in proteine si care contine cat mai multe fructe sau legume e degeaba. Trebuie sa ai o viata activa. Poti alerga 1 ora pe zi, usor. Apoi sa faci exercitii pentru brate, gasesti multe programe pe net, poti sa le faci de cel putin 3 ori pe zi, si incepe cu flotarile in genunchi si te poti folosi cate putin si de gantere. Esti putin cam slab pentru inaltimea ta. Deci sper sa tii cont de ce am zis si rezultatele nu vor intarzia sa apara!