anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am aproape 16 ani si doresc sa pun ceva masa musculara pe mine. Eu sunt destul de slab, am 1, 70m si 50 kg. In afara de faptul ca sunt slab nu am nici pic de putere, nu am muschi la brat, in generala ma dadeau si fetele la skandenberglaughing. Nu am rezistenta, la ora de sport daca alergam prea mult eram lesinat pe urma, flotari nu puteam si nu pot sa fac mai mult de 10-15 si nici pe alea nu stiu daca le fac corecte. Abdomene la norme reuseam sa fac undeva la 30 in 30 de secunde. Cu toate ca nu am o aiura sportiva eu iubesc sportul, nu sunt genul care sa inventeze o scuza doar pentru a scapa de ora de sport, ador ora de sport. Eu vreau sa devin ceva mai rezistent, sa nu obosesc asa repede cand alerg, sa pun ceva muschi pe mine, sa am mai multa forta in maini ca sa nu mai rada toata lumea de mine, sa am ceva patrele, sa imi fac si picioarele mai musculoase ca sa zic asa si cam atat. Vreau sa stiu ce exercitii trebuie sa fac pentru inceput, ce alimentatie sa am, trebuie sa mananc la ore exacte, ce trebuie sa mananc? In legatura cu somnul, trezbuie sa ma trezesc dimineata la o anumita ora, exercitiile sa le fac doar la o anumita ora zilnic, sa le repet, cum? Eu de obicei dorm pana la 12 ziua dar daca e nevoie ma pot trezi dimineata si sa fac exercitii. Iar daca va sugerati sa imi recomandati sala nu se poate, eu lociuesc la sat si nu am mijloace de transport necesare pentru a ajunge la sala etc. Va rog sa raspundeti cu lux de amanunte, si sa ma luati cu chestii de incepatori. Mersi, numai bine.

23 răspunsuri:
| CorneliaC a răspuns:

Doamne, ai scris atat de mult ca mi-e si greu sa-ti scriu. Scuza-ma

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns:

Mananca bine (absolut orice) si fa multa miscare/sport...nu mai sta pe TPU sa pui intrebari laughing)

| infectieacuta a răspuns:

Ok... deci tu vrei sa ai muschi nu? Aici poate depinde si de structura ta genetica adica daca parinti tai, sau unul din parinti pe care l-ai mostenit a fost slab, asa esti si tu. De obicei ca sa prinzi forta ar trebui mai intai sa mananci bine, sa acumulezi proteine in organism. Insa daca esti genul care mananca dar nu asimileaza asta e altceva, exista pastile si tratament pe care le folosesti pentru a lua in greutate. Vorbeste cu un medic, cu parintii tai mai intai si spune-le ca te simti prost ca esti mai slab ca restul si spune-le ca vrei sa te ingrasi, sa fi barbat laughing nu cred ca are cine sa-ti spuna de pe TPU chestii medicale gen : scoalate la ora de mananca aia pentru ca la urma urmei, aici nu suntem in spital ci intr-o comunitate in care daca ai nevoie de ceva, intrebi. Legat de exercitii, dupa ce te simti in firea ta, ai mancat bine dimineata fa niste exercitii gen intinderea bratelor... adica incalzirea. Dupa faci 1 2 abdomene cate poti 3-4 flotari si daca ajungi sa faci asa in fiecare dimineata si seara si daca mananci ca sa ai energie ai sa vezi ca o sa te dezvolti cu timpul happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru infectieacuta):

Tu cu niste amarate de abdomene si flotari vrei sa te dezvolti?

alt copil mic

| WeAreLegion a răspuns:

Fa-ti abonament la sala, cumpara-ti creatina, cea mai buna e aia micronizata de la optimum nutrition care costa doar 50 de lei si te tine vreo 2-3 luni,creatina creste forta si ajuta la sinteza proteinelor in muschi,pe langa creatina poti sa iti cumperi si niste proteine pentru masa masa musculara,sfaturi pentru sala nu iti voi da pentru ca oricum acolo e personal calificat care te va ajuta,mananca mai multa carne, fructe, legume, lactate, culcate pe la 9-10 seara si trezeste-te pe la 8-9 dimineata, sa nu mananci multe dulciuri, sa nu bei sucuri si sa nu fumezi si nu te lasa intimidat de ceilalti, la final vei obtine fizicul dorit, succes!

| anonim_4396 explică (pentru WeAreLegion):

Nu am cum sa am duc la sala, iar despre creatina, nu vreau sa iau. Vreau sa fac totul natural ca sa zic asa.

| WeAreLegion a răspuns (pentru anonim_4396):

Creatina e un aminoacid care apare in corp in mod natural, prin suplimentare tu doar iti iei un aport mai mare, daci orice supliment iei tot natural o sa faci, faci artificial doar cu steroizi!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Creatina = natural, se gaseste in carne, peste, etc.

mananci carne? atunci deja iei creatina

pune mana si mai documenteaza-te, esti complet paralel cu sportul asta

| bloodandpride a răspuns:

In primul rand trebuie sa pui ceva grasime pe tine, ca sa ai ce da jos pentru a-ti prelucra muschii.Iti recomand ca la inceput sa mananci multe prajeli, dulciuri, pentru ca.desi nu sunt sanatoase te vor ingrasa. Apoi, poti incepe prin a manca produse bogat proteice cum ar fi:oua, branza, piept de puicarne de vita.In continuare poti incepe prin a face exercitii fizice:flotari, genoflexiuni, tractiuni(iti poti face o bara de tractiuni sudand 3 tevi metalice). Rezistenta ti-o poti prin mari prin alergare zilnica.Mersul la sala mie mi se pare destul de fortat. Uite aici si programul de exercitii fizice pe care ar trebui sa-l urmezi:http://www.youtube.com/watch?v=jLCTPFSSUhM.P.S:da-mi fb tau sa vorbim cu mai multe amanunte.

| WeAreLegion a răspuns (pentru bloodandpride):

Ba tu esti imbecil?

| bloodandpride a răspuns (pentru WeAreLegion):

De ce sad

| Cosmin86 a răspuns (pentru bloodandpride):

"n primul rand trebuie sa pui ceva grasime pe tine, ca sa ai ce da jos pentru a-ti prelucra muschii.", nu am auzit ceva mai STUPID

Sa nu mai zic ce-ai aberat de sala

| FlorinPx a răspuns (pentru bloodandpride):

Mai omule, ce face ala in video nu e pentru incepatori, ala are forta el a zis ca poate face maxim 15 flotari si nici alea corecte asta din video le face si corecte si mai multe si mai grele adica prin diferite metode incat sa ii fie mai greu... Citeste intrebarea si dai un raspuns concret nu doar de dragul fundei. Sall

| dReaml a răspuns:

Pai draga prietene.
Pentru inceput hai sa incepem cu "gamba"
Incearca sa iei intr-o mana 10 kg si intr-o mana 10 kg, si stai pe talpa si ridicate pe varfuri cu greutatile in mana pana aproape nu mai poti.
2. Ca sa ai rezistena mai mare trebuie sa alergi zi de zi. De preferabil 30 de minunte e perfect, nu foarte repede.
3. Pentru a face abdomene nu fa deodata foarte multe, incearca sa faci 15 stai 2-3 minunte mai fa 15 mai stai putin si faci 4 serii de acest gen
4. Pentru brate, hmm thinking Incearca sa faci cate 10 flotari si stai 4-5 minunte mai fa 10 si fa cate 4 serii asta insemand 40 flotari.
Fa zilnic asta.
Si despre alimentatie da, incearca sa mananci numai carne la gratar de preferat si cat mai multe legume si fructe.
Cat despre trezit si culcat.
Ar fi bine sa te culci cat mai devreme preferabil 10 incarcat 11.
Si sa te trezesti la 8 sa zicem incarcat 10.
Bafta prietenewinking

| WeAreLegion a răspuns (pentru dReaml):

Scrii niste prostii mai mari decat tine, numai cu flotari si carne la gratar nu o sa faca nimic, daca nu stii despre ce vorbesti mai bine taci si nu mai da sfaturi tampite!

| Cosmin86 a răspuns (pentru dReaml):

Flotari pentru brate? si zilnic?

zilnic = progrese MAI PROASTE si MAI LENTE

Tu ai vreo tangenta cu sportul? Sau esti doar un copil firav, care face MII de flotari si se mira de ce nu are nici muschi si nici forta?

| dReaml a răspuns (pentru Cosmin86):

Frate, eu zilnic merg la sala si joc fotbal. Pe desupra sunt fi fotomodel.
Veza-ti de viata tawinking si nu manca portia catelului

| Cosmin86 a răspuns (pentru dReaml):

Daca mergi zilnic la sala inseamna ca esti un firav fara masa si fara forta

| Cosmin86 a răspuns (pentru dReaml):

Iar daca tu esti ala din poza, e clar ce progrese "bune" ai cu antrenamentul tau...

copil firav...

| dReaml a răspuns:

Pai draga prietene.
Pentru inceput hai sa incepem cu "gamba"
Incearca sa iei intr-o mana 10 kg si intr-o mana 10 kg, si stai pe talpa si ridicate pe varfuri cu greutatile in mana pana aproape nu mai poti.
2. Ca sa ai rezistena mai mare trebuie sa alergi zi de zi. De preferabil 30 de minunte e perfect, nu foarte repede.
3. Pentru a face abdomene nu fa deodata foarte multe, incearca sa faci 15 stai 2-3 minunte mai fa 15 mai stai putin si faci 4 serii de acest gen
4. Pentru brate, hmm thinking Incearca sa faci cate 10 flotari si stai 4-5 minunte mai fa 10 si fa cate 4 serii asta insemand 40 flotari.
Fa zilnic asta.
Si despre alimentatie da, incearca sa mananci numai carne la gratar de preferat. Si cat mai des legume si fructe, dar trebuie mancat regulat.
Si mai e bun si innotulwinking.
Si e bine sa te culci devreme la 10-11 si sa te trezesti pe la 8, pentru a avea un corp odihnit si pregatit pentru exercitii

| alinutzza62 a răspuns:

Mergi la inot! face minuni! Ar trebui sa ti un regim strict.

| anonim_4396 explică (pentru alinutzza62):

Nu am unde sa merg la inot din aceleasi motive ca si cu sala. Si c eintelegi prin regim strict? Am spus ca doresc explicatii pentru incepatori, eu ce sa inteleg din regim strict?

| Cosmin86 a răspuns (pentru alinutzza62):

Ce regim strict? detaliaza