| Losnams a întrebat:

Cate abdomene trebuie sa fac pe zi pentru a da jos burta?

14 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De cand ajuta abdomenele la datul burtii jos?

Mai documeneteaza-te inainte sa intrebi idiotenii.

| Losnams explică (pentru Cosmin86):

Pai daca asa mi-au zis altii. zi tu ce ma ajuta sa dau jos burta

| Cosmin86 a răspuns (pentru Losnams):

Acei "altii" au studii in domeniu?

Ai nevoie de DEFICIT CALORIC si de cardio (alergat, inot, bicicleta, etc.).

Mananca proteine multe (ca sa nu arzi si din masa musculara) si redu cat poti carbohidratii.

| aXy99 a răspuns:

0
Nu te ajuta. Trebuie sa fii in deficit caloric pentru a slabi, de regula "burta" se da jos cel ma igreu, acolo este retinuta cea mai mare cantitate de grasime. Sa nu mai zic ca majoritatea dintre noi vrem si foarte putina grasime acolo pentru a fi vizibile asa-zisele patratele. E foarte greu!
Sunt ok abdomenele (in special crunch-urile), dar NU te ajuta sa elimini grasimea din zona abdominala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În primul rând s-a constatat că abdomenele nu sunt eficiente pentru arderea grăsimii din zona abdominală deoarece nu lucrează decât o porțiune mică de muşchi.Ca să scapi de burtă trebuie să ai o alimentație sănătoasă cu cât mai multe fibre(legume, fructe) şi mai puține proteine şi carbohidrați, să bei cât mai multă apă (minim 2 L de apă pe zi), să renunți la junk-food(fast-food, dulciuri, etc.) şi să faci mult cardio (minim o oră pe zi şi minim de 4-5 ori/săptămână) şi poți încerca un exercițiu eficient pentru abdomen care lucrează o grupă mai mare de muşchi : stai întins pe jos cu abdomenul încordat şi îți ridici picioarele în sus.La început dacă nu poți, sprijină-te în mâini. Poți face la început 3 seturi a câte 10 repetări şi creşti numărul pe măsură ce avansezi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai putine proteine? Vrei sa spui MAI MULTE, multi chiar fac EXCES de proteine in perioara de slabire, ca sa nu dea jos si masa musculara.

Si de ce "multe legume si fructe", fructele au ZAHAR(fructoza) care ingrasa ca orice alt tip de zahar.

Mai documenteaza-te. Spre ex. de grasimi sanatoase nu-i zici nimic...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da,ai dreptate.La proteine nu am spus bine.Trebuie să consumi proteine,dar nu exagerat de multe pentru că te poți constipa(carne slabă : peşte care are şi grăsimi sănătoase şi se digeră mai uşor decât alte cărnuri,carne de pui(piept),curcan,să eviți carnea de porc,miel,ied,cărnurile grase în general. Dacă alegi să prăjeşti carnea,să ai mare grijă la cantitatea de ulei şi să nu amesteci niciodată carnea cu cartofi,paste şi nici chiar cu pâine (care este de preferat să o eviți sau să te rezumi la o felie pe zi şi să fie pâine de calitate).O poți combina cu o salată. Grăsimi sănătoase îți poți lua din nuci,alune,migdale, caju, etc., dar să fie înmuiate în apă câteva ore înainte să le consumi pentru că altfel le mănânci degeaba şi astea pot constitui o gustare.Să nu mănanci mai mult de 4, 5, 6 bucăți pentru că sunt foarte calorice.Şi încă ceva, fructele ca să nu fie o problemă, mănâncă-le în prima parte a zilei şi în niciun caz seara pentru că fermentează şi desigur cam la două ore distanță de mâncare.Fructele nu îngraşă dacă le mănânci cu cap.Şi la proteine,pe lângă proteinele de origine animală de mai sus,poți mânca şi ciuperci, fasole, năut, hrişcă, linte(proteine de origine vegetală). Sper că n-am uitat ceva.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e cu totul altceva happy

| zăGhost a răspuns:

Incearca vreo 40 si regim, nu manca dupa ora 19, renunta la dulciuri si junk food. La mine a mers cand eram adolescenta.

| Kerre a răspuns (pentru zăGhost):

Inainte de a scrie prostii documenteaza-te.

| zăGhost a răspuns (pentru Kerre):

Inainte sa comentezi, poate ar trebui sa incerci.

| Kerre a răspuns (pentru zăGhost):

Nu este nevoie deloc sa incerc. Aia cu "daca mananci dupa ora 19:00 o sa te ingrasi!" este doar un mit men.
Abdomenele nu ajuta deloc in privinta slabirii, totul se rezuma la deficit ul caloric. Poti face toate exercitiile care vrei si tot nu o sa slabesti daca nu esti in deficit.

| zăGhost a răspuns (pentru Kerre):

Exercitiile de care vorbesti te fac sa arzi caloriile in plus si iti permit sa slabesti. Ai o gandire cam rigida pentru un copilas de liceu. Si ''men'', pe langa ca e o adresare penibila, e gresita gramatical.

| Kerre a răspuns:

In primul rand iti pot zice ca nu poti scapa de grasimea de pe burta, solduri, picioare, piept etc separat. Corpul nostru lucreaza ca un tot intreg deci daca e sa scazi grasime o vei scade de pe tot corpul nu doar in anumite zone. Totul se rezuma la numarul de calorii consumate pe intrega zi (24h). Nu conteaza daca faci tu miscare multa sau mai putina daca nu vei fi intr-un deficit caloric atunci orice ai face/consuma va fi in zadar. In gereal miscarea adauga doar un - in totalul tau final de calorii, de exemplu daca pentru a slabi ai nevoie de aproximativ 2000 calorii si tu ai consumat 2150 pai atunci poti face cardio pentru ca corpul tau sa foloseasca acele calorii ca energie pentru a sustine activitatile fizice. Deci pentru inceput calculeaza-ti necesarul caloric pentru mentinere ( sunt multe astfel de calculatoare pe google ) si scade aproximativ 500 calorii. In orice caz nu uita ca trebuie sa adopti o alimentatie sanatoasa.