| Razvan1lol a întrebat:

Cate KG suporta o camera/placa de beton/podea sau cum sa ii spun? As dori sa imi cumpar un aparat de fitness cu greutati, locuiesc intr-un bloc la etj 4. Camera este de 5x5 mp, sunt doar putin sceptic. Multumesc de raspuns.

Răspuns Câştigător
| nukeyly a răspuns:

Blocurile sunt socotite cu greutate suplimentara, ce pune omu in casa gresie+adeziv, dulapuri de nuc, piane, masini de spalat, boxe de 3000w, sosete, haltere 5-300kg, ocazional mai vezi si o nicovala: https://www.olx.ro/......e2ban.html

Placile de beton intre etaje au 10-20 cm, daca nu pui un strung de 5-10 tone la etaju 4din4 in camera mare pe mijloc nu cred ca trebuie sa-ti faci griji, betoanele comuniste is tari ca naiba au in ele piatra de rau si armatura pacatoasa.
Standardul pe la planseele blocurilor e de 120kg/cmc pentru un planseu bine facut.

Incarcarea unui planseu normal cu o incarcare medie
Un planseu uzual este creat pentru o incarcare intre 1, 5 kN/m2 și 2 kN/m2. O sa intalniti plansee proiectate pentru aceasta incarcare la majoritatea structurilor rezidentiale de la noi din tara. La o incarcare statica intre 150 kg si 200 de kg pe metru patrat vom considera ca putem avea orice tip de mobila, chiar si cea din lemn masiv sau metal. Luand de exemplu o camera de 12 metri patrati avem urmatoarea situatie: Ce putem pune pe aceasta pardoseala într-un spatiu de 12 m2 incat sa depasim o incarcare intre 1, 8 si 2, 4 tone?

https://www.emag.ro/......D8ZJM2MBM/
3.999,00 Lei
Limita de greutate utilizator:150 Kg
Greutate produs: 190 Kg
total 350 kg~

https://www.emag.ro/......DNQR3VMBM/
22.885,00 Lei
Limita de greutate utilizator:200 kg
Greutate produs: 632kg
total 850 kg~

deci nici cum nu ajungi la 1 tona [ 1000 kg ].

| Razvan1lol explică (pentru nukeyly):

Iti multumesc frumos pentru raspunsul detaliat!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La subsolul blocului sunt camere si se pot amanaja aceste gym-uri.
Totusi, vad ce esti fata/femeie (conform declaratiei tale de la contul personal)... nu crezi ca tie ti-ar fi mult mai util o bicicleta de erogonomica sau aparat de vaslit?
Decat un aparat de greutati, care ocupa loc foarte mult spatiu, iar greutatile sunt un pericol sa nu le scapi pe podea, sa faci zgomot, sa spargi parchetul sau cimentul, ori sa faci crapaturi in tavanul omului de dedesubt.

Contul tau aici:
https://imgur.com/a/3NukJmC
https://www.tpu.ro/utilizator/acdaji/intrebari/

| sierra1 a răspuns:

Câte kile are utilajul ăla de sport și care-i suprafața de contact cu podeaua?