| vadeniuc93 a întrebat:

Ce proteine imi recomandati pentru a creste in masa musculara pentru un corp ectomorf? FUNDA* (sa imi ziceti daca leati mai folosit si voi sau vreun prieten)

11 răspunsuri:
| iefsul a răspuns:

Hm, sfatul meu este sa lasi natura sa lucreze, fiecare organism este diferit unul fata de altul, asadar proteina ti-o poti recupera din alimentatia de zi cu zi corpul stie exact cat ii trebuie ai putea folosi albusul de ou asa crud contine albumine, separi galbenusul si poti beea albusul din oua chiar 2-3 pe zi, ficat de porc, muschii de porc sau vita, piept de curcan etc sunt atatea alimente care contin proteina nu-ti trebuie suplimente nutritive care s-ar putea sa-ti afecteze inima mai stiu eu, bafta

| Dkgray a răspuns (pentru iefsul):

Ouale crude sunt periculoase pentru sanatate dupa cum am mai scris in alt topic. Nu vad de ce ai separa albusul de galbenus care este chiar mai nutritiv decat albusul, acesta din urma continand albumina si avidina(o toxina) care este inactivata prin preparare termica.
In legatura cu afectarea inimii de catre suplimente este un alt mit care il aud din pacate prea des.

| iefsul a răspuns (pentru Dkgray):

Galbenusul contine colesterol, abusul contine albumina care este proteina despre avidina nu am auzit in fine va fi nu am stat sa studiez, cat despre afectarea inimii am scris s-ar putea sa afecteze daca abuzeaza de prea multe suplimente nutritive cel mai sanatoasa alimentatie este ceea de acasa ouale, laptele, carnea de peste, legume fructe, e. t. c.

| Chrisantos a răspuns:

Steroizi, am mai folosit si creste masa musculara foarte mult si repede

| vadeniuc93 explică (pentru Chrisantos):

Imi zici si mie cum ii cheama, cat timp iai folosit si daca au avut vreun efect negativ. pls

| Dkgray a răspuns (pentru vadeniuc93):

Nu ai nevoie de steroizi! Citeste in linkul de mai jos si te vei convinge ca nu merita beneficiile aduse cu riscurile pe care ti le asumi:
http://www.getfit.ro/sanatate/steroizi/efecte-negative-ale-steroizilor.html
Poti creste natural, cu o alimentatie ok, antrenament bine structurat, odihna, suplimente.
Cateva exemple de concentrate proteice:
http://www.nutriline.ro/....../index.php
http://www.nutriline.ro/....../index.php
http://www.nutriline.ro/....../index.php
Primul ar fi cel mai recomandat, fiind un izolat proteic se asimileaza mai repede. Nu uita sa adaugi si dextroza in amestec(este foarte ieftina).

| vadeniuc93 explică (pentru Dkgray):

Tu ai folosit vreun supliment din cele de mai sus?

| Dkgray a răspuns (pentru vadeniuc93):

Folosesc constant de cativa ani izolate proteice.

| vadeniuc93 explică (pentru Dkgray):

Si in cat timp ai vazut efectul? apropo tu ai corp extomorf?

| Dkgray a răspuns (pentru vadeniuc93):

Ca si oameni suntem diferiti, unii acumuleaza mai usor masa musculara altii mai greu, dar cu munca si perseverenta vei progresa. In cateva luni vei avea progrese chiar daca esti ectomorf(evident daca respecti si ceea ce ti-am scris mai sus: alimentatie, antrenament, odihna - toate bine puse la punct). Doar cu suplimente nutritive nu vei creste.
Spor!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Chrisantos):

Steroizii nu sunt proteine