| gamerulmalahios a întrebat:

Ce sport ma ajuta mai mult sa ma inalt-basket sau inot?
Salut TPU! Sunt scund si complexat de acest lucru si vreau foarte mult sa ajung mediu de inaltime.Ca sa fac acest lucru ar trebui sa ma apuc de un sport...si ma gandesc ori la basket ori la inot. Cred ca o sa fac unul din aceste sporturi doar vara asta-am 17 ani si ma gandesc ca vara asta ar trebui sa am ultimul puseu de crestere. Acum sunt multe aspecte pe care le iau in calcul : basketul as putea sa-l fac in parc (lucru avantajos atat pentru faptul ca economisesc bani cat si pentru ca pot sa-l fac in aer liber-am auzit ca si soarele te ajuta sa cresti).In schimb la inot stiu sigur ca fac corect si ca am unde.Totusi cel mai imoportant aspect se rezuma la efectul pe care o sa-l aiba-cu alte cuvinte, care din ele ma inalta mai mult(avand in vedere ca o sa fac doar vara asta).De asemenea ar conta pentru mine si sa fie mai putin solicitant...eu merg si la sala deci n-am nevoie sa-mi dezvolt muschii prin unul din sporturie astea, ba chiar l-as vrea pe cel mai putin solicitant ca sa nu ma obosesc prea tare(dar oricum, acest aspect il iau in calcul doar in cazul in care ambele ma inlta la fel).In fine, deci, voi ce ziceti?
CE SPORT TE AJUTA MAI MULT SA TE INALTI DACA IL PRACTICI DOAR O VARA? E MAI AVANTAJOS INOTUL SAU BASKETUL? Multumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

La 17 ani slabe sanse sa mai cresti, poate 2, 3 cm maxim

| Doja a răspuns:

Volei

| AllyAlexandra20 a răspuns:

Din câte știu, baschetul este cel mai eficient, dar sunt și alte sporturi care te pot ajuta să crești în înălțime, pe lângă înot și baschet, cum ar fi handbal sau volei.
Uite aici mai multe informații care cred că te vor ajuta:
http://epochtimes-romania.com/......e---236937

| gamerulmalahios explică:

Eu spuneam ca fac sala ca sa pun accent pe faptul ca ma intereseaza doar sportul care ma ajuta cel mai mult sa ma mai inalt, nu si cel care ma ajuta si in alte sensuri(de exemplu probabil as fi primit un raspuns ceva de genul "mai bine fa sportul ala chiar daca te ajuta mai putin sa te inalti dar iti dezvolta si musculatura).Iar legat de sala oricum am grija sa nu ridic greutati mari si oricum fac mai tot timpul stretching(stau atarnat de o bara cam 30 de secunde de vreo cel putin 10 ori de fiecare data cand merg, deci ma gandesc ca oricum compenseaza).

| NoahTheShaDow a răspuns:

Aceeasi problema am avut si eu..doat ca eu nu faceam sala cu gandul ca acele gantere si greutati mai rau iti fac.
Si asa este.Ganterele pun presiune pe coloana vertebrala, si nu cresti in inaltime. Poti face sala fara greutati.Dar daca tu vrei sa si muschi.
Eu la 15-16 ani aveam 1.58
M-am apucat de inot si acum la 17 ani am 1.68
Deci,se poate
Eu le recomand pe amandoua.Si inotul face corpul si armonioswinking

| Cosmin86 a răspuns (pentru NoahTheShaDow):

Daca te antrenezi corect la sala nu pui presiune pe coloana.

| RAY a răspuns (pentru NoahTheShaDow):

Erai la pubertate din cauza asta ai crescut