| Ady117 a întrebat:

Cu câtă apă trebuie să combin 3 grame de creatină monohydrată?
Cineva a spus că trebuie cu 3 litri de apă, este adevărat?
Și trebuie să o beau înainte de antrenament sau după? ( Este prima oară când iau așa ceva!

10 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Acum ca e (aproape) iarna 3l de apa sunt arhisuficienti. Bea 500 ml apa cand iei creatina. Poti sau nu sa o combini cu carbohidrati, cica s-ar absorbi mai repede, nu stiu ce relevanta are, "efectele" le simti de abia a doua zi. Nu are importanta cand o iei. Nu depasi 5g pe zi, faza de incarcare este o aberatie.

| Ady117 explică (pentru aXy99):

Dacă beau sub 1 l de apă combinată cu creatina, am înțeles că poate duce la probleme de sănătate ori o iau degeaba. Corpul are nevoie de foarte multă apă în combinație cu creatina.
O să beau 1 l măcar...

| HadesSs a răspuns:

Se iau 5 grame inainte de antrenament, poti sa il combini cu un suc natural de fructe facut de tine se asimileaza mai bine. Da, intr-adevar trebuie sa bei multa apa cand iei creatina dar pe parcul zilei pentru a ajuta rinichii sa filtreze happy

| Ady117 explică (pentru HadesSs):

Tu ești singurul care spune că trebuie să o beau înainte de antrenament, niște antrenori de fitness au spus că trebuie după antrenament. Vorbești fără să cunoști sau ai și alte argumente? Spune adevărul, sunt curios.
Cred că așa ți se pare ție logic, dar nu știi adevărul, am dreptate?

| HadesSs a răspuns (pentru Ady117):

Da mi se pare logic sa o beau inainte, pentru ca iti forta, la ce imi foloseste mie forta dupa ce am terminat antrenamentul, poti sa o iei si cand te culci din parte mea eu ti-am zis cand o iau eu. Inainte de antrenament pentru ca imi da forta si pompare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru HadesSs):

De fapt s-a demonstrat ca nu conteaza cand o iei si ca cel mai recomandat e dimineata. Important e sa fie acolo. Oricum efectele se simt dupa 3-5 zile, deci degeaba o iei tu inainte de antrenament.

| HadesSs a răspuns (pentru Cosmin86):

Atunci de ce toate prework-urile contin creatina?

| Cosmin86 a răspuns (pentru HadesSs):

Nu pentru creatina se iau inainte, ci pentru celelalte elemente.

https://www.sportaholic.ro/cand-se-ia-creatina/

Aici vorbeste FIX despre ce-ai spus tu: "Daca vezi un supliment cu creatina pre-antrenament, mai verifica odata lista de ingrediente si incearca sa identifici care sunt, de fapt stimulatorii din cutie (cafeina, de regula, in cantitati astronomice). "

Fix despre preworkout-uri cu creatina :)

Mai vezi si:
http://staiinforma.ro/blog/nutritie/cand-sa-iei-creatina/

"De vreme ce creatina se află mereu în celulele musculare, ar fi logic să spunem că putem lua creatina oricând, atâta timp cât o luăm. "

| HadesSs a răspuns (pentru Cosmin86):

Pai na ia-o inainte de culcare,eu o iau inainte de antrenament ca si asa o putem lua oricand, iar ca si preworkout am zis ca contine nu ca si consum, eu imi fac prework din ce ingrediente consider eu creatina, beta alanine, citrulina, etc happy Spor la antrenamente.

| Cosmin86 a răspuns (pentru HadesSs):

Spor