| Robertmihai133 a întrebat:

Cu ce mă ajută flotările in pumn fata de cele normale? E adevărat că îți întărești pumnul?

5 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Cam asa am inteles si eu ca iti intaresc pumnul. Oricum, sunt mai greu de executat decat cele normale pentru ca nu ai stabilitatea la fel de buna, deci sunt si mai eficiente.

| Jigokunokishi a răspuns:

Din câte îmi pot da eu seama e mai solicitată încheiatura mâinii la flotările în pumni și articulațiile mâinilor. Și cum a zis și Apokales, stabilitatea e diferită la acest tip de flotare.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Jigokunokishi):

Din cate iti dai tu seama, in pumn incheietura e dreapta deci mai putin stresata, in palma e indoita deci mult mai stresata cu toata greutatea corpului pe ea indoita
din cate iti dai tu seama, bati campii serios!

| DascaluIoan a răspuns:

L-am întrebat odată pe antrenorul meu exact aceeași chestie și mi-a spus că da, poate întări cartilajele. Dar a mai spus că nu recomandă astfel de chestii si apoi mi-a arătat cum la un deget avea o gâlmă. Aparent, cu timpul, de la făcut flotări în pumni, și-a fisurat degetul iar corpul a depus calciu să îi astupe fisura, făcând astfel acea gâlmă și mai mult antrenorul cunoaște persoane cu acceași poveste doar că la ele s-a depus atât de mult calciu că au trebuit să se opereze.
În concluzie nu recomand flotări în pumni nu aduc beneficii mari și în plus aduc riscuri.

Întrebări similare