| Legos a întrebat:

Cum imi pot dezvolta rezistenta fizica? Niste exercitii sau ceva? Multumesc aniticipat

6 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Cardio

| StrongHeart a răspuns:

Alergand.

| AnastasiaK a răspuns:

Rezistența cardio-vasculară sau rezistența musculară?

| Legos explică (pentru AnastasiaK):

Fizica sa pot alerga cat mai mult la fotbal de exemplu

| AnastasiaK a răspuns (pentru Legos):

De fizic tin ambele tipuri de rezistenta mentionate de mine, de aia te-am si intrebat CARE.

Rezistenta cardiovasculara, pe care banuiesc ca o vrei tu, se dezvolta in general cu "ruperi de ritm". In loc de alergarea in ritmul tau obsinuit, trebuie sa alternezi interval de sprint cu interval de alergare ușoara/mers. Acelasi lucru il poti lucra cam cu orice cardio HIIT (gasesti pe net variante destule).

Daca vrei rezistenta musculara, antrenezi localizat grupa musculara care te interesează crescand progresiv numarul de repetari. Daca vorbim de alergare, cresti progresiv distanta ca, logic, n-o sa te apuci sa-ti numeri pasii. Dar, nu cred ca tipul asta de rezistenta il cauti tu.

Ca sa-ti dai seama ce ai nevoie, incerca sa raspunzi la urmatoarea intrebare: cand obosesti (adica nu mai poti sa alergi), problema e ca "ramai fara aer"/iti bate inima prea tare/ai senzatie de lesin/etc SAU te dor muschii membrelor inferioare? Daca e una din primele variante, iti trebuie rezistenta cardiovasculara. Daca te dor "picioarele", iti lipseste rezistenta musculara.

| Irinelp a răspuns:

Când faci exerciți fizice plămânul se umple cu aer și inima bate mai repede, deci pentru a rezista mai mult trebuie să începi să alergi des dar să începi încetul, când alergi trebuie să inspiri și să expiri pentru a scoate aerul din plămâni și primele 15 minute trebuie să alergi încet și trebuie să î-ți controlezi singur respirația și efortul. Poți descarca pe telefon aplicați de antrenamente de alergat pentru începători și caută video explicite pe YouTube care să te ajute.