| ObiectivulAnonim66 a întrebat:

De ce credeti ca fotbalul romanesc e la pamant? Care ar fi motivul pentru care nu avem jucatori/echipe buni/bune?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In prezent, la echipele de club, totul depinde de sumele investite de patroni. Cu bani putini nu poti lua jucatori foarte buni.
Cat priveste echipa nationala nu avem destui jucatori foarte buni si de aici rezultatele slabe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În general sportul românesc este la pământ. Lipsa interesului, ambiție. Pentru a urca pe podium, ai nevoie de multă, multă foarte multă muncă ambiție si determinare ceea ce la noi... cam lipsește.

| RzV28 a răspuns:

Sunt multe motive din cauza carora nu merge fotbalul la noi. Principalul cred ca pleaca de la FRF si LPF care nu incearca sa atraga investitori seriosi in fotbal, nu incearca sa creeze ceva prin care oamenii cu bani sa fie motivati sa investeasca. La noi sistemul de functionare e gresit. Multi dintre cei noi care doresc sa construiasca o echipa se lovesc de birocratia romaneasca, sunt foarte multe lucruri care trebuie sa faci sa poti avea o echipa de fotbal si multi merg doar la inceput liga a 5a si a 4a dupa ai nevoie de ceva mai multi bani, investitii si tu in schimb primesti prea putin ca sa rezisti si din pacate echipele mor dupa 2-3 ani de viata. Cele ramase de traditie in prima liga nu se gandesc decat la profit si la bani, nimeni nu se gandeste la performanta. Luam exemplu lui Becali, cel mai puternic om din punct de vedere financiar din fotbalul de la noi. Investeste mult in echipa dar si cand prinde oferte repede da un jucator. Noi cand vindem un jucator cu 5-6 milioane in afara parca vindem cel mai bun jucator din lume, cand pe afara se vorbeste de sume de peste 200 milioane. Luam si exemplu lui Hagi, a creat ceva nou in Romania de la 0 cu banii sa-i si a reusit sa creeze ceva care la inceput parea a avea viitor. A reusit sa faca performanta in campionat dar dupa a inceput si el sa aiba probleme cu banii si sa vanda jucatorii importanti si asta s-a vazut. Din pacate totul in fotbalul romanesc se rezuma la bani, cine nu are bani moare sigur si exemple de echipe care au facut ceva in fotbal sunt multe si acum sunt prin liga 3-4. Cat despre jucatori avem si ceva jucatori buni care se nasc la noi dar nu stim sa ii facem sa devina mai buni, avem nevoie de antrenori care sa poata sa ii faca mai buni dar la noi dupa ce arata un an ca sunt buni pleaca la o echipa medie in afara unde stau numai pe banca si se duce din valoare si moare si el ca jucator. Daca vrem sa avem echipe departe in Europa trebuie sa avem cu ce investi si sa tinem jucatorii mai mult la echipa, nu la prima oferta ii cedam si apoi vrem performanta. Echipele mari de ce cedeaza jucatorii asa de greu pentru ca isi doresc sa faca performanta ele cu ei, nu altii pentru ca ei nu se gandesc doar la bani si se gandesc si la performanta. Eu cred ca daca s-ar oferi ceva mai multi bani din partea ligii noastre pentru toate echipele altfel s-ar descurca si ar putea investi fiecare echipa in jucatori si altul va fi nivelul la care se va juca, nu sa avem doar 3-4 echipe competitive si restul de umplutura, sa fie toate fara probleme cu banii si va putea deveni un fotbal mai calitativ dar asta nu cred ca se va intampla prea curand.

| Buzi213 a răspuns:

Patronii cluburilor nu mai investesc in jucatori buni

Răspuns utilizator avertizat