| devil2279 a întrebat:

De ce nu pot sa alerg mai repede? Sunt al doilea pe clasa la rezistenta 1km, am scos azi in 4.00 si ala in 3.58, l-am condus toata cursa dar in ultimul 150 de m a bagat tare ala si eu la fel, amandoi sprint pana la capat dar el m-a intrecut. cum naiba nu stiu x( timp de un an am facut mult cros cateodata si 10 12 km si am capatat multa rezistenta(suflu) dar la viteza tot la fel, ma asteptam sa ies primul anul asta, dar la fel ca anul trecut am iesit dupa ala,obosit nu eram dar parca nu prindeau picioarele mele mai mult si ala are picioare mai rapide desi la suflu nu cred ca are mai mult ca mine. Ce e drept el joaca fotbal,eu nu joc deloc dar oricum de cand joaca el fotbal, nu a alergat cati km am alergat eu, alergam de vreo 4 ori pe saptamana a cate minim 6 km.
De ce nu il intrec? Imi vine sa mor de nervi,niciodata nu imi iese ceia ce imi propun, parca sunt blestemat, pot sa alerg si 100 de km si ala creca tot ma intrece. crying Lunia care vine mai dam odata si daca nu il intrec sa imi bg p.l.a. in ea de viata daca nu ma omor ca m-am saturat.
Cum sa imi creasca viteza? Sa am picioare mai rapide? Oricat de repede mi s-ar parea ca alerg ala tot ma intrece, si suntem de aceeasi inaltime si eu am conditia fizica mai buna ca a lui de 100 de ori. Care e problema? sad sad

13 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

In primul rand calmeaza-te. Nu e sfarsitul lumii ca te-a intrecut unu in proba de 1000m la scoala. Nu e olimpiada si nici campionatul mondial. E un rezultat care nu are nici o importanta.

In al 2-lea rand spui tu ca nu ti-a dat-o la suflu dar eu cred totusi ca la suflu te-a facut, el si-a dozat mai bine efortul decat tine si a putut sa accelereze mai tare pe final. Intr-adevar nu e exclus ca pur si simplu el sa aiba viteza mai mare decat tine, dar totusi 1000m e proba de semifond nu de sprint deci capacitatea aerobica conteaza cel mai mult nu viteza maxima.

Iti propun un antrenament pe care sa-l faci intr-o zi undeva pe joi/vineri daca luni dai proba.

Intervale de 30secunde sprint cu 1minut alergare usoara faci vreo 10-12 intervale dupa care 15-20min alergare usoara incheiere. Asta te antreneaza sa sprintezi pe masura ce se instaleaza oboseala si in acelasi timp iti maresc capacitatea maxima de oxigen.

Dar nu te mai stresa, daca nu il bati nu il bati asta este, el totusi face antrenamente de rezistenta si viteza la fotbal in fiecare zi, tu ziceai ca te antrenezi de 4 ori pe saptamana si tine minte 2 secunde la proba de 1000m este o diferenta nesemnificativa, sunteti ca si egali nu te mai supara atat ca nu l-ai batut. Cu putin antrenament poti sa-l bati fara probleme.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Nickname1890 a răspuns (pentru devil2279):

Felicitari! 3.33 nu e deloc un timp rau!

Răspuns utilizator avertizat
| suffarstar a răspuns:

Pai tocmai asta e problema,ca tu te antrenezi prea mult pe rezistenta. Fa antrenamente de explozie,alergari de viteza maxina pe durate scurte. Fa si exerciti cardio. Da jos din ce-i in plus.
Daca ai pachete de muschi trebuie sa alergi in continuu la viteza maxima pentru ca sa ti se subtieze silueta. Fotbalul e sport care se bazeaza pe viteza si e clar ca te ia fiindca el acolo face antrenamente de rezistenta dar si contra timp.
Tu poate ai fire mai robusta,mai multi muschi, el e mai subtire si mai sprinten, si asta e un avantaj. Iti dau un sfat, inainte de "batalia finala" consuma ciocolata. Stiu ca nu e corect, corect ar fi sa inveti sa si pierzi si sa analizezi la rece unde ai minusuri.
Dar poti alerga 100 de km,degeaba, prinzi rezistenta,dar explozia o antrenezi prin sprinturi rapide.
Eu de ex nu sunt inalt, sunt foarte slab, dar sunt printre cei mai rapizi din clasa.(eu joc si fotbal)
Nu mai te enerva ca nu-l poti bate pe el la chestia asta, fa-ti obiective mari si incercand sa ajungi la acel obiectiv, trecerea de colegul tau va fi o joaca.
Pentru motivatie(sa-ti antrenezi spiritul ) vezi filmul Paceful Warrior.

Răspuns utilizator avertizat
| suffarstar a răspuns (pentru devil2279):

Da,il avantajeaza dar si consistena subtire. Usor cu antrenamentul, antreneaza-te cu cap, nu la nervi, ca te poti accidenta. Bafta multa!

| perladunarii a răspuns:

Salut, problema e ca te stresezi prea tare, vrei sa il intreci pe ala, fa mai mult sport ca el, antreneazate mai mult, alearga mai mult si il vei depasi! Si nu te mai gandi la prostii, ca daca nu il depasesti te omori, e un sport din scoala, nu esti la Olimpiada!

| spn29 a răspuns:

Gambele lui nu inseamna mai nimic, ele sunt doar dovada muncii intense. Fiind fotbalist, el are o rezistenta mult mai mare decat tine, care probabil alergi de placere. Il poti intrece daca inveti cum sa-ti controlezi viteza si rezistenta, un alergator profesionist obisnuieste sa inceapa in forta, apoi sa alerge mai incet, cat de rezistenta si apoi sa bage sprint la sfarsit, pe o lungime la care stie el ca face fata. Tu probabil ai bagat sprint odata cu el, iar el era cel pregatit de asta, iar tu erai deja extenuat. Incearca sa faci alergari de viteza din ce in ce mai lungi pana observi care este distanta pe care o poti parcurge la viteza maxima, si stiind asta vei sti si cand sa bagi sprint in cursa cu el. Sper ca ti-am fost de ajutor! Mult succes! si sa ne spui cine a castigat de data asta happy

Răspuns utilizator avertizat
| spn29 a răspuns:

Iti raspunzi singur la intrebare atunci: tu ai rezistenta mai mare ca el, dar poate nu aceeasi viteza. Antreneaza-te doar pe viteza de acum incolo, rezistenta se pare ca o ai deja.

P.S.: in legatura cu "fotbalistul", asa s-a inteles din mesajul tau, scuza-ma de confuzie.

Răspuns utilizator avertizat