| Karen1 a întrebat:

Dragii mei, am oficial cam 9 zile de cînd alerg. Vreau să vă spun că simt unele rezultate, dar vreau să știu din experiența celor profesioniști:Alergatul ajută la slăbit?
Am 17 ani, 1.70m,la început aveam 56 kg, acum după 9 zile de alergat+dietă am slăbit pînă la 53 kg!

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Personal nu cred ca ai dat 3kg de grasime in 9 zile, hai sasi spun ceva non stop slabim, organismul isi face o rezerva de mancare ia se numeste gligocen=glucoza care dureaza cam 6, 7 ore apoi organismul isi counsuma propile rezerve, cand tu faci sport mai rapid termini rezverle lui si el va trece pe a se consuma singur incepe cu grasimea in prima faza mereu sa stii, in 1970 un profesor japonez a descoperit ca excertitile la maxim de doar cateva minute sunt mai bune ca o ora de alergat ele se numesc tabata, in anii 2000 o alta echipa a descoperit ca sprinuturile 4 minute sunt ca o ora de alergare, in prezent ambele sunt intens studiate, eu spun sa bagi si sprinuri daca poti desigur, pentru ca sprinturile arde grasimea si dupa ce faci sport, obligi corpul sa consume direct grasimi
nu uita ca infometarea nu ajuta ok, vezi ca corpul pune rapid la loc, de fapt 95% dintre cei care au slabit sau ingrasa la loc in maxim 5 ani, restul au urmat o viata sanatoasa, nu faceau sport ca sa arate super si pur simplu era credinta lor, o faceau ca pasiune si mancau sanatos, tare mi frica ca vei intra in grupul ala, dieta nu e buna deloc totul sta in deficit caloric nu in infometare
ce anume manci?

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Mi se pare putin ciudat deja 3 kg in 9 zile dar bravo tie. happy Da, normal ca ajuta la slabit, este printre cele mai bune exercitii cardio. Continua tot asa.

| calinabz a răspuns:

Salut, da 3 kg greutate... nu e nimic deosebit, dar tine cont de faptul ca greutate nu este acelasi lucru cu grasime. Si tu, cu siguranta vrei sa dai jos grasime. Acum in cele 9 zile de sport si 3 kg pierdute intra si pierdere de apa (retentie de apa). Sfatul scurt pe aceasta tema contine 3 elemente: antrenament cu greutati + nutritie + cardio (fie ca e steady pace, high intensity). In final depinde de tine cat de mult iti doresti acest lucru. Ideea este sa nu te demotivezi si sa nu ai impreisa ca trebuie sa le stii pe toate. Uite de exemplu un inceput organizat ar fi calcularea Caloriilor de mentenanta. Deoarece este o poveste lunga iti voi recomanda sa citesti un articol si sa te uiti la unele clipuri in speranta ca te vor lamuri putin.
Articol - https://abznation.com/......ur-macros/
Video - https://www.youtube.com/watch?v=cMkEishv07A
Video Engleza - https://www.youtube.com/watch?v=o-dL9JXDcuQ

| Karen1 explică (pentru RAY):

În ceea ce privește mîncarea, îți spun din start că la mine este Înfometare.
Mănînc mai toată ziua fructe și legume+2 litri de apă.
Uneri, se întimplă să mănînc la micul dejun fulgi de ovăz cu lapte (fără zahăr)
La cei 17 ani ai mei, crede-mă că cunosc majoritatea dietelor-și toate astea pentru 2 kg în plus.big grin
Cred că o să incep să mănînc mai echilibrat, deoarece am observat că imi cade foarte rău părul(probabil de la insuficiența de vitamine.)
Am renunțat la dulciuri, prăjeli, pîine, și de 3 luni nu mai consum carne.