| Vasy1999 a întrebat:

Funda! Salut am 14 ani si intrebarile sunt urmatoarele: Cum imi pot organiza timpul ca sa pot face ceea ce voi mentiona la intrebarea urmatoare (mentionez ca sunt cam dezorganizat mai exact zapacit )? Si intreabarea a doua este: As vrea sa devin si eu mai puternic si sa am si eu ceva patratele (asa mai macho ) dar cum? Dati-mi un set de exerciti pe care sa le fac ( ca de exemplu flotari, abdomene sa trag de gantere ....etc) si sa mentionati cate si de cate ori pe zi si cum?

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Eu am facut in fiecare seara flotari si abdomene, niciodata aceiasi cantitate, adica pe fiecare seara, adaugam mai multe, si 1 era de ajuns, imagineaza-ti ca daca adaugam o flotare in sus pe seara, si eu faceam deja 30, intr-o luna, faceam 60, in doua luni, 90 si tot asa, deci era destul de bine.
Si la abdomene la fel, doar ca acolo adaugi mai mult, 10 - 15 - 20 abdomene in plus in fiecare seara, niciodata aceiasi cantitate.
Si asa, am ajuns cat de cat bine, nu am patratele calumea, si nici nu vreau, dar asa am ajuns bine, si sa am si forta.

| Vasy1999 explică (pentru MenInShadow):

De ridicatul ganterelor ce spui?

| MenInShadow a răspuns (pentru Vasy1999):

E o metoda buna, nu zic ca nu, dar aici incearca sa intrebi pe cineva care a folosit, eu n-am folosit gantere, ci am facut totul cu propria greutate.
Ideea e urmatoarea: NU folosii diete, imagineaza-ti ca azi faci 30 de flotari cu kg pe care le ai, si maine faci tot 30 cu aceiai greutate, crezi ca faci muschi asa? Eu nu cred.
Mananca in continuare ce vrei, si cat vrei, ideea e sa faci exercitii in continuare, si sa nu lenevesti.
Si nu face un simplu tip de exercitii, eu flotari faceam in diferite feluri, gasesti pe net metode, si la fel si cu abdomenele, si asa aduci si ceva nou, si faci si efort extra.
Cu gantere, n-am incercat, dar sunt destul de bune, intreaba pe cineva care se pricepe, si care a folosit, ai grija si pe cine intrebi, sunt si aici, si peste tot, pusti care cred ca daca au facut 3-4 ridicari de gantere sunt mari instructori de fitness (tot ce ti-am spus despre flotari si abdomene sunt din experienta propie, nu ma cred profesionist sau ceva de genul, iti spun doar ce am facut eu, si ce a mers la mine).

| Vasy1999 explică (pentru MenInShadow):

Multumesc! Cati ani ai? Si daca poti sa imi trimiti in privat facebook-ul tau sa-ti dau add.

| MenInShadow a răspuns (pentru Vasy1999):

Am 17, si exercitiile de genul, le fac de la 13, nu zilnic, si nici nu m-am tinut de ele, dar sa zicem ca de la 13 la 17 ani, 3 ani am de antrenament, deci stiu cate ceva.
Si in legatura cu facebok-ul, scuze, dar nu, urasc oamenii, cel putin pe majoritatea, si nu dau facebook-ul meu nimanui, nu-mi place sa stau de vorba cu lumea, daca ai nevoie de ceva, imi poti da mesaj privat aici, si raspund cand mai intru.

| Vasy1999 explică (pentru MenInShadow):

Ok mersii mult pentru tot.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MenInShadow):

Se vede ca ai 17, e un program foarte prost. tu nu lasi 5-6 zile un muschi sa se odihneasca dupa un antrenament intens.

| MenInShadow a răspuns (pentru Cosmin86):

Cum am si zis mai sus (si ma cam asteptam sa ma contrazici, dar nu ma deranjeaza, asa aflu si eu mai multe) chestia asta a functionat la mine, si sincer sa fiu, musculatura mea e destul de bine dezvoltata cu acest program.
Si pe langa asta, fizicul meu este facut si prin munca pe cap, mai ales vara, si te asigur ca acolo nu ai timp sa mai lasi muschii sa se odiheasca 5-6 zile, dar asta nu inseamna ca e o prostie.
Nu neg ca poate este un program prost, nici n-am spus ca e un program foarte bun, nici macar n-am spus ca la mine a avut efecte miraculoase, spun doar ca sunt intr-o forma bunicica, rezist destul de bine la munca, si te asigur ca poate nu tu, si aici nu ma laud, dar multi oameni care fac sala, si au un program "foarte bun", nu ar rezista 1 saptamana pe camp, cum rezist eu cu programul meu prost.
Totul tine de organismul fiecaruia, tu poate vrei sa lasi muschii sa se odiheasca, bravo, asa functioneaza organismul tau, al meu nu are nevoie de odihna, si n-a avut nevoie niciodata, decat atunci cand fac febra, in rest pot sa fac timp de o saptamana, aceleasi exercitii, sau mai mult, fara sa am nimic.
Cum am zis, nu spun ca am un program bun, este programul meu, personal, care functioneaza cu organismul meu, daca la tine e altfel, e problema ta, conteaza organismul.
Antrenamentele mele pot functiona mult mai bine la vasy decat antrenamentele tale, si asta doar din cauza organismului. Nu exista un program standard, fiecare trebuie sa se adapteze la un anumit program, dupa puterile sale.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MenInShadow):

"chestia asta a functionat la mine, si sincer sa fiu, musculatura mea e destul de bine dezvoltata cu acest program", functioneaza pentru ca esti incepator.

Cand esti incepator ( < 1 an de antrenamente ) functioneaza ORICE.

Intrebarea e ce faci cand o sa te plafonezi, o sa continui sau o sa faci un antrenament adevarat?


"dar multi oameni care fac sala, si au un program "foarte bun", nu ar rezista 1 saptamana pe camp" -> 90 % din oameni nu stiu sa faca sala, iti spun din experienta mea si din ce vad in jurul meu.

Ce inaltime/greutate ai? faci flotari intr-o mana? faci doar abdomene sau si exercitii mai bune pentru abdomen ( gen L-stand, ridicari de picioare din atarnat, etc.)

15 răspunsuri:
| Goldenboy97 a răspuns:

Apuca-te de la 16 ani. La 14 ani ai tai nu o sa ai cine stie ce castiguri in masa, esti inca crud.

| Vasy1999 explică (pentru Goldenboy97):

Bine si atunci cum mama masii un coleg in 3 luni s-a transformat radical adica mla inceputul verii lui 2013 era varza si dupa vacanta de vara a pus niste muschii si nu cred ca il mai bate nimeni din scoala si au inceput sa i se formeze si patratelele? Si are tot 14 ani.

| Goldenboy97 a răspuns (pentru Vasy1999):

Daca ai muschi asta nu inseamna ca esti bun si la bataie. Si daca vrei sa arati bine doar pentru ca el arata bine nu o sa faci nimic, nimic. Gandire total gresita. De ce nu il intrebi pe el cum a pus acei "muschiuleti".

| Vasy1999 explică (pentru Goldenboy97):

Daca stii cum sa-i pui in folosinta poti bate pe oricine si eu stiu sa ma bat destul de bine si la tranta in afara de individul mentionat nimeni nu ma pune jos doar daca vin cate 2-3. Si tipu de cate ori il intreb schimba subiectul. Si nu vreau sa fac exerciti doar pentru fizic ci si pentru a avea forta in brate pentru ca sunt momente cand conteaza forta din brate.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Vasy1999):

Da, copil de 14 ani, se vede dupa ce gandire proasta ai

| Vasy1999 explică (pentru Cosmin86):

Tu sa taci ca esti obosit.

| marinaa9 a răspuns:

Cum te trezesti dimineata iti planifici lucrurilee pe care le ai de rezolvat in acea zi si "vizualizezi" pas cu pas cum le vei rezolva, nu te lasa distras de la alte lucruri ca : jucatul pe pc sau alte activitati ce-ti fura din timp