| Anothergirl22 a întrebat:

Hei! Este recomandat antrenamentul HIIT (cardio-20 de minute, full body), zilnic? Poate afecta articulațiile sau pot exista probleme că nu se reface grupa de mușchi lucrata, că nu au pauză? Ar fi mai ok într-o zi partea de sus (brațe, abdomen), in alta cea de jos (fund, picioare), apoi a 3a zi full body cardio și reluarea ciclului?
(Scopul fiind un stil de viață sănătos, ardere de calorii in procesul de slăbire și tonifiere). Fundă!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| OpreaSS a răspuns:

Hiit ajuta la arderea unui numar mare de calorii, undeva la 450 cal per 30 min. Este un antrenament minunat, dar nu zilnic. De 3 ori pe saptamana este ideal. Pentru un stil de viata sanatos, mentine echilibrul in toate - alimentatie si miscare. Pentru slabit insa, ajusteaza numarul de calorii - deficit caloric - iar pentru tonifiere antrenamente cu greutati, fara excese, si acest cardio dupa antrenamentul de tonifiere. Eu merg de 3x pe sapt la sala, pe grupe de muschi, cardio dupa fiecare antrenament, cu intervale. Nu este cazul sa faci excese, doar pentru ca doresti rezultate acum, pe loc. Este gresit. Este mai important sa fii sanatoasa, puternica, iar rezultatele apar necontenit.
Mult succes si ai incredere in procesul de transformare!winking

3 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

La hiit nu se ard multe calorii, este efort fizic de moment, până epuizezi resursele locale. Ca să arzi grăsime trebuie low intensity, long duration.

Pentru un stil de viață sănătos orice efort fizic moderat este suficient.

| RobertMoon a răspuns:

Mai bine faci pe grupe de mușchi maxim de 5 ori pe săptămână ca sa se refacă mușchii lucrați, deci nu zilnic pentru că mușchii au nevoie de odihnă pentru a se reface. Dacă începi cu HIIT și apoi full body deja o sa fii obosită de la HIIT atunci când vei începe să lucrezi respectivele grupe de mușchi. Dacă tot vrei sa faci și cardio îți sugerez sa faci la sfârșitul antrenamentului 15-20 min și să-ți dedici o zi făcând exclusiv cardio.

| inflicted a răspuns:

Nu e bine sa faci zilnic. Mai bine cateva antrenamente serioase pe saptamana si repaus ca sa te refaci.