| Ch0co a întrebat:

Sala ajuta la indreptarea coloanei daca esti cocosat? Te scapa de cocoasa?

18 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Da, dar daca faci anumite exercitii gresit, risti sa agravezi situatia.
Poti sa consulti un doctor si o sa iti dea exact ce exercitii trebuiesc facute. Sunt si aparate (corsete parca se cheama sau ceva de genul) care il porti pe sub haine si iti tine spatele drept.
Dar repet, e bine sa consulti un medic inainte ca sa iti dea exercitii pentru ce ai tu nevoie. Coloana poate sa fie stramba in mai multe zone si sa fie afectata mai mult sau mai putin, anumite persoane trebuie sa faca operatie daca este prea stramba.
Daca te duci la doctorul de familie si ai asigurare, trimiterea si consultul la un ortoped este gratuita.

| RAY a răspuns:

Yoga ajuta mult

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, sala nu ajuta, dar un chiropractor cu siguranta te poate rezolva!
Uite aici miracole facute de un chiropractor, cu un tanar care avea coloana cu probleme foarte mari, la care medicina moderna nu l-a putut ajuta, dar munca unui chiropactor l-a pus pe picioare.
Chiar daca nu intelegi engelza, uita-te pana la sfarsit ca sa vezi ce miracole poate face un bun chiropractor!
https://www.youtube.com/watch?v=_zGxaszUceA

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Un celaughing cocoasa si astfel de probleme sunt cauzate de pozitiile proaste care le face zi de zi(sedentarism) Asta se rezolva in timp, nu peste noapte.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cocoasa si stramabtul coloanei se pot rezolva in 2-3 sedinte la un chiropractor bun!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Pentru cât timp? Toatã viatalaughing daca revine la aceleasi obiceiuri cocoasa revine, eu zic ca acesta nu e totul am auzit de acestia, sunt buni dar nu sunt "dumnezeu" sa te vindece pentru totdeauna.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

In general, oamenii care trec prin asa ceva, nu mai repeta postura, ca au suferit destul cand aveau coloana stramba.
Tu poate nu esti familiar cu ce face un chiropractor, dar el poate ajuta la alinierea coloanei in pozitie normala, la eliberarea nervilor striviti intre oase, care pot afecta organele interne.
In orice caz, la cei cu probleme mari de coloana, dupa alinierea coloanei, care poate dura chiar si 6 luni, mergand de 1-2 sau chiar 3 ori pe saptamana la chiropractor, se ajunge la mers 1 singura data pe luna, pentru intretinerea coloanei.
Stiu un caz, in care persoana merge de 20 de ani la chiropractor, luna de luna si este acelasi om care acum 20 de ani era pe patul spitalului cu coloana facuta praf, unde emedicii i-au spus ca nu are decat 1 singura sansa, in caz contrar, va ajunge paralizat de la brau in jos, in scaunul cu rotile.
A refuzat operatia si s-a dat pe mana chiropractorului, iar azi, dupa 20 de ani, merge, danseaza, chiar alearga cate 5-10km pe zi cu usurinta si fara pic de durere. Tipul are putin peste 60 de ani.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Inteleg ce zici, dar dupã cum aratã profiul lui are 28 de ani, iti poate forma coloana dreapta prin sport, nici sport nu trebuie sa facã cine stie ce doar yoga/intinderi acasa daca vrea doar asta.
Nu vad de ce ar merge la un chiropractor, ar trebui sa fie ultima variantã daca nu poate in timp sa rezolve asta prin miscare. Plus sa mai de-a si bani aiurea, când poate sã rezolve coloana natural.
Legat de cunostintele tale, problemele astea nu apar instant, se dezvolta in zeci de ani iar când ajungi la o vârsta le simti si doar la doctori le mai poti rezolva(cât de cât). Asa ca nu mai bine face sport mobilitate/stabilitate acum? Decât sa ajungã si el asa la 60 de ani?

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mentalitate de romanica!
Pentru ca acasa nu stie ce manevre sa faca si ce miscari de yoga sa faca ca sa-si indrepte coloana!
Iar o coloana deja modificata, este nevoie de mana unui expert sa o indrepte intai. Pentru mentinerea ei, poti sa faci dupa aceea exercitii, yoga, streching samd.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu stie? Se documenteaza daca vrea sa isi rezolve problemele, Oricum doar el stie ce grad de cocoasã are.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Corect.

| aXy99 a răspuns:

Pe mine m-a ajutat, am stat mereu drept cand faceam exercitii si mi s-a imbunatatit postura. Exercitiile pentru trapez, indreptarile etc. ajuta mult. Trebuie sa le faci si corect. Nu spun ca este cea mai buna solutie, dar cert e ca ajuta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu inteleg ce inseamna,, sala''. Tras de fiare?
Sunt exercitii speciale pentru corectarea posturii, pe care poti sa le faci acasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da https://www.youtube.com/watch?v=LZMDgj7ohps&feature=share

Poti face face pulls, rear delt flyes, reverse hypers, kick backs, deadlifts, hyperextensions etc

| Claxon987 a răspuns:

Sala de fitness nu, si nici macar exercitiile de aerobic

| TroubleInParadise a răspuns:

Depinde ce faci la sala

| Deuteronomul a răspuns:

Lucreaza trapez, mare dorsal, deltoizi(spatele)
cel mai mult te ajuta sa faci un efort constient de a pastra o postura corecta in viata de zi cu zi(cant stai pe telefon, la pc, la birou etc.)