| Shukacu a întrebat:

Sall. am 16 ani si 1.81 Cum sa imi imbunatatesc cresterea? pana la 20 de ani sa ma fac inalt.
Si cum cresti in latime? se poate numai la sala cu exercitii pentru umar, si spate? ca daca e asa nu vreau sa stopez cresterea. Voi ce imi recomandatii? sa ma dezvolt bine si sa cresc in inaltime pana la 20 de ani?

11 răspunsuri:
| boogdan91 a răspuns:

Vrei sa te faci cat Conan? laughing

| byFlorin3l a răspuns:

Esti destul de inalt pentru varsta ta!
Exercitii pentru a-ti lati spatele exista, tractiunile sunt cele mai bune pentru latirea spatelui


BAFTA!

| Andr3yyy94 a răspuns:

Eu am 17 ani si 1.91 si fac sala de ceva timp. Daca vrei sa mai cresti in inaltime, iti sugerez sa NU mergi la sala deoarece eu doream sa ma opresc din crester si asa a fost. Legat de latime, exercitiile pentru umeri, 50% stopeaza crestera si nu iti sugerez sa faci sala deoarece la randul lor, cele pentru spate iti pot afecta coloana. Iti sugerez sa te apuci de sala de la 18, 20 de ani. Daca esti multumit cu inaltimea poti si acum. Daca nu, mai bine cum am spus, la 18 ani. Daca vrei sa cresti in latime iti sugerez sa te duci la inot. Iti dezvolti tot corpul si este un pas foarte bun mai ales pentru cresterea in latime dar si a cutiei toracice si iti formezi si brate si piept frumos dar in primul rand picioare. In concluzie, daca vrei sa cresti du-te la inot, mananca regulat si lasa sala deoparte. (Iti spun din experienta mea)

| klau95 a răspuns (pentru Andr3yyy94):

Auzi am o intrebare asta daca te pricepi.
Si eu am 1.80 intrebarea este cand cresti slabesti? sau iti creste masa sau cum e?

| Andr3yyy94 a răspuns (pentru klau95):

Cand cresti, nu slabesti, dar nici nu iti maresti masa musculara. Pur si simplu, musculatura scheletica (muschii pe care ii lucrezi la sala) se intind si ei. Masa musculara nu creste, nici nu scade chiar daca pari mai slab. Pur si simplu, daca te inalti brusc, o sa para ca ai slabit chair daca tu ai aceeasi greutate pentru simplu' fapt ca te'ai inaltat si muschii sunt fixati pe oase.

| cosmin986522 a răspuns (pentru Andr3yyy94):

Daca tot ai experienta poate ma ajuti si pe mine.Am 1,75-1,76 si 65 kg la 18 ani.Merg la sala si vreau sa iau proteine pentru ca alimentatia mea e cam varza din cauza scolii ca plec la 1 si ajung acasa la 7 30 timp in care nu mananc.Se poate sa ajung pe la 72-73 de kg in 3-4 luni?

| Andr3yyy94 a răspuns (pentru cosmin986522):

La varsta si inaltimea ta, greutatea idelala eintre 70 si 75 de kg da. Eu iti spun acum sincer, nu am luat O PROTEINA nici macar o data (doar mancare), fara proteine creatina sau alte suplimente si intr-un an am pus 7 kg. Tu trebuie sa iti faci timp sa mananci (dar cat mai sanatos, nu fast-food sau alte prostii). Problema e ca daca tu nu mananci atata timp, problema ar fi ca daca tu te apuci de proteine, in 5-6 luni poate pui 3 kg, dar la modul in care mananci, o saptamana sa nu mergi la sala si slabesti dublu. Sfatul meu este sa mergi la sala in continuare, dar mananc si tu cu doua ore inaitne de antrenament si imediat dupa sala. Pune-ti eventual ceva sandwich si incearca sa mananci cat mai regulat si schimba mereu aparatele pe care le faci la fiecare grupa in parte. Crede-ma e mult mai bine decat sa iei tot felul de proteine si alte prostii. Daca tu vrei bine, dar iti apar alte probleme si in timp ajungi sa faci doar cu el si nu o sa poti progresa si chiar o sa slabesti.

| Shukacu explică (pentru Andr3yyy94):

Auzi app imi dai si mie id-u sa mai te mai intreb dac mai am vreo nelamurirebig grin

| JustCosmin a răspuns:

Apuca-te de sport. Baschet, Volei sau Handbal.

Răspuns utilizator avertizat
| Iulya70 a răspuns:

Pai handballul te inalta mult si iti face un corp frumos.