| PetreV a întrebat:

Vreau sa ma apuc de Bodybuilding. Am 17 ani, 1, 71 si 78 kg ( cam grasut big grin ) fac sala de aproape un an, sunt destul de facut, dar nu-s definit si mai am si un strat mic de burta ramasa big grin. As vrea sa stiu ce sa fac sa mai slabesc sa ma mai definesc si daca e bine sa te apuci sau nu de culturism. Va rog raspundeti daca stitiwinking Dau si funda de aia

19 răspunsuri:
| FitMonkey a răspuns:

Ar fi bine sa faci mai intai definire multe repetari intr-o serie cu greutati mai mici ca de obicei, parerea mea

| Cosmin86 a răspuns (pentru FitMonkey):

Nu asa se face definire, asa reusesti cel mult sa dai jos masa musculara.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| danteewerr a răspuns:

Inainte să te apuci de culturism, incearcă să faci o sută de flotări, și in caterinca ta vei constata că nu poți face. Vei fi dezamăgit, ai să incepi să plingi să te alinți etc etc etc, scuze ce ziceai? Că vrei să te apuci de culturism, aa păi da na, de ce să nu te apuci! laughing Incearcă să faci flotări să mergi la inot, să alergi, mergi cu role cu bicicleta, dar dacă vrei să devi un mare ciumeg, mergi la inot, după 4 ani, vei arăta super și o să mă pomenești! Culturismu este mai mult pentru a te complica, te complici acolo, chiar dacă ești tu caterincos și o arzi la caterincă, parcă te și văd cum te abordează lumea de la sală să-ți văndă tot felul de tămpenii prafuri pe bază de hormoni etc. In fine, faci și tu cum crezi, dar dacă faci o stuă de flotări inseamnă că ești șmecher, iar dacă nu faci inseamnă că ești varză! Baftă.

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

De ce sa faci 100 de flotari? Pierzi vremea cu flotarile.

Tu chiar n-ai nicio treaba cu sportul asta, nu?

Prafuri pe baza de hormoni? Nici nu exista asa ceva, poate injectii cu hormoni ( steroizi ) care sunt interzise, le poti ucmpara doar ilegal.

La sala sunt prafuri facute din mancare, suplimente alimentare, cea mai populara este proteina din zer ( zerul din lapte ).

| danteewerr a răspuns (pentru Cosmin86):

Auzi băi nenea, cred că trebuie să mergi mai bine să-ți pui ochelari, ori nu vezi bine ce scriu ori ești prost. Una din două. Tu chiar nu ai logică deloc? Dacă porcului i se face injecție cu hormoni, dacă in vaci se fac injecții cu hormonii pentru a li se stimula glanda mamară, apoi din laptele acela se fac prafuri la care se mai adaugă și tot felul de tămpenii pentru ați crește masa musculară pe moment desigur, și apropo băi ''greule'' Naposam nu sunt acele pastile micuțe pe bază de hormoni? Deci eu zic să mergi să te mai interesezi puțin, findcă ești praf! Deci poți lua hormoni de creștere din multe locuri.Dar in fine trecem peste că pănă te prinzi tu ce vreau eu să zic mai durează mult și bine și nătărăi ca tine am mai vazut pe TPU și chiar nu ai ce să le faci.laughing Și incă ceva, de ce nu te uiți la cei care au fost in legiunea străină să vezi ce flotări fac ăia acolo. De ce nu te uiți la ăia din din armată să vezi ce babani sunt aceia. Tu chiar ești chior? Nu vezi, in legiunea străină ce matahale sunt acolo, ce bărbați adevărați, ce musculatură au pe ei, ce bine sunt definiți, dar cănd te uiți la culturiști noștri iți vine să fugi. Și apropo, nu mai da sfaturi de rahat findcă te vei face de rahat! Carnea de porc ce conține? Iti zic eu, hormoni la greu. De asta este bine să-ți cumperi mincare eco!

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

Naposim sunt steroizi orali, exact ce spuneam, steroizi. Naposim, danabol, etc. = steroizi orali, dar sunt si destui steroizi injectabili.

"cănd te uiți la culturiști noștri iți vine să fugi", ce sponsorizare au culturistii nostri si ce au ceilalti? Aia din legiune au de 5 ori mai multi bani ca ai nostri, si asta e un sport scump. Ia uita-te la culturistii de peste ocean, vezi Jay Cutler, Branch Warren, Lou Ferigno, etc.

Mancare eco? Crezi ca aia e 100 % naturala? laughing Singura mancare cu adevarat ECO e de la tara, de la tarani care isi hranesc animalele cu mancare naturala, dar astia sunt din ce in ce mai putini.

Si daca iei asa, ca totul e crescut cu hormoni, in cazul asta si tu consumi zilnic.

| danteewerr a răspuns (pentru Cosmin86):

Aaaa, opaaa deja incepi să te dai pe brazdă opaaaa deja incepi și tu să-ți revii. Hai mă ce naiba, la toți ne-au plăcut documentarele celor din legiune, eu cel putin sunt plictisit de căt am vizionat antrenamentele lor, și de asta sunt cei mai tari din lume, findcă se scoală dimineața și bagă flotări la greu și alergat in zone ne-poluate. Și apropo, se găsește mincare sută la sută eco in piață la țărani, trebuie să măninci fasole la greu, mămăligă la greu orez cu lapte la greu. Aceste substanțe despre care tot iți zic eu, steroizi și hormoni nu fac nimic altceva decăt să-ți forțeze creșterea musculară, adica se vede că ești forțat! O fată preferă lingă ea un bărbat adevărat cu mușchi adevărați, nu din ăștia care au băgat in ei tone de cutii din acelea cu creatină și prfuri pe bază de zer etc etc. Tu vrei ceva superficial sau ceva natural lingă tine? Ție iți place să ai lingă tine o pițipoancă sau o femeie adevărată? Ea zii tu da sincer, cam care te-ar avantaja pe tine? O pițipoancă din aia ieftină și fardată cu tone de rimel și de pudre? Hai mă ce naiba, să fim serioși. Ori sunt bărbat ori ce naiba! Uita-te și tu la Badar Hari sau la Peter Aert, hai mă ce dumnezeu, păi tu nici măcar nu știi cum arată un corp de bărbat adevărat!

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

Si Badar Hari si Peter Aert folosesc suplimente la greu, TOTI sportivii folosesc, fara suplimente ar insemna sa mananci 2 kg de canre pe zi, 10 oua, etc. si sa-ti fortezi stomacul ca dracu + ca TU nu poti izola grasimea de proteina, asa cum pot aia care fac suplimentele.


Iar Badar Hari este suspectat ca a folosit steroizi in perioadele de antrenament, si nu eu il suspectez, ci aia din federatie, a si refuzat un test ( la multe meciuri de genul nu se face testare antidoping ).

Eu nu fac muschi pentru femei, peste 2 veri am nunta laughing, fac pentu mine. Si da, folosesc si proteine si glutamina si 5 mese pe zi. In perioada de masa mananc aprox. 1 kg de carne / zi.

Tu confunzi suplimente cu steroizii, suplimentele NU iti forteaza muschii, ci te ajuta sa-ti asiguri necesarul de 2 grame de proteine / kg-corp zilnic, uneori doar mancarea nu ajunge si de ce sa-mi fortez stomacul mancand 8-9 mese pe zi, cand pot suplimenta foarte comod cu un supliment, care nu are grasimi, are tot ce-mi trebuie?

De ce sa mananc fasole si mamaliga? Cu ce naiba ma ajuta? Proteine = carne, branza, oua. Carbohidrati = orez, cartofi, quinoa, paste. Grasimi sanatoase = masline, nuci, alune si fibre vegetale ( fructe, legume ), aia e ordinea importantei, proteniele pe PRIMUL LOC.

Aia e tot ce-mi trebuie in privinta nutritiei, nu mamaliga si fasole la greu.

Si da, tot din piata de la tarani cumpar si eu, doar ca nu sunt foarte convins ca sunt asa eco, si taranii folosesc chimicale, din ce in ce mai des.

Si hai sa-ti explic o chestie : muschii NU CRESC de la exercitii, NU, la exercitii fibrele sunt rupte ( micro-rupturi ) care se refac in zilele de odihna, si ATUNCI CRESC, cu mancare. Daca nu au cantitatea necesara de PROTEINE, ei NU AU de la ce sa creasca, NU CRESC CU AER si NU CRESC CU EXERCITII.

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

Ai inteles ce-am scris? Deci continuare, tu esti :

- ZERO la nutritie ( cand faci muschi bagi 10-15 mil /luna in mancare, muschi de vita, piept de pui, somon, ton, etc., nu fasole, mamaliga si alte rahaturi ieftine ), pun pariu ca nici macar nu-s tii cand trebuie sa consumi carbohidrati complecsi, proteine cu absorbtie rapida, cu absorbtie lenta, etc.

- ZERO la antrenament. P.S. : daca poti face 100 de flotari NU inseamna ca ai muschi, ci ai REZISTENTA. Muschi inseamna MAXIM 10 repetari cu o greutate mare, cand poti mai mult de 10 repetari, MARESTI GREUTATEA, marind numarul de repetari NU maresti masa musculara

- cu flotari si altele NU lucrezi muschii din toate unghiurile, ca la sala

- sportivii pe care mi i-ai dat tu exemplu fac sala la greu, altfel nu ar avea formele alea

- auzi ce afirmatie, te abordeaza lumea la sala sa-ti vanda, nu te abordeaza NIMENI, e clar ca NU AI CALCAT INTR-O SALA IN VIATA TA, alea se gasesc la receptie, si sunt facute de firme avizate medical si de FDA si cu iso de calitate, nu umbla nimeni cu cutiile sa le vanda

Felicitari, esti COMPLET PE LANGA. Auzi, 100 de flotari sa faci muschi sau forta rolling on the floor

| danteewerr a răspuns (pentru Cosmin86):

Și ce ai luat foc așa mă? Ce te agiți așa de tare? Te-ai supărat că ți-am dat cu tifla peste meclă? Și acum te supără adevărul? laughing scrie și tu mai puțin să am răbdare să citesc, și apropo văd că tot ăii dai cu ZERO, stai relax mă, că nu vreau să-ți fura meseria ta de ZERO barat!

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

Nu asta e meseria mea, eu sunt inginer software la multinationala de IT, asta e doar un hobby pe care il practic de cativa ani. Rezultate? lucrez cu greutati pe care tu nici nu poti sa le misti.

Eu doar am incercat sa-ti explic, poate intelegi ceva, intamplator am cativa ani de studiu in domeniu, tu se pare ca nu ai deloc, auzi, "mamaliga si fasole" :))

Probabil esti genul de om care vrea sa puna muschi cu 3 mese pe zi.

In fine : www.getfit.ro www.culturism.ro, etc., vezi si citeste, poate chiar intelegi ceva.

Sau pune mana si citeste niste carti in paralel, nu strica.

| danteewerr a răspuns (pentru Cosmin86):

Băi păduche flaușat, du-te și plimbă ursu, ofticatule!winking Te oftici mai rău ca o fată, și nu te mai lăuda aiurea, că la căt ești de păduche flaușat, cred că și o fată la menstruație este mai isteață ca tine! Bftă, și dacă vrei să te comunici cu mine fă-ți un id de mess cu numele meu și lasă-ți mesaje despre software, poate te prinzi și tu ce este acela un pc, ofticatule!

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

Copil frustrat si firav, ce sa-i ceri. Du-te si mananca fasole si fa 100 de flotari, sa vezi cum pui fix 0 centimetri la masa musculara

Daca iti mai revii putin, poti citi aici :
http://www.getfit.ro/......serie.html

| danteewerr a răspuns (pentru Cosmin86):

Greu tare mai scapă lumea de tine. Ești așa de insistent de obicei? Aoleu, greu cu tine zero barat ce ești laughing Și nu mai folosi cuvinte pe care nu le ințelegi băi păduche flaușat! Și nu te mai lăuda că tot flaușat rămăi și peste 20 de ani! Lasă-i pe alți să te laude și să te ridice in slăvi! Dar na, probabl că ești plin de frustrări și complexe, fetele nu prea te bagă in seamă și normal să te oftici că ți-am dat cu tifla peste nas! Hai, fugi și te culcă și nu te mai băga in seamă cu mine, poponare! ::laughing)

| Cosmin86 a răspuns (pentru danteewerr):

Nu e vina mea ca esti tu frustrat si firav. Asa e, fetele nu prea ma baga in seama, pentru ca sunt deja logodit laughing, dar ce sa te duca pe tine capul.

"Și nu mai folosi cuvinte pe care nu le ințelegi " -> inteleg mult mai multe decat tine, care probabil nici n-ai facut facultate, sau ai facut una privata.

Nu e vina mea ca esti un ratat care nu a avut nicio realizare in viata lui

| danteewerr a răspuns:

Da!

| danteewerr a răspuns:

mesaj pentru ''COSMIN86'' După ce că te bagi in seamă cu mine aiurea și fără rost, mă plagiezi findcă ești papagal probabil și nu te duce capul și pe tine să dai o replică, observ că nu mai pot să scap de tine! Dacă pe tine te bagă in seamă vreo femeie, inseamnă că ori e proastă ori este retardată mintal. Ori este vreun transexual care te-o fi prostit ca este femeie! Și apropo? Căt vrei să te mai pun la punct? Chiar nu te-ai plictisit și tu? Căt vrei să te mai umilesc? Nu mă mai aborda, du-te și vezi-ți de viața ta de onanist! Decăt să stai să abordezi bărbați pe siteu-ri mai bine mergi și stai cu logodnica ta ''imaginară'' și nu te mai lua de lume aiurea, presupun că pe net ești șmecher dar față in față ești ca o fetiță la menstruație! Baftă fetițo și nu mă mai deranja! Cănd vrei să te mai umilesc să mă anunți, dar sper totuși să-ți vezi de viața ta de fetiță lăudăroasă! :laughing)