| EmyD2001 a întrebat:

Acum doua saptamani mi s-a rupt lantul la bicicleta. Un mountainbike specialized. Si mi-a venit noul lant. L am scurtat. L am facut aceeasi lungime cu celalalt. Dar la acesta nou cand apas mai tare pe pedale. Cand pun forta sa prind viteza imi sare lantul. dar nu sare de tot sa trebuiasca sa il pun la loc. Ci sare asa pentru o secunda dupa pinioane. Se aude un sunet ciudat si dau putin in gol cand pedalez. Se intampla la cateva viteze. La primele 2. cele mai usoare cu prima pe fata nu se intampla si nici la cea mai grea pe spate cu a 3 a pe fata nu s-a intamplat pana acum dar e posibil, nu am folosit prea mult aceasta viteza. Cu lantul vechi nu facea asa. Caruciorul este sram x0 si lantul este kmc x9 pentru 9 viteze. Care e problema? Cum pot sa rezolv?

Răspuns Câştigător
| RB26DETT a răspuns:

Pinioane uzate, uita-te sa vezi daca toate pinioanele au aceeasi forma, te uiti la dinti, daca vezi unele pinioane cu dinti mai ascutiti si unele pinioane cu dinti normali inseamna ca s-au uzat pinioanele, am avut bicicleta si am schimbat lantul, datorita faptului ca pinioanele erau uzate imi scotea un sunet deranjant insa n-am patit sa sara lantul cum ai explicat, verifica pinioanele...

| EmyD2001 explică (pentru RB26DETT):

Uite asta e sunetul pe care il scoate si asa face si bicicleta mea...
https://youtu.be/C3eKXFMyQEU

| EmyD2001 explică (pentru RB26DETT):

Https://youtu.be/-0GYF4cVuPE
uite asa face, deci trebuie sa mi cumpar si pinioane noi?

| RB26DETT a răspuns (pentru EmyD2001):

Daca te uiti la comentariile din videoclipul de ~1 minut vei vedea ca a mai schimbat cineva doar lantul si a patit la fel, a schimbat apoi si pinioanele si totul mergea perfect. Schimba pinioanele si nu vei mai avea problemewinking

| EmyD2001 explică (pentru RB26DETT):

Salut. scuze ca n am mai zis nimic, nu am avut timp. nu par sa fie ascutiti, maine o sa filmez pinioanele in timp ce pedalez in spate si o sa pun link aici sa vezi u, cum sunt, deja am bagat bani, 800 si nu prea ma incanta sa mai bag si in pinioane.dar daca aceasta este problema o sa cumpar.

| RB26DETT a răspuns (pentru EmyD2001):

Din pacate cand schimbi lantul si face asa cam trebuie sa schimbi si pinioanele, vezi ce recomandari de pinioane ai pentru lantul cumparat.

| EmyD2001 explică (pentru RB26DETT):

Poti sa imi recomanzi tu? Lantul este acesta - https://www.marosbike.ro/lanturi/lant-kmc-x9-9v-116z-1-2-11-128-.html
pinioanele sa nu fie mai mult de 150 de lei. si ca sa le schimb cum fac?

| RB26DETT a răspuns (pentru EmyD2001):

Https://www.youtube.com/watch?v=7-MYHOpzT5A
Aici ai un tutorial, gasesti multe pe Youtube despre schimbarea pinioanelor, imi pare rau, insa, sa dezamagesc dar la capitolul pinioane nu stiu ce sa recomand asa ca tot ce pot face este sa-ti dau acest link https://www.marosbike.ro/contact.htm, poti sa-i intrebi pe ei in speranta ca-ti vor da un raspuns.

8 răspunsuri: