anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Am 13 ani și m-am apucat de sala ieri. Are ceva dacă astăzi am lucrat spate? (De la 10kg pana la 25kg)

3 răspunsuri:
| Moggy a răspuns:

Ai grijă tată să nu rupi aparatele

| MarioADV a răspuns:

La spate sa nu lucrezi cu prea multe kilograme.Sa pui destul cat sa poti face 3-4 serii a cate 12 repetari. Eu fac sala de 3 saptamani aproape. Daca faci cu greutate prea mare si te chinui sa faci, iti folosesti mai mult bicepsu decat spatele. Mai bine faci mai multe repetari corecte cu greutati mai mici decat sa faci 3 repetari proaste cu greutati mari.

Daca vrei un program uite programu meu pe zile ( Luni-picioare, Marti-piept, Miercuri-spate/umeri, Joi-brate. Vineri eu fac cardio si in weekend ma odihnesc.) La piept, spate si brate, iti folosesti mult bratele, deci daca faci cu greutati prea mari, te ia o febra musculara de nu mai poti sa tii le ridici. Deci nu o sa poti lucra prea multe grupe musculare eficient.

Bafta la sala, si nu te lasa cand vezi ca e prea greu si simti ca ti se rup tendoanele. Dupa 3-4 saptamani se obisnuieste corpu.Ca sa scapi de febra musculara mai repede, sa zicem la brate spre exemplu, faci exercitii usoare pentru biceps/triceps cu greutati mici, ca astfel o sa circule mai mult sange prin acele zone, si o sa se refaca muschiul mai repede. Bafta, sper ca te-am ajutat!

| cehos69 a răspuns (pentru MarioADV):

Mi se pare foarte prost structurat programul tau de antrenament, ce rezultate ai avut cu el?
Cum poti baga trei grupe mari in zile consecutive? happy