| deeWW a întrebat:

Salut.

Am 16 ani, 1, 75 si 55 kg. Sunt ectomorf si as vrea sa ma ingras si sa pun niste masa musculara pe mine. As vrea sa ma apuc de sala dar inainte as dori sa incep o dieta specifica unui 'ectomorf'. Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic care sa ma ajute. Voi ce parere aveti? Ce ar trebui sa mananc si cand. Un 'program' mi-ar fi tare de folos. Desi mananc foarte mult, nu este suficient.

Asa cum am spus mai sus, as vrea sa mai acumulez niste kilograme inainte sa ma apuc de sala, minim 60 kg. Ce parere aveti?

Va rog, chiar am nevoie de ajutor!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Esti un copil slabanog si firav, nu ectomorf. ai 5-6 mese pe zi adaugand peste 4000 de calorii la ele si nu pui 1 gram pe tine? ah, bineinteles ca nu.

| deeWW explică (pentru JohnnyBi):

Imi poti da un fel de program pe care sa-l urmez? Gen la ce ore.

| JohnnyBi a răspuns (pentru deeWW):

Te duci pe megaproteine.ro si ai acolo antrenament si nutritie. faci ce zic aia ca e ok pentru inceput

8 răspunsuri:
| florynmondialul a răspuns:

In primul rand nu esti ectomorf ci un copil care mananca si el de 2-3 ori pe zi si vrea muschi! ca sa pui masa musculara ai nevoie in primul rand de alimentatie:-4-5 mese pe zi care sa contina proteine
- un gainer care sa suplimenteze organismul cu ce are nevoie, si cu ce nu ai este asigurat din alimentatie uite gainerul:http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/BSN-True-Mass/
antrenament:http://www.culturism.ro/......atori.html
odihna:minim 8 ore de somn!

| adyiSAMP a răspuns:

Sala nu e buna... eu am 19 ani si am cam 55 kg 1, 73 inaltime si mi-a spus un om masuer sa nu fac sala sa fac acasa abdomene, flotari sport cu greutatea corpului pentru ca : sala pune pe tine dar la un momen data este nevoie sa te lasi de ea iar dupa o sa ti se lase muschii alea alea iar sportul cu greutatea corpului este cel mai sanatoswinking Bafta

| NDC12 a răspuns (pentru adyiSAMP):

La 19 ani esti cam idiot, putin spus.

| JohnnyBi a răspuns (pentru adyiSAMP):

Zi-i maseorului tau ca e prost ca noaptea. muschii nu se lasa, nici un alea alea. nu te duce capul sa gandesti singur ca intre a folosi propriul corp ca greutate sau o greutate separata, muschiul ca organ creste in acelasi mod? crezi ca daca faci tractiuni creste intr-un fel si cu o bara pe spate creste altfel? muschiul creste intr-un singur fel: microfisuri la nivel muscular care prin regenerare isi mareste volumul. atat.

| florynmondialul a răspuns (pentru adyiSAMP):

Ce poti sa ceri de la un maseur! intreaba si tu un instructor de fitness sau un nutritionist daca muschii se "lasa" daca faci sala si dupa aia te opresti! daca le asiguri necesarul de proteine vor scadea un pic in volum ATAT!

| Cosmin86 a răspuns (pentru adyiSAMP):

Serios? ti se lasa muschii?

tu esti REDUS MINTAL?