anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Aş vrea să mă apuc de sală şi aş avea câteva întrebări.
Sunt băiat, vârsta 16 ani şi 5 luni, înălţime 1.85 metri, greutate 75 kilograme.
Vreau să-mi fac abonament şi să mă duc zilnic de săptămâna viitoare şi toată vara, ce mă sfătuiţi să consum? Să folosesc proteine? Cât să mănânc? Alte sfaturi? Nu prea mă pricep aşa bine.
Mulţumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Si daca nu te pricepi de ce nu te documentezi? sunt X site-ul de profil de la culturism.ro, topculturism.ro, despreculturism.ro, megaproteine.ro, bodybuilding.com si alte mii de site-uri care iti raspund la orice intrebare privind alimentatia, antrenamentul, suplimente.
pe site-ul asta dai numai de idioti care cred ca proteinele sunt gainere sau steroizi, care cred ca daca iei vitamine ti se lasa pielea si alte natii de prosti de genul.
vrei sa te apuci de sala si deja sari in suplimente? de ce? nici macar nu stii cum sa faci un exercitiu corect si hai repede pe prafuri. invata 1-2 luni aparatele, executia corecta, treci de perioada cand cresti ca painea calda (asa e la inceput) si pe urma poti lua un gold whey standard ca ai destule kg si nu e nevoie de gainer, poti adauga creatina daca intra in buget. dar nu din prima luna, poate din a3a incolo. cat sa mananci? cat sa iti mentii greutatea. ce? orice cat timp nu contine zahar, sare, grasimi saturate.

alte sfaturi? cat timp stii ca esti paralel nu te baga pe suplimente. invata tipuri de antrenamente, invata aparatele si folosirea lor corecta, treci de perioada de inceput cand o sa ai febra de nu te dai jos din pat si pe urma adaugi suplimente. cu creatina vei avea un 10-15% procent de forta si energie, e bine sa stii si fara cata forta ai. cu gold whey nu mai faci febra la fel de rau datorita glutaminei, e bine sa stii si fara cum sta treaba. si la fel cu toate celelalte suplimente

| mcdeliric1 a răspuns:

Asculta ce ti-a zis JohnnyBi, plus daca esti incepator incerca sa nu te arunci asa dintr-o data pe greutati mari, foloseste greutati care iti permit sa faci repetari chiar mai multe pentru inceput, ca sa dobandesti un pic de forta, apoi cu timpu o sa cresti si greutatile.

| nigearares a răspuns:

Salutnu trebuie sa folosesti proteine daca nu esti slab nu are rost mananca bine sa nu mergi flamand la sala mananca cu 2 ore inainte bine inainte de a incepe antrenamentul incalzestete bine conteaza foarte mult in plus o sa iti explice instructorul ce si cum happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru nigearares):

Ce treaba au proteinele cu "daca nu esti slab"? le confunzi cu carbohidratii

| ionutalexandruion a răspuns:

Trebuie sa te duci de maxim 5 ori pe saptamana si sa iti faci un program. prima luna nu e necesar sa consumi spuuplimente pentru ca este de acomodare. un program de antrenament ar fi asa : Luni :piept Marti : Spate Miercuri : Picioare Joi : Umeri si Vineri Brate. apoi sambata si duminica pauza. acum depinde ce vrei sa faci sa pui masa sau sa te definesti. cel mai bine ceri sfaturi instructorului de acolo de la sala eu dupa 7 ani de sala am ajuns la concluzia ca daca intrebi 100 de oameni. 100 de oameni o sa iti spuna idei si pareri diferite. cel mai bine e sa iti faci tu programul tau! e internetul plin de idei si sfaturi!