| Gabitzu_Gabi_1992 a întrebat:

Ce vitamine sau calciu este bun pentru dezvoltarea masei musculare ssu ce imi puteti recomanda?

Răspuns Câştigător
| CulturismsiFitness a răspuns:

Ca sa iti dezvolti masa musculara trebuie sa mergi la sala si sa ai o dieta bazata pe proteine si carbohidrati esentiali.Iti mai trebuie un supliment gen proteina ca sa cresti si un program de somn bine pus la punct. De aici incolo totul depinde de tine

2 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Deci in primul rand exista un singur tip de calciu care se numeste calciu laughing)
In al doilea rand vitaminele nu au treaba cu sistemul muscular din corp, ele sunt pentru imuntate / puritatea sangelui etc.
Proteinele sunt cele care au treaba cu masa musculara si proteinele sunt de mai multe tipuri, nu o sa stau eu sa iti fac o filosofie si sa iti scriu romane care le poti cauta si tu pe google.
Din proteine rezulta aminoacizii care intra in muschi si acestea sunt de mai multe tipuri care din nou... exista google.
Daca te intereseaza chestiile astea te poti duce la un nutritionist, daca debia te-ai apucat de sala iti recomand sa incepi cu un antrenor si dupa te descurci si singur.
Vitaminele sunt si ele de mai multe tipuri si se pot lua din fructe mai mult sau sunt cele efervescente care le iei de la farmacie, dar nu au treaba cu masa musculara, poti sa iei 100000 de vitamine si tot la fel arati, doar ca s'ar putea sa vomiti tot laughing
Sper ca ai inteles cat de cat... in rest google is your friend!

| RAY a răspuns (pentru Evolution):

Ai dreptate