| Goddessss a întrebat:


Daca am făcut niște abdomene și niște exerciții pentru fesieri și am făcut o mică febră musculară, inseamna că au mers exercițiile sau nu neaparat?

15 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Depinde și de rezistența ta dar da, se vede că a lucrat organismu.

| Wr3nch a răspuns:

Da, e normal sa ai febra musculara dupa exercitii.

| Ineys a răspuns:

Au mers in ce sens? Da, ti-ai stresat muschii, s-au creat microleziuni care se vor vindeca si iti vor "lucra" muschii.
De asta apare durerea musculara, pentru ca tesutul se distruge si se vindeca, pe principiu "what doesn't kill me makes me stronger" laughing.

Continua, dar ma indoiesc ca o sa vezi rezultate fabuloase doar de la atat. Trebuie mai multe exercitii si mai variate + alimentatie.

| Goddessss explică (pentru Ineys):

Pai deja tin dieta si fac exerciții multe. Cardio, abs, thights...
Ca tot is in carantina am zis sa profit.
Demult ma plângeam ca aveam mușchi si acum cand mi '' s-au lăsat'' regret. Vreau sa fiu in forma din nou laughing

| Goddessss explică (pentru Ineys):

Thighs*
(coapse)
laughing

| Ineys a răspuns (pentru Goddessss):

Thighs, thights, pe acolo. laughing

Ca sa te mentii slaba, trebuie sa iti schimbi stilul de viata si alimentatia permanent. Greseala cea mai mare e sa slabesti tinand un anumit regim ( ex: renunti la dulciuri, prajeli, etc etc ) si sa ajungi la greutatea dorita, iar apoi sa te apuci sa mananci iar ce mancai inainte, ca doar acum ai slabit, nu? Ce mai conteaza. Logic este ca o sa se puna la loc si nu prea ai rezolvat nimic.

Aceeasi greseala am facut-o si eu, dar nu regret, ciocolata este prea buna si viata prea scurta. De ce sa traiesti mai slab cu 5-10 kg dar sa nu te bucuri de ciocolata. laughing

Totusi, ai grija daca febra musculara nu dispare in cateva zile sau nu devine mai slaba inseamna ca faci ceva gresit ( prea multe exercitii, ori nu le faci corect ). Ideea e sa o iei treptat, incepand cu putine si crescand zilnic numarul sau saptamanal sau odata la 2-3 zile, cum te simti tu bine.

Iar, foarte important e sa fie cat mai lungi antrenamentele, adica nu fac acum 20 de abdomene unul dupa altul in 3 minute si gata. Mai bine faci 10, mai stai putin, mai faci 10, mai stai putin, mai faci inca 10 ca acum o sa fie mai usor datorita pauzelor, etc.

Nu trebuie sa te extenuezi rapid pentru ca arzi mai putine calorii asa. Activitatea fizica trebuie sa fie una sustinuta pentru ardere de grasime.

| Goddessss explică (pentru Ineys):

laughing thighs cu thights nu i tot una.
Merci mult de sfaturi.
faci ceva sport sau ai lucrat in domeniu? Sau cum?
Ca vad ca stii niște chestii pe acolo.

| Ineys a răspuns (pentru Goddessss):

Am vorbit cu un nutritionist care m-a invatat ceva chestii.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Goddessss):

De curiozitate, lucrezi cu echipament sau doar greutatea corpului? Pentru că dacă e a doua variantă, chestia e că nu ti-au disparut/scazut/"s-au lăsat" (sau cum vrei să-i spunem) mușchii, ci pur și simplu s-a pus țesut adipos peste și nu se mai văd la fel. Practic asta înseamnă tonifierea (pe care o poți face fără echipament, acasă): slăbești, se reduce grăsimea, așa că sub piele devine mai vizibilă musculatura și pare că ai un corp mai lucrat, fără ca mușchii să se dezvolte de fapt. Pentru că tristul adevăr e că fără greutăți adăugate, nu poți dezvolta masa musculară. Tu îți lucrezi mușchii, îți crește rezistența, dar atât (masa musculară crește când nu poți să faci mai mult de 8-12 repetări la un exercițiu, dacă faci 300 îți dai seama că nu se mai pune problema de nicio creștere). Mă rog, dacă vrei să ajungi într-o formă în care ai mai fost, știi deja cum, iar precizările mele sunt inutile.

Și strict referitor la întrebarea ta...ți s-a răspuns deja, dar mai adaug și eu un mic detaliu: deși febra musculară e un rezultat al faptului că ai lucrat bine, nu trebuie să țintești să ai febră. După ceva timp ar trebui să nu mai faci, dar asta nu o să însemne că nu mai lucrezi bine.

| Goddessss explică (pentru AnastasiaK):

Hey, buna!
Deocamdata lucrez doar cu greutatea corpului. O sa apelez la echipament sau aparate cand o sa ma duc la sala. Deocamdată nu vreau.
O sa imi iau niște greutăți totuși si cam atât.
Mai întâi sa ma tin de cardio, mai am ceva grăsime de dat. Nu is grasa sau ceva, dar pur si și simplu nu prea imi place cum arat. Gen cum is is scunda si genetic mi se depune mâncarea mai repede si e enervant.
sa scap de grasimea aia si dupa o sa vb de tonifiere.
Merciii multă de sfaturi!?❣️
Apreciez!

| JicaContra a răspuns:

Dap, inseamna ca au "mers", adica au fost fortati indeajuns cat sa iti creasca masa musculara, de aia

| Zorn a răspuns:

E buna febra musculara, e semn ca exercitiile și-au facut efectul, dar inseamna si ca nu esti obișnuita cu un efort prea mare. Poti sa continui sa faci exercitiile si daca ai febra musculara, dar sa nu te forțezi prea tare si vei scapa de ea in vreo 2-3 zile. Important e ca după ce faci efort sa bei multe lichide si sa mananci multe fructe si proteine ca sa iti iei aportul necesar de vitamine, pentru ca efortul iti slabeste organismul daca nu esti obisnuit cu el si atunci ești mai predispus la raceli.

| Goddessss explică (pentru Zorn):

Mulțumesc mult de sfaturi?
sincera sa fiu am forțat mai tare ca altădată, am făcut si cardio, si la bicicleta fitness, si abs si pentru fesieri si genoflexiuni vreo 300, am simțit o căldură pe moment si dimineața tot abdomenul ma durea, picioarele la fel, abia m-am ridicat din pat. laughing

| Trustmotorcy a răspuns:

Febra musculară este semnul că se întâmplă ceva acolo, deci este bine. Dacă vei continua apar și rezultatele.

| Goddessss explică (pentru Trustmotorcy):

Continu, cel puțin o luna.
Dimineața abia m-am ridicat din pat laughing
Plus ca m-am apucat serios de regim, pentru ca am slăbit si am pus dublu, si nah ii nașpa.
Cum sunt in carantina am zis sa ma forțez laughing