| FriendsShow a întrebat:

Sunt baiat si am 15 ani. Aproape toti prietenii mei se duc la sala si am citit ca daca te duci de la varsta asta risti sa ramai cu intaltimea asta.Eu am intre 1.70-1.75 si nu am deloc muschi. As vrea sa fac exercitii acasa, insa nu stiu ce program sa imi fac. ce solutii aveti?

15 răspunsuri:
| eu1996 a răspuns:

Eu am o perioada destul de lunga de cand merg la sala, asta este doar un mit.Eu am crescut in inaltime, dar daca iti este foarte teama, poti merge la sala si sa eviti exercitiile in care trebuie sa tii greutatea deasupra capului, ca astfel sa fii linistit ca nu iti preseaza coloana si nu iti afecteaza cresterea.Deci sfatul meu este sa incepi cat mai repede!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu.eu ridicam saci cu grau, cosuri de porumb, cosuri cu struguri si cu sfecla de zahar.genuflexiuni la taiat coceni, bete de rasarita, si flotari la intrecere cu altii.ce pot sa-ti spun? mergi la sala ori inscriete la un sport care ti se potriveste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie totusi sa ai un indrumator, fiindca am colegi ce se duc la sala, au facut brate si piept, destul de dezvoltate, dar picioarele si fesele parca sant doua bete infipte in c.r aparat de mers pe drum.ce vreau sa spun este, sa urmaresti o dezvoltare armonioasa a tuturor muschilor si a intregului corp, nu mai putin a mintii, fiindca stii cum se spune; mens sana in corpore sano.

| Wehes a răspuns:

Si unde ma rog ai citit prostia cu inaltimea? pe TPU? Unde raspund toti copii care habarn-au ( exemplu si mai sus, ila cu batoanele straight face )
Te poti duce linistit ma, nu s-a demonstrat inca, ca sala te opreste din cresterea in inaltime. deci stai fara grija.
Muschi nu faci la sala, antrenamentul e o mica parte. Alimentatia e pe primul plan.
O schema :
1. Alimentatia.
2. Odihna ( minim 7 ore pe noapte )
3. Antrenament.
4.Suplimente.
Asa cresti in masa musculara nu cu 2 gantere amarate.

| Cristina27061999 a răspuns:

Ridica haltere de 10 kg cred ca functioneaza

| Tataran_Sebastian_1998 a răspuns:

Pai,fiule. laughing Cumpara-ti frumos cu 60 de lei o trusa de haltere (7 kg jumatate pe o mana) si faci frumos acasa cate 3 seturi de cate 25 dimineata si la fel si seara iar cu greutatea iti pui tu cu cat crezi ca rezisti.Iar cu alimentatia, toati, trebuie sa tragi tare adica bagi frate mancare sa nu-ti ramana nimic in farfurie, trebuie sa ai minim 6 mese pe zi si sa nu te puie bunu Dumnezo sa iei steroizi, proteine iti recomand, sunt niste batoane cu 3.5 lei care au multe proteine, daca mananci un baton (apropo, e de ciocolatawinking ) nu mai ai treaba sa mananci cateva ore.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Tataran_Sebastian_1998):

O haltera are 20 kg fara niciun disc si 2.2 metri lungime

Tu ai habar despre ce e vorba? iar proteine NU sunt niste batoane, proteine = carne, peste, branza, oua, alte lactate

| Tataran_Sebastian_1998 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu i-am spus sa-si cumpere un set de haltere de la magazin, dinacelea care o bara are 1.5 kg si are discuri de cate 1 kg, eu nu am spus sa-si ia o bara de piept.Citeste mai bine, si daca nu ai inteles mai bine lasa-te.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Tataran_Sebastian_1998):

Alea sunt GANTERE, nu haltere.

| secret95 a răspuns:

Nu e adevarat... ca ramai scund, dar e bine sa nu ridici greutati in spate momentan.



Rpg.Booter.ro:7777

| OwnerHunter a răspuns:

Dupa parerea mea depinde si cat ai rudele de inalte.De ex bunicul meu are 2 metri si eu am 1.80 si tot cresc.

| shtiuk a răspuns:

Depinde ce exercitii faci. Daca iti presezi coloana cu greutati mari exita o probabilitate sa iti influenteze cresterea, chiar daca totul e un mit inca nedemonstrat. Exercitiile care iti influenteaza coloana sunt: Genoflexiunile cu haltere in spate, indreptari si ramat pentru spate cu haltera, ridicari la umeri din sezut. Acum eu iti spun din propria experienta (am 6 ani de sala) daca o sa ajungi sa consideri sala ca un sport sanatos pentru organism cu rezultate placute asupra musculaturii tale o sa ai numai succes. Dar daca faci sala doar ca sa fii mare, mai bine asteapta macar sa faci 18 ani. Cel mai important lucru la sala este programul foarte bine definit si pot adauga ca exista program pentru orice varsta fara a influenta intr-un fel cresterea in inaltime. Urmeaza un regim alimentar sanatos si evita cu orice pret la varsta ta produsele anabolizante. Numai bine!

| razvanraz5 a răspuns:

Fa man flotari pana nu mai poti in fiecare zi si in 4-5 luni sa vezi ce muschi ai

| Cosmin86 a răspuns (pentru razvanraz5):

Serios? asa faci muschi? esti doar un COPIL MIC, nu?

pentru cultura ta generala, muschii cresc in zilele de pauza, COPIL FIRAV ce esti