| Prtio a întrebat:

Am 16 ani si 1.74 m si vreau sa ma apuc de sala. Vreau sa stiu cate zile pe saptamana sa ma duc la sala si ce sa fac in acele zile, adica gen o zi sa fac ex numai pentru maini, o zi sa fac ex numai pentru piept etc.



Mulțumesc anticipat! DAU FUNDĂ!

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Prima zi: Piept
A 2-a zi: Spate
A 3-a zi: Umeri+trapez
A 4-a zi: Picioare
A 5-a zi: Brate (biceps+triceps)

+ 2 zile de pauza de preferat intre zilele de antrenament pentru mai mult timp de recuperare. Tinte minte, este foarte importanta recuperarea, cand nu te antrenezi, CRESTI! Cand te antrenezi distrugi tesutul muscular. Vezi sa fii in surplus caloric si proteic. Poti folosi acest calculator: http://fitness-nation.ro/calculator-calorii/
Daca te ingrasi greu, poti chiar sa mai adaugi 100-500 kcal in plus. La varsta trece 18 chiar daca ai 16.

Cu timpul vei putea incepe sa jonglezi cu antrenamentele, sa lucrezi de 2 ori o grupa (sau doua chiar trei) deficitara, le vei combina altfel.

Poti schimba in (fiecare cifra reprezinta o zi):
1 piept+biceps
2 spate +triceps
3 umeri+trapez
4 picioare
5 doua grupe deficitare (spre exemplu picioare ori brate sau piept + biceps o saptamana si spate + triceps cealalta). La fel, doua zile pauza de preferat intre zilele de antrenament.
Abdomenul si oblicii abdominali ii poti antrena oricand, dupa antrenament sau in zilele de pauza, cum doresti. Valabil si pentru antebrat, aceste grupe lucreaza complementar la aproape toate exercitiile.

Poti incerca si un antrenament full body, cauta pe internet pentru ca eu nu am facut niciodata si nu iti pot face unul eficient. (totusi, am facut exercitii de baza: impins cu bara la piept, indreptari, genuflexiuni cel putin o data pe saptamana)

4 răspunsuri:
| Prtio explică:

Mulțumesc tuturor pentru ajutor!

| PacoPacolina a răspuns:

Salut. Am 16 si 1.79 cm.
Asta e programul meu:
Luni: Piept
Marti: Picioare
Miercuri: Tot ce tine de brate
Joi: Spate
Vineri: Abdomen si Umeri

Programul unui prieten:

Luni: Piept + biceps
Marti: Picioare + antebrat
Miercuri: pauza sau cardio ( doar daca vrei)
Joi: Spate + triceps
Vineri: Abdomen si Umeri

Sper ca te-am ajutat.winking

| KnightK2 a răspuns:

6 zile pe saptamana(mai bine te duci 30 de min in 6 zile decat 1 ora poate chiar 2 in 3 zile)in rest o zi Piept Brate, Spate, Picioare(NEVER SKIP A LEG DAY), FEMURALI si in ultima zi Tot Corpul.Bafta la Sala happy

| aXy99 a răspuns (pentru KnightK2):

Sa inteleg ca bicepsii femurali nu fac parte din picioare sau de ce sa ii antrenezi in zile diferite? Sa nu mai zic ca nu trebuie antrenati prea mult plus ca sunt solicitati destul de tare si la indreptari ( pe care le faci la spate).