anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 16 ani si fac sala de aproximativ 2 luni, am 1, 75 si 55 KG, m-am gandit sa iau niste proteine nu cred ca ar strica. Ce imi recomandati sa iau? Si sunt bune la varsta mea?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti slab amice tu trebuie sa mananci multe calorii, proteinele whey/aminoacizii nu te ajuta la nimic.
Un hard gainer sau parerea mea ãsta te-ar ajuta
https://m.myprotein.ro/......30743.html

Multe banane/ lapte alimente calorice etc

| Chitaristul26 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sincer, Mass gainer-urile nu sunt prea folositoare, mai ales ca sunt de obicei incarcate cu mult zahar. Trebuie sa ia mai multe calorii din mancare, nu suplimente, pentru ca asa pune greutate, dar nu prea multi muschi.

| anonim_4396 explică (pentru Chitaristul26):

E adevarat, dar ce mãnâncã de are 55kg?
Industria suplimentelor 90% e o scamatorie, si ãstia ce de abia se apucã de sala sunt profitul perfect de pe care se i-a. Ca isi imagineaza ca cresc cu niste prafuri magice. Când un supliment consta maxim 15% pe lângã ce mãnâncã.

| SiZZer a răspuns (pentru Chitaristul26):

Mersi frumos frate! O sa tin cont! thx

| Chitaristul26 a răspuns (pentru anonim_4396):

E clar ca mananca foarte putin pentru inaltimea lui. Dar inainte sa foloseasca suplimente, care practic sunt doar pentru perfectionarea nutritiei, trebuie mai intai o baza stabila pentru asta, care se formeaza prin mancare, nu suplimente.

18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa renunti la sala imediat, ca acolo dai jos si ptinele kilograme pe care el ai.
Tu ai un deficit de 10kg si ar trebui dublata cantitatea de mancare, ca sa iei in greutate.
Nu recomand suplimente cu proteina pentru tine, pentru ca unul din efectele lor sunt slabitul, chiar adica ajuta la modelarea muschilor.

| Chitaristul26 a răspuns (pentru Violleta2022):

Se vede ca nu stii nimic de sport, si totusi dai sfaturi eronate. Opreste-te, informeaza-te, si dupa continua

| Violleta2022 a răspuns (pentru Chitaristul26):

Am jucat multi ani un sport de echipa, asa ca stiu cu ce se mananca sportul!
Acum cativa ani, am luat si whey protein si am slabit rapid, asa ca, stiu foarte bine ce vorbesc, comparat cu voi, copilasii, care nu aveti habar nici de suplimentele de slabit si nici de sport.
Tu in special, nu mai departe de 6 luni in urma te interesay ce este aia whey protein si azi te dai expert? Ar trebuiis a-ti fie rusine!
Va sfatuiesc sa fiti politicosi sau sa tineti gura inchisa, daca nu aveti habar sa raspundeti.

| Chitaristul26 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu m-am interesat de "ce e Whey" acum 6 luni, stiam de mult inainte. Si proteinele te ajuta sa pui masa musculara, nu sa slabesti. E biologie simpla. Nu ma dau expert, dar nici tu nu ar trebui. Ca ai jucat odata un sport de echipa nu inseamna ca automat stii totul despre fitness, sport, alimentatie etc. Si in niciun caz nu inseamna ca stii ce inseamna antrenamentul de forta cu greutati. Documenteaza-te mai mult, si dupa.

| SiZZer a răspuns (pentru Violleta2022):

Mersi frumos frate! O sa tin cont! a

| Gabriel2424 a răspuns:

Hai sa clarificam ceva, proteine mananci in fiecare zi, alimentatia e 70%, antrenamentul e 30%, ai nevoie de mai multe mese 5 6 mese, in care sa mananci: peste, piept de pui, mazare, linte, avocado, banane, nuci intre mese, peste, orez, carne de vita si de porc nu cu multa grasime, iaurturi.Iti recomand ca inainte de antrenament sa mananci o banana, suplimentele sunt bune, cauta ceva pe baza de zer, ar trebui sa iti calculezi ce mananci, cauta pe yt cum sa ti calculezi mancarea, si incearca sa faci exercitii cu o greutate care nu te lasa sa faci mai mult de 10 repetari, deoarece muschiul se va dezvolta si va cere masa musculara, daca are o alimentatie, odihna si un antrenament bun, succes.

| SiZZer a răspuns (pentru Gabriel2424):

Mersi frumos frate! O sa tin cont!

| AllexXtreme a răspuns:

Nu prea sunt bune la vârsta ta, încearcă sa faci mușchi și fără proteine, mușchii se fac mai repede când ești prea obosit sa nu te lași sa faci în continuare atunci contează cel mai mult

| AnastasiaK a răspuns (pentru AllexXtreme):

Muschii nu se fac fara proteine...proteine mananci si tu, in fiecare zi. Fara suplimente poate voiai sa zici.

| aXy99 a răspuns (pentru AllexXtreme):

Daca esti obosit, mai bine te duci acasa si te culci.
Daca voiai sa zici ca atunci cand ajungi in timpul unui set sa simti ca nu mai poti, ai dreptate, repetarile facute atunci conteaza cel mai mult.

| SiZZer a răspuns (pentru AllexXtreme):

Mersi frumos frate! O sa tin cont! ta

| Alxblx a răspuns:

Proteine marca Whey ceva ce nu depășește 100 ron

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alxblx):

Este in deficit caloric masiv, nu are nevoie de proteina din whey, ca-l slabeste si mai mult!

| Chitaristul26 a răspuns:

Inteleg graba de a consuma proteine prafuri de la inceput, si eu am fost acolo. Insa proteinele praf sunt un supliment, nici macar nu sunt necesare ca avansat. Daca mananci 2-3 oua dimineata, niste piept de pui la pranz, si iaurt grecesc sau altceva seara(bine inteles, mai mananci si carbohidrati si grasimi sanatoase ex. Cartofi la cuptor, migdale, nuci, banane, mere, etc.) o sa obtii destule proteine pentru greutatea ta. Dupa 7-8 luni spre un an poti sa incepi sa te gandesti la proteine si alte suplimente, daca ai pus mai multa masa musculara (ajungand la un Lean Body mass de vreo 60-70 de kg). Sper ca te-am ajutat!