anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am nevoie de niste sfaturi de la voi.
Presupun ca in liceu se vor da probe cu rostogoliri, ceea ce eu urasc de cand am auzit prima data in generală de ele.
Pur și simplu mi-a ieșit acum cativa ani, dar acum deloc! și imi e frică sincer să fiu, sunt și un tip destul de mare, si inaltime si masă, nu sunt un băț pe care-l ia vântul.
Mai demult am incercat sa ma dau si pur si simplu am aterizat in cap, cu toata greutatea aia și e f aiurea.
Atât timp cat nimeni nu-mi poate lua teama asta.
Aș dori niște sfaturi în ce aș putea să fac, în sensul să termin cu situația asta penibilă pentru că doar la asta mă gândesc.
Toți din jurul meu o pot face, pentru că sunt foarte slabi.
Iar eu n-am vreo rușine pentru că imi e teamă să o fac, am o rusine in momentul in care toti se vor uita la mine si vor vedea ca nu am curajul nici macar sa ma pun in pozitia de rostogolire.
Să nu mai spun de roată, statul în cap și restul.
PS: am doar 1 ora de sport pe saptamana.

9 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Da, in clasa a 9 a se face gimnastica. Țin minte ca eu eram total Paralela, când aveam ore de sport și trebuia sa facem toți Exercițiile alea eu ma ascundeam oarecum și profesoara nu își dădea seama, apoi la final trebuia sa ne pună note pe rostogoliri parca și eu am refuzat, am zis ca nu pot, ca nu am mai făcut și noroc ca era de treaba ca mi-a pus un 7. Apoi in semestrul doi trebuia sa dam niște probe de viteza și alte chestii la lada cu nisip de îmi era sila de orele de sport. Oricum sportul e bun in școala, dar de multe ori te pun sa faci anumite chestii fără sa țină cont ca nu toți au aceeași condiție fizica sau nu se fac incalzirile înainte, așa ca pentru mine nu își avea rostul. Apoi in clasa a 10 a am văzut ca se fac 2 ore de sport pe săptămâna și mi-am luat scutire. Am stat așa de liniștita laughing
Nu am ce sfat sa îți dau, decât ca nu trebuie sa te stresezi prea tare și dacă ora de sport e cea mai mare grija a ta ia-ți scutire și gata.

| Mayar a răspuns:

Fa-te ca lesini. sora prietenei mele mereu lesina la asemenea chestii cu datul peste cap si rotogoliri. nu stiu daca era pe bune sau nu, dar poti face si tu asta. am auzit ca multe lume face asa

| WorldTraveler2553 a răspuns (pentru Mayar):

Sunt băiat totuși laughing Dacă mie îmi e rușine de cei din jur că nu pot face o rostogolire, cum m-aș simți dacă aș simula un "leșin"? laughing

| Mayar a răspuns (pentru WorldTraveler2553):

Decat sa iti rupi un picior, mana, etc, mai bine ii spui profei in particular ca tu lesini si nu vrei sa te forteze ca numa te faci de ras. eventual aduci si ceva adeverinta sau cum se numeste de la medicul de familie. am avut si eu o profa tampita la sport si ne-a pur sa sarim gresit, ca nu era bine pozitionata lada aia si un coleg habar nu am cum o cazut, dar am crezut ca si.o rupt gatul! L-au dus cu ambulanta. in prezent e bine, dar a suferit o operatie. asa ca nu e de gluma cu astea!

| WorldTraveler2553 a răspuns (pentru Mayar):

Asta așa e, dar nu vreau nici note de 7 la sport.
Păcat că în general am note bune

| NameInUse a răspuns:

Pai, altceva decat sa exersezi acasa n-ai ce face. Eventual, iti iei scutire medicala pe tot anul, poti aranja cu medicul de familie, dar ma indoiesc ca ti-ar da din moment ce motivul e chiar stupid: "Dom'le doctor, eu nu ma pot rotogoli".
?

| ChristianKalman a răspuns:

Bună! E mijlocul verii, iar tu cu asta îți încarci mintea?! E o oră, poți vorbi cu profesorul/profesoara de educație fizică și sport să te păsuiască la rostogoliri și să faci altceva în schimb. Nu te mai îngrijora, bucură-te de vară. Multă baftă!

| WorldTraveler2553 a răspuns:

Nu neapărat că îmi e frică, că de obicei o pot controla, dar în momentul în care stau în poziția din care trebuie să-mi dau drumul în față, eu când mă uit mereu am senzația că voi atinge capul de saltea prima oară, ceea ce nu trebuie.

| Andrusk2 a răspuns:

Bună! Și eu am avut aceeași problema. Până cand mi-am cumparat o saltea speciala si am tot exersat si mi-a iesit. Nu trebuie sa iti fie frica, pentru ca nu ai de ce. Proba de control, se zice, și eu la fel aveam emotii, dar am prins curaj.