| Louys a întrebat:


Daca fac sala, cu scopul de a pune masa musculara, in paralel cu kickboxing(de performanta), are ceva?
Ar fi ok, in schimb, sa imi pastrez forta si sa ma definesc?
Sau sa nu mai fac deloc?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pai da, cam asta e un program bun pe care il folosesc kickboxerii de performanta (si ei fac sala in paralel).

La sala trebuie sa pui accent pe exercitiile de baza: indreptari, ramat, tractiuni la bara (cu discuri legate de tine), flotari la paralele, genuflexiuni cu haltera pe umeri si presa militara. Cam asta e tot ce-ti trebuie.

O sa-ti mai dea antrenorul exercitii specifice: flotari pe mingi, flotari pe mingi cu saritura, etc.

p.s.: iti poti mari forta pana la un punct, apoi ca sa treci de punctul asta o sa trebuiasca sa maresti masa.

18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai tu ce vrei? Vrei sa pari mare si sa ai forta sau vrei sa ai rezultate in ring? Daca faci kickbox de performanta crezi ca nu o sa mai ai muschi si nu o sa arati bine? O sa ai muschi poate nu asa mari dar tot o sa ai o constitutie atletica si tot vei arata foarte bine. Plus ca daca esti prea mare in muschi nu te mai misti la fel de repede in ring. Masa musculara le trebuie celor care fac bodybuilding tie iti trebuie viteza, coordonare, rezistenta si lovituri bine plasate. Crezi ca tipele nu o sa se uite la tine daca faci kickbox? Ba din contra o femeie se uita mai degraba la unul care are un pic de muschi. Ele nu vor sa fii nici prea musculos dar nici prea slab. Iar kickboxul te face sa arati foarte bine sa stii. Daca lucrezi gen la o firma de interventie atunci trebuie sa fii mare si sa lovesti bine. Tu singur trebuie sa stii ce vrei de la tine. Daca iei o decizie spune-ne si noua ce ti-ai dori de fapt. Scuze pentru roman laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

" Plus ca daca esti prea mare in muschi nu te mai misti la fel de repede in ring. ", serios?

Mariusz Pudzianowski are 142 kg (doar muschi, cu patratele, fara grasime) si se misca super-rapid la MMA.

Ai vreun pic de experienta in sporturile de contact sau doar iti dai cu parerea ca "asa ai auzit tu"?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cosmin86):

Uita_te la bruce lee si vezi cat de mare era si cat de repede se misca. Chiar daca nu am facut un sport de contact am facut facultatea de sport si am dreptul la o parere. Chiar daca tu ai facut sala toata viata ta lasa arogantele pe TPU. Nimanui nu-i place o atitudine de superioritate. Daca te limitai in a-l ajuta pe colegul era ok dar tu ai tinut mortis sa ma contrazici.

| MadalinVoicu98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde de persoana genetic ala de zice el 142 kg poate are genetic fibre rapide tip 2 de aia rar sunt genul lui si-a putut dezvolta viteza sau are viteza, dar ai dreptate tu bruce lee, pacquaio, mayweather, lomachenko sunt mai rapizi decat ala de 142 mult! Cum si un slabanog de 50 kg luat de pe strada daca stie sa dea cu pumnul e mai rapid decat altul cu 43 in brat de sala chiar daca si ala da cu pumnu si viteza bate forta pe strada si precizia bate viteza! Daca unu de 60 70 kg are genetic fibre rapide tip 2 rupe pe viteza!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai trebuie sa te contrazic, la ce prostii spui, pentru ca pe langa sala am si cativa ani de sporturi de contact (kickboxing) si arte martiale (karate), unde antrenam viteza.

Am vazut o gramada de 100kg care se misca super rapid. E vorba de antrenamentul specific, ei la sala (chiar si cei de 100, 140kg) NU fac antrenament de culturism, ci antrenament specific pentru arte martiale.

Iar Bruce Lee ar pierde probabil in fata maestrilor de azi, nu stii ca a ajuns la spital si a facut operatii pe coloana, ca a facut exercitii intr-o dimineata neincalzit? Sa nu mai zic de cati steroizi si suplimente baga in el, sau crezi ca era "natural" asa rapid? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar kickboxul fa-l cu precautie. Acolo te acidentezi frecvent la articulatii si crede-ma ai sa regreti toata viata. Chiar si de la o entorsa nasoala chiar daca piciorul ti se vindeca el nu va mai fi la fel niciodata. Iti zice unul care s-a accidentat peste tot laughing

| Louys explică (pentru anonim_4396):

Mersi mult pentru ajutor! In principal nu imi doream neaparat sa am masa musculara, cat imi doream sa am forta.Adica am 15 ani, si multa lume imi zice ca sunt foarte puternic pentru varsta si kilogramele mele.Si ma gandeam ca antrenamentul de forta ar fi util pentru lupte.Ce-i drept eu am facut o greseala, am specificat faptul ca eu vreau masa musculara, dar nu este necesar acest lucru, adica mai mult m-ar interesa partea de forta, decat sa fiu cat un zid.
Eu ma gandesc, ca facand 3 zile pe saptamana kickboxing, iar alte 3 zile sala(Push, Pull, Legs), o sa am o forta mai dezvoltata, care ulterior se poate transmite in lovituri.

| Louys explică (pentru Cosmin86):

Deci ar trebui sa urmez un program diferit fata de unul normal.
Adica, nu sa fac un antrenament obisnuit de spate, ci sa ma axez pe anumite exercitii? Spre exemplu, in loc sa fac:indreptari tractiuni la helcomentru, ramat la helcometru, ramat cu bara, si ramat cu bara T, ar fi mai ok un program de genul: indreptari, tractiuni la bara, cu greutati adaugate si ramat cu bara(folosind greutati foarte mari).
In general, eu am o forta foarte mare pentru varsta mea, dar faptul ca as schimba tipul de antrenament, mi-ar permite la aceste exercitii sa mai adaug greutati.
Apropo, ordinea pe care am pus-o la programul meu actual, adica primul, este exact ordinea pe care o execut.Iar ca incalzire, fac 4 serii de tractiuni, intre 8 si 12 repetari fiecare serie.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Louys):

Normal, nu o sa te antrenezi ca un culturist, trebuie sa te antrenezi specific pentru sportul pe care il practici.

Uite exemplu:
https://www.youtube.com/watch?v=LxqIVtm2pPc

la 0:25 e primul exercitiu: snatch.

Dar nu te-a invatat antrenorul tau?

| Louys explică (pentru Cosmin86):

O sa schimb antrenorul, si aici din cate stiu nu avem program de forta.In schimb, am auzit ca e un antrenor foarte bun.
Acum eu spun doar din auzite, poate o sa fie altcumva.Dar e bine sa fii pregatit.Multumesc mult de ajutor!

| Louys explică (pentru Cosmin86):

La cealalta sala, faceam doar indreptari, genuflexiuni, impins la piept, si tractiuni.
Dar faza e, ca am inteles ca asta e un antrenor mai bun.Asta pe langa faptul ca eu m-am lasat de acea sala de kickboxing din diferite motive, pe care nu as vrea sa le enumar.Pot spune in schimb, despre ele, ca sunt foarte convingatoare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Louys):

Sunt foarte bune exercitiile alea, lucrezi tot corpul cu ele. Dar ar trebui si un exercitiu pentru umeri, presa militara sa zicem.

| Louys explică (pentru Cosmin86):

Deja lucrez presa militara.

| Louys explică (pentru Cosmin86):

Dar exercitii compuse, de genul:
Fac o indreptare, iar dupa ce am ridicat greutatea, o ridic deasupra capului, ca la presa militara, sau, sa fac 10 indreptari, dupa care, cu aceeasi greutate, sa fac ramat cu bara, sunt bune?

Ce ai sugera, sa ma bazez mai mult pe exercitii compuse, cum ar fi cele prezentate anterior, cu greutati mai mici, dar repetari mai multe(pentru ca desi pot face indreptari cu 100 de kg, nu pot face si ramat cu atat, si fiind un exercitiu compus, le fac imediat unul dupa celalalt), sau sa ma concentrez pe exercitii de forta, si mai simple? Cum ar fi, doar indreptari, cu 100 kg, si apoi sa fac ramatul, si tot asa?
Sau sa fac o combinatie intre cele 2 tipuri?

| MadalinVoicu98 a răspuns (pentru Louys):

Daca vrei exercitiu pentru viteza sau forta exploziva flotarile cu bataie din palma, aplauze si box imaginar cu un adversar imaginar shadowboxing, flotari in pumn pentru oase tari la pumn efect pumnului daca ai oase tari la pumn si viteza poti da mai usor k.o in barbă intr o bataie de stradă de aia au shaolini oase tari si masă musculara mică pentru viteză precizie coordonare si oase tari la pumn pentru efect cum zicea Nebunul.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Louys):

O combinatie intre ele, dar nu la acelasi antrenament.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Louys):

Pai da, cam asta e un program bun pe care il folosesc kickboxerii de performanta (si ei fac sala in paralel).

La sala trebuie sa pui accent pe exercitiile de baza: indreptari, ramat, tractiuni la bara (cu discuri legate de tine), flotari la paralele, genuflexiuni cu haltera pe umeri si presa militara. Cam asta e tot ce-ti trebuie.

O sa-ti mai dea antrenorul exercitii specifice: flotari pe mingi, flotari pe mingi cu saritura, etc.

p.s.: iti poti mari forta pana la un punct, apoi ca sa treci de punctul asta o sa trebuiasca sa maresti masa.

| MadalinVoicu98 a răspuns:

Apropo,poti da la sacul de box fara manusi sau cu fase dar sa fii atent! Eu asa mi-am intarit oasele de la pumn pe vremea cand faceam box! Daca ti se pare ciudat sa dai fara manusi poti cauta pe net sa vezi ca multi recomanda! Sunt si video-uri!