| SporeBox a întrebat:

Dupa ce se termina cu coronavirus si cu toate si o sa imi pot relua activitatile normale as vrea sa invat un stil de lupta, dar nu stiu care. Imi puteti recomanda voi unul? As vrea sa fie si unul asa mai fun si sa il pot folosi si daca ma ia unu la bataie de exemplu. Voi ce recomandati? Eu as incerca karate ( mi se pare distractiv) sau box pentru ca am niste prieteni pe acolo. Nu ma feresc sa iau niste lovituri si imi dau seama ca o sa iau destule dar as vrea sa fie si unul mai sigur, adica sa nu aiba urmari pe termen lung.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Pai ce iti place TIE?

Ai zis de karate, exista multe stiluri de karate, care te atrage?

Uite 2 exemple (despre care pot sa iti dau mai multe detalii ca le-am practicat):
1. KYOKUSHIN (preferatul meu) - seamana mult cu kickboxingul, doar ca nu sunt lovituri de brate la cap (deci e mai "safe") si din punctul meu de vedere e cel mai util stil de karate pentru lupta si cred ca singurul in care inveti in mod real sa lovesti tare.
https://youtu.be/2VdtZ0l7L2Q

2. SHOTOKAN - se bazeaza foarte mult pe agilitate si pe viteza, e "fun", ca o joaca, dar intr-o lupta reala inutil. La nivel competițional, totul se rezuma la puncte, dupa ce puncteaza unul, se opreste lupta, se anunta punctul si se reia apoi.
https://youtu.be/aaM-8Myd9KY

Cat despre box...depinde la ce nivel practici. Ca amator sau ca hobby, sunt slabe sanse sa fie vreo arta martiala cu adevarat periculoasa...la profesionisti, orice sport poate avea consecinte urate pe termen lung, nu doar cele de contact.

| SporeBox explică (pentru AnastasiaK):

Multumesc! O sa ma mai interesez si apoi o sa vad ce mi s-ar potrivi cel mai bine.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aikido. Judo.

| Cosmin86 a răspuns:

Karate goshin-do sau shotokan.

Răspuns utilizator avertizat
| AlexandruSimionescu a răspuns:

Uite aici cateva detalii despre un alt stil interesant de arta martiala cu efecte pozitive pe toate planurile https://shuhari.ro/club-de-karate-bucuresti-wado_ryu/. Doar sa nu te gandesti la bataie sau ca un stil e mai bun ca altul. Intr-o lupta castiga luptatorul nu stilul de lupta.