| spinteca a întrebat:

Pot sa consum dimineata un shake din 1 cupa de milk&egg30 gr, fulgi de ovaz 50 gr, 1 banana, miere 50 gr, lapte 200-300 ml, pentru a pune masa musculara, pe restul zilei am alimentatia pusa la punct.

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, este enorm de mult!
Daca iei un shake, nu mai mananci!

Daca vrei sa pui masa musculara NU mananci carbohidrtai, adica fulgi de ovaz nu au ce cauta in masa ta.
Bananele ingrasa!
Laptele si mierea iarasi nu-si au rostul.
Dimineata poti manca: oua fierte, pate de ficat, ham degresat sau parizer fara grasime, carne fiarta sau fripta, fara pielita.
Ca bautura, apa sau ceaiul neindulcit.
Painea si produsele cu cereale si zahar, NU au ce cauta in dieta ta, daca vrei sa pui masa musculara!

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns:

Pai conteaza si alimentatia din restul zilei... De asemenea conteaza si greutatea ta. Nu avem cum sa ghicim daca impreuna cu acest shake, tu iti atingi necesarul de macronutrienti intr-o zi si esti in surplus caloric. Daca se intampla asta, atunci e ok. Eventual, daca vrei, ti se pot spune pareri despre suplimentul ales (nu de la mine ca eu nu mai folosesc suplimente de ceva timp si nici nu am folosit prea mult asa ca nu le cunosc atat de bine), dar mai mult nu prea ai ce sa obtii dupa informatiile pe care le-ai dat in intrebare.

| IIIshaneIII a răspuns:

Carbohidrați=energie
Proteine=masă musculara
Lipide=energie înmagazinata, o,, geaca,, în plus, sau grăsime, da lipidele sunt o sursă de energie și se ard de obicei când nu sunt suficiente proteine și carbohidrați

| BroPew2017 a răspuns:

Poti consuma acel shake. Nu baga in seama toate,, dietele,, de tot rahatul. Fac sala de mai bine de 2 ani si te rog sa ma crezi ca ii bine sa mananci carne si fructe ca sa ai energie. Nu trebuie sa te infometezi. La sala consumi energie si trebuie sa te alimentezi. Fetisoara de jos ti-a spus regimul ei de slabit. TU NU VREI SA SLABESTI! Tu vrei muschi! Atunci mananca multe proteine. Bananele si mierea aceea de care ziceai sunt bune pentru a avea proteine dar pot spune ca daca le mananci nu te ingrasi ca doar le,, arzi,, la sala. Eu sunt barbat si stiu ce zic ca am avut contact la sala cu tipi care nu aveai cum sa-i contrazici la cum aratau. De la ei stiu. De la ei am practicat. De la ei recomand.

| AnastasiaK a răspuns (pentru BroPew2017):

DonnaAlba e total paralela cu sportul si alimentatia in general, deci e normal sa abereze. Dar tu, dupa ce faci sala 2 ani se presupune ca esti cat de cat informat...si totusi, din raspunsul tau nu prea reiese asta.

Bananele si mierea sunt bune pentru proteine? Bananele, in 100g contin 1g si un pic de proteine. Pieptul de pui, in aceeasi cantitate, contine undeva la 30g de proteine sau un pic mai mult, ca sa intelegi diferenta. De miere nu mai zic nimic ca ar fi penibil.

Faptul ca ai tinut sa precizezi ca esti barbat ca sa pari o sursa mai de incredere e de asemenea dezamagitor. Uite ca eu nu sunt barbat si sunt mai bine informata, totusiwinking

| BroPew2017 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Pai esti mai informata pe partea de aerobic. Tu nu ai facut masa musculara. E ca si cum as vorbi eu de menstruatie. Nu am legatura.

| BroPew2017 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Asa si poate ca mierea si bananele sunt mai sarace in proteine dar contin si altele. Adica nu au nimic daca le mananci. Nu mori. Doamne ce va mai place contrazicerea si sa aveti ultimul cuvant

| AnastasiaK a răspuns (pentru BroPew2017):

Eu te-am contrazis la partea in care ai zis ca sunt bune pentru proteine, nu am zis ca nu contin si altele...fiecare aliment contine cate ceva, e logic laughing

De asemenea, iti dai cu parerea aiurea. Ba da, dragule, lucrez inclusiv masa musculara. In momentul de fata ma axez pe calisthenics ce-i drept (printre altele fac si flotari in maini si multe alte variatii, sunt curioasa daca poti si tu) si mai rar lucrez cu greutati. Cu toate astea, cand o fac, mai lucrez si cu 100kg (asta in conditiile in care eu nu am nici 60, btw). Sunt foarte curioasa, TU cam ce faci pe la sala aia la care mergi de 2 ani? (sa mai spun ca fac sport de peste 10 ani sau sa ma abtin?)

| BroPew2017 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Lauda de sine nu miroase-a bine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru BroPew2017):

Nu chiar, milk&egg e o proteina "de noapte", adica are absorbtie lenta si se ia seara. Dimineata ar trebui ceva cu absorbtie rapida, proteina din zer (whey protein).

Daca are doar milk&egg, mai bine baga dimineata manancare serioasa (oua, carne, etc.) si seara cu 2 ore inainte de culcare baga milk&egg-ul, pana isi ia alte suplimente.

| AnastasiaK a răspuns (pentru BroPew2017):

Nu cunosti nici sensul cuvantului lauda, vad. Nu ti-am cerut sa te lauzi, ci sa expui niste fapte. Aveai si o ocazie buna ca doar te compari cu o fata laughing Dar, inteleg, poate ti-e rusine sa nu rada altcineva happy

Răspuns utilizator avertizat