anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU.
Practic sala din luna Februarie și vreau sa ma ajutați cu niște sfaturi.
Ce îmi recomandați ca sa cresc in masa musculară adică sa mi se vadă? Am 17 ani eu mananc destul și am căpătat "forța" adică de la 2 kg gantere fac lejer la biceps cu 9kg dar nu prea se văd rezultate pe corpul meu…
Este normal?
Vreau va rog frumos niște sfaturi de la experimentați nu neaparat despre asta ce ar trebui sa mai fac suplimentar sau ce alimente trebuie sa consum pentru rezultate.

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Cineva ti-a zis de dieta, ai acolo niste detalii folositoare. Eu zic ca cea mai importanta parte e cu proteinele, minim 1, 6g per kilogram de masa corporala pe zi daca vrei sa cresti. In plus lumea fuge de carbohidrati, dar ai nevoie de ei, mai ales in zilele cu sala.
Tot la capitolul dieta conteaza numarul de calorii, nu o sa cresti cat timp consumul zilnic nu depaseste nevoile tale zilnice, Organismul nu investeste in crescutul muschilor daca nu e hranit,

La antrenamente, faptul ca poti sa ridici 9kg e impresionant dar nu asta e ideea. Trebuie sa iti faci antrenamentul in asa fel incat in fiecare sesiune sa ridici mai mult decat data trecuta, chiar daca e doar o repetare. Daca azi ai facu to 4 seturi a cate 10 repetari cu 9kg, data viitoare trebuie sa faci 3 seturi de 10 si unul de 11 repetari cu 9 kg. Can ajungi la 4 seturi de 12, cresti greutatea. Fara sa cresti volumul masa musculara nu o sa creasca.

| Anonim7391 a răspuns (pentru RoCkKiD):

M-a amuzat puțin faza cu "impresionant" la 9kg rolling on the floor dar multumesc mult pentru ajutor

3 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Ce inseamna "eu mananc destul"? Poti sa spui ce mananci intr-o zi obisnuita? Dar concret.

| Sn4k3 a răspuns:

Nutritia este cea mai importanta. Sfatul meu este sa citesti despre ea putin pe google (calorii, macronutrienti, necesar caloric si orice intrebari mai ai), astfel o sa iti poti face singur program, nu o sa mai ai intrebari sau daca o sa ai, cel putin vei fi in stare sa cauti raspunsuri rapid. Dar ca sa iti salvez si putin timp:
proteine : 1, 5-2g/kg (1g = 4 calorii)
carbohidrati: 5-7g/kg (1g = 4 calorii)
grasimi: in jur 20-30% din necesarul tau caloric (1g = 9 calorii)