anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut tuturor!
Sunt Bogdan, am inaltimea 1.82m si greutate 73 KG si 12 ani jumate, fac sport cam de 2 luni (bicepsi, tricepsi, spate, fese, abdomen) si sunt foarte bine facut dar am o problema, cand fac 10 flotari ma fortez ca sa pot face flotari, in momentul in care fac a 5 a flotare ma dor mainile si putin spatele, unii zic ca nu pot face mai mult de 10 flotari deoarece sunt prea greu si inalt, dar forta am deoarece la jocul ala de e un pumn cu o manusa de box in unele magazine de gaming pe nume KickBox sau ceva de genu am dat 557.(problema 1).
(problema 2).
Cand fac 7-8 abdomene ma doare ceafa, gatul si spatele.
Ce sa fac? NU ZICETI NIMIC DE DOCTOR straight face

3 răspunsuri:
| xcristix a răspuns:

Poate ai scolioza(coloana vertebrala este in forma de s in loc sa fie ca o linie)neaparat doctor

| cristi202 a răspuns:

In mod normal, daca apare vreo durere, ideal e sa mergi la medic, mai ales cind e vorba de miscare, si in special cind e vorba de coloana. Cred ca ai vazut destul de multi oameni paralizati. Unii din ei au ajunsa sa pentru ca si-au neglijat durerile, mai ales cele de coloana. La tine nu e ceva normal daca e cum zici, ca ai forta dar nu poti sa faci. Insa, daca nu vrei sa auzi de medic, incearca antrenamentul, fa miscarile zi de zi, si incet incet din ce in ce mai mult. Eu cind am mers prima oara la sala de culturism eram la 1.96 inaltime si 66 kg greutate, deci foarte, foarte slab. Lucram la fiecare fel de exercitii cu bara goala, de 15 kg, insa datorita antrenamentului am putut sa ajung in aproape un an la 60 de kg la piept si picioare, si 45 la spate (asta in anii 90, cind nu prea erau aparate ca acum, si lucrai mai mult cu bara cu greutati). Insa m-am si tinut, daca la inceput unii zimbeau cind ma vedeau, si consider ca era oarecum normal, gindeste-te - un slabanog sa intre intr-o sala de culturism! (oricum, nu am mers la inceput singur, ci cu un prieten), datorita hotaririi si antrenamentului de care ma tineam, cei ce zimbeau la inceput au ajuns sa ma respecte, pentru ca vedeau ca imi inteleg handicapul si ca ma lupt sa il inlatur. Deci, daca nu vrei sa auzi de doctor, exerseaza, insa ai grija, sa nu ajungi daca cumva ai vreo problema medicala, la complicatii.

| purice75 a răspuns:

Salut Bogdan! Te-as putea sfatui cum sa slabesti fara sa zic ceva de doctor sau de sala.
1.Incearca sa nu te forteti foarte mult! Ca de exemplu incearca ca in fiecare zi sa faci 2 flotari sau abdomene, maine faci 3 flotari sau abdomene.O iei usor fara sa te fortezi.
2.Incearca sa fii calm si sa fii singur pentru a nu fii emotionat in caz ca vin parintii tai si iti zic,, mai baga 2, mai baga 3 abdomene''sau nu stiu ce.Incearca sa fii singur.
3. Sper sa iti fie de folos sfaturile mele si sa te ajute! Sarbatori Fericite!happy