| andrei0511 a întrebat:

Salut, vreau sa ma apuc de sala si as dori un program de slabit de la o persoana care se pricepe.
Am 16 si 8 luni, o inaltime de 182.5 cm si 83-84 kg.
Vreau sa ma duc sub 80 kg, daca se poate undeva la 75-77.
Vreau un program de slabit de la o perosona in domeniu.
Mentionez ca in timpul liber joc fotbal vreo 3-4 zile pe saptamana cate 2-3 ore.
In iarna aveam 92 de kg, acum am 83-84 cum am mentionat mai sus.

6 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Trebuie sa fii in deficit caloric, asta e toata "filosofia". Esti atent sa ai o alimentatie echilibrata (bine, poti slabi si mancand doar fast food daca esti in deficit, dar nu-i sanatos) si gata. Un program ar fi ceva strict si, din punctul meu de vedere, inutil.

Daca te apuci de sala, cere ajutorul unui antrenor si te indruma el.

| Florinrm97 a răspuns:

Din punctul meu de vedere ai 2 optiuni: 1- Continui sa joci fotbal regulat si iti schimbi alimentatia pentru ca ai 16 ani si esti in dezvoltare continua si vei slabi relativ usor sau 2- iti ajustezi alimentatia, te duci la o sala si acolo este si un instructor care iti poate face un program pentru niste bani in plus. Ambele metode sunt bune, eu personal am slabit prin ambele, dar daca iti place fotbalul si vrei sa si slabesti, fa-l mai serios si mai mult si n-o sa dai gres iar daca vrei sa te axezi pe sala, apuca-te de pe acum, n-ai sa regreti. ps: a da mai e si o a 3-a varianta, poti sa te duci la un nutritionist sa iti faca o dieta balansata si sa iei un program de slabit de pe internet ca sunt cu sutele, succes!

| Xfer a răspuns:

Continuă cu fotbalul şi o să mai slăbeşti.
Nu îți recomand să mergi la sală.Mai bine practici calistenie.
De banii cheltuiți pe abonament mai bine îți iei nişte BCAA - aminoacizi esențiali.
Prin calistenie îți construieşti mai multă forță (caută pe YT 2 finger full planche)
Canal de YT cu tutoriale:" THENX "
O să devii dependent de acest sport îți garantez 100%

| AnastasiaK a răspuns (pentru Xfer):

Prin calistenice iti construuiesti mai multa forta? Serios? Lucrand doar cu greutatea corpului iti construiesti mai multa forta decat la sala unde poti lucra cu greutati mult mai mari?

Nu ma intelege gresit, nu sunt contra calisthenics, ba chiar practic, dar sa zici ca iti construiesti mai multa forta decat la sala e stupid.

| Xfer a răspuns (pentru AnastasiaK):

Arată-mi pe cineva ce merge la sală si poate să realizeze un full planche.Si dacă o iei aşa sala in ce constă? Sa iti construiesti un corp frumos cu pătrățele, V shape nu? Adu-mi pe cineva de la sală şi îi dau 2 exercitii cu greutatea corpului( pentru orice parte muşchi) si nu poate sa le realizeze.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Xfer):

A, deci, altfel spus, nu ai idee ce e aia forta.

Ai dreptate, unul care a antrenat doar forta toata viata nu se va descurca cu calisthenics...la fel cum nu se va descurca nici sa alerge la un maraton sau sa danseze precum o balerina si LA FEL cum nu va fi capabil nici unul care a facut calisthenics toata viata sa ridice cat unul care face powerlifting. Am mai spus-o de n ori pe site-ul asta: nu se compara 2 sporturi total diferite.

De asemenea: nu, sala nu consta doar in a arata bine (desi multi doar asta isi doresc, nu sa faca full planche). Poate sa fie si despre asta, dar iti ofera echipament pentru mult mai mult. Antrenamentele de forta difera de cele pentru masa musculara si, de cele mai multe ori, cei care se axeaza doar pe forta nu vor avea patratele vizibile.