| Andy091193 a întrebat:

Salutare. Am astazi a doua zi de cind merg la sala de forta. Am fost Marti si astazi (joi). Eri dimineata am simtit o febra musculara foarte puternica in zona muschilor pe care i-am antrenat. Astazi, antrenorul m-a pus iar sa fac aceleasi exercitii si mi-a spus ca nu e nimic strasnic. La sala nu simteam asa tare durerea, insa acum nici nu pot sa imi imbrac maioul, ma doare cam tare. Imi fac griji, poate ar trebui sa incetez? Sau muschii se vor adapta? Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| DaNyHoOp3r2013 a răspuns:

Nu merita sa faci tot aceeasi grupa happy, pentru ca oricum cand faci urmatoare grupa faci febra happy de aceea in primele 2-3 zile e bine sa faci toate grupele sa faci febra si dupa nu mai faci, de exemplu si eu am febra acum, mai fac si eu uneori, asta nu inseamna sa lucrez aceeasi grupa, continui antrenamentu happy trece singura febra.

14 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

E normal să ai febră, dar antrenorul trebuia să te lase mai încet pe timpul febrei musculare.Fă o baie fierbinte cu sare de mare sau de bucătărie. Eventual o frecţie cu alcool înainte de somn.

| Nickname1890 a răspuns:

Nu a murit nimeni pana acum din febra musculara.

| Cosmin86 a răspuns:

1. antrenorul tau e cam prost, nu asa se incepe

2. evident ca se vor adapta, dar treptat, de-aia si trebuia sa te puna sa tragi TREPTAT ( cum ar fi primele 2 saptamani sa faci tot corpul la un antrenament, dar PUTINE exercitii / grupa, cat sa le incalzesti si sa le pregatesti pentru un efort intens )

Stai linistit, o sa-ti treaca de la sine, fara sa faci nimic.

Daca vrei sa faci ceva sa te ajute :

- masaj
- baie cu apa calda spre fierbinte
- aspirina

| VladGH a răspuns:

Nu stiu ce antrenor ai dar tu trebuie sa simti singur. Desigur daca abia 2 zile ai la sala te vor durea muschii ( simti ca sunt umflati, parca sau intarit ) dar dupa o luna de zile daca te vei antrena regulat nici nu o sa mai simti muschii. Dar ai grija sa nu te fortezi tare acum ca daca ii vei forta fara masura se vor impietri muschii si apoi te vei antrena fara rost ca muschii nu o sa-ti mai creasca.

| DaNyHoOp3r2013 a răspuns:

Nu este nimic rau, asa pateste toata lumea care merge pentru prima data la sala, sau merge dupa ceva timp de stat acasa, in timp ce mergi la sala te incalzesti si nu o mai simti febra, poti lua acasa seara 2 lingurite de zahar si 1 aspirina, si o baie fierbinte, dar o mica durere tot iti ramane.

| Andy091193 explică (pentru DaNyHoOp3r2013):

Intrebarea care ma intereseaza cel mai mult e ca daca am febra musculara la o anumita pereche de muschi, merita sa continui antrenamentul, sau sa trec la alti muschi pina astept sa treaca?!

| DaNyHoOp3r2013 a răspuns (pentru Andy091193):

Nu merita sa faci tot aceeasi grupa happy, pentru ca oricum cand faci urmatoare grupa faci febra happy de aceea in primele 2-3 zile e bine sa faci toate grupele sa faci febra si dupa nu mai faci, de exemplu si eu am febra acum, mai fac si eu uneori, asta nu inseamna sa lucrez aceeasi grupa, continui antrenamentu happy trece singura febra.

| Goguletzu a răspuns:

Trebuia sa incepi treptat.

eu daca fac pauza o perioada, de obicei in prima zi lucrez toate grupele de muschi asa lejer(greutati putine) o sa simti o febra slaba, iar de la al 2-lea antrenament nu o sa mai simti nimic baftahappy

| y0nutz3ly a răspuns:

Se vor adapta stai linistit dupa vreo o sapt 2 nu vei mai avea febra iti garantez big grin

| nonamenow a răspuns:

In mod normal, in prima zi de sala trebuie sa iti antrenezi toti muschii, pentru a face febra. Intr-o saptamana nu vei mai stimti asa rau, dar te sfatuiesc sa nu tragi tare in aceste zile, pentru a evita ruperea de muschi.

| Andy091193 explică (pentru nonamenow):

Pai asa si am facut, dar a doua zi sa simtit numai tricepsul foarte tare. E incordat si umflat, nu prea pot sa indoi mina, asta deja mai bine.

| WISCHI a răspuns:

Cate ore de sala faci pe zi!

| WISCHI a răspuns:

Cate zile faci sala! Si cat ridici la piept!

| DaNyHoOp3r2013 a răspuns (pentru WISCHI):

rolling on the floor) il luasi cam tare laughing

| Andy091193 explică (pentru WISCHI):

Fac 3 zile pe saptamana cite o ora jumate, cind si cum, de obicei finisez programul care il am de facut. La piept nu am ridicat inca, (am abia doua zile), am facut o multime de exercitii pentru biceps, triceps, pectorali, abdomen, spate.