| K4ppy a întrebat:

Salutare, sper ca nu am gresit categoria. Am următoarea problema, sa ii spun asa. În urma cu 2 zile, am fost la ștrand Hermes, din Slobozia, cu mai mulți prieteni. Înainte să plecăm mi au spus daca stiu sa inot, si eu, mergând verile trecute la mare, am zis ca stiu, dar nefiind sigur de mine. La hermes, apa in locul cel mai înalt era de 2 metri 20, și după din ce in ce mai mic, bănuiesc că știți cum sta treaba. Problema este următoarea, nu reusesc sa inot perfect, si nu reusesc sa ma tin la suprafață in apa mai mare ca mine. Eu sunt înalt de statură, am 1.86, Și mai slăbuț, 62 kg. Ii vedeam pe ceilalți cum se aruncau în apa unde era de 2 metri 20, pur si simplu ma simteam prost ca eu nu puteam sa ma arunc, fiindcă nu stiu sa ma tin la suprafață. Sa nu credeti ca sunt paralel la înnot, stiu mișcările, am incercat in apa potrivita sa ma deplasez innotand macar 5 metri, am reusit, dar mi se pare ca ma mișc greu, cred ca gresesc la mișcarea brațelor. De ce nu pot sta la suprafață? Cand m-am dus la apa mai înaltă ca mine, pur si simplu am văzut că nu mai ating podeaua cu picioarele, Și am incercat sa dau din mâini și picioare, dar degeaba, începusem să mă panichez, norocul meu a fost ca eram cu un prieten care m-am tinut de el. Am observat in momentul acela ca nu puteam nici sa ma întind pe burta ca sa dau din picioare, pur si simplu simțeam nevoia sa ating cu picioarele fundul piscinii si cand am văzut că nu pot m-am alarmat. Ce pot face in privinta asta? Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Nici eu nu stiu sa inot (ca la carte). Am invatat singur acum cativa ani cand am fost la AquaMagic cu scoala. M-am dus in canalul acela (in care apa are 1, 5m daca nu ma insel), m-am panicat putin, deoarece credeam ca e mai mica, iar eu nu atinsesem fundul, asa ca am inceput sa dau din maini si din picioare. Am reusit. Nu m-am scufundat. Pana la urma, am atins fundul canalului, avea doar 1, 5m, dar nu stiam asta. M-am pus in pozitie orizontala si am inceput sa dau din membre asa cum vazusem la tata (mai demult) si am putut sa ma deplasez. A fost...instinctiv. Nu stiu cat de corect inot, dar si eu am 1, 87 si sunt chiar mai rapid decat unii care au luat lectii de inot. Tot ce trebuie sa faci este sa nu te mai gandesti ca nu atingi fundul marii/piscinei. Tu vezi-ti de treaba, da linistit din membre si incearca sa te deplasezi. Nu te vei scufunda. (incearca totusi s-o faci alaturi de cineva care stie inota, nu de alta, dar din cauza emotiilor, e posibil sa te panichezi si sa nu iti iasa din prima). Bafta!

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Dupa descrierea ta, iti pot spune clar ca nu stii de fat sa intoti. Una este sa stii miscarile dar alta este sa nu stii sa le executi, iar faptul ca te duci la fund, confirma faptul ca nu stii sa inoti.
Ia ore de inot cu un instructor si nu te mai da cocos ca stii sa inoti, cand arati de fapt ca nu stii, macar pana inveti.