anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt ectomorf,nu sunt inalt,in comparatie cu ceilaltii de varsta mea, am 1, 72, as vrea sa stiu daca ma ajuta flotarile,traciunile,alergatu la dezvoltarea masei musculare? Daca da,cate repetari,ce fel de flotari,detalii, sugestii, accept orice...

Răspuns Câştigător
| MeConstantine a răspuns:

Buna,
Cuvant pomposhappy pentru inaltare trebuie sa faci exercitii la bara, multe happy Asta te ajuta cel mai mult, sau baschet si inot.
Sa nu faci sala pentru ca daca ti se dezvolta masa musculara foarte mult nu ti se mai dezvolta masa osoasahappy cea care te face mai inalt

| Cosmin86 a răspuns (pentru MeConstantine):

"daca ti se dezvolta masa musculara foarte mult nu ti se mai dezvolta masa osoasa", poti argumenta aberatia asta?

| MeConstantine a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este o aberatie happy Deci muschii cand cresc se lipesc de oase si automat oasele nu ti se mai dezvolta la fel de mult. Daca ai observat cei care au muschi si au facut sala de mici sunt mici in inaltime happy trebuie sa stii ce muschi sa lucrezi si cand, nu este aberatie si trebuie sa mai inveti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MeConstantine):

Ok, arata-mi un singur articol stiintific care sa sustina ce-ai zis.

Pana atunci, sunt o gramada care fac sala de mici si au crescut inalti, sa luam spre ex. pe celebrul Arnold, face sala de mic, inclusiv exercitii grele, era CEL MAI MUSCULOS si era foarte inalt, i se spunea stejarul austriac.

Altul : Lou Ferigno, adversarul lui Arnold de la Mr Olympia, i se spune "Big Lou" pentru ca e foarte inalt.

Uite si un articol stiintific :

http://pediatrics.aappublications.org/content/107/6/1470.full.pdf+html

Citez : ""Strength training programs do not seem to adversely affect linear growth and do not seem to have any long-term detrimental effect on cardiovascular health.""

| MeConstantine a răspuns (pentru Cosmin86):

Sportul pana la un nivel destul de ridicat nu opreste cresterea.

Sportul care vizeaza obiective de genul Europene, Mondiale sau Olimpiada, cel mai vizibil fiind gimnastica feminina, duce nivelul de intensitate care depaseste niivelul de intelegere al oamenilor care practica sport de placere.

Acest fapt forteaza o desvoltare si maturizare a corpului in ritm alert pentru a tine pasul inclusiv maturizare hormonala.
Acest lucru duce la o inchidere a cartilagiilor de crestere prematura. Si din punct de vedere hormonal dar si din punct de vedere al simplei adaptari. Cartilagiile si articulatiile se intaresc pur si simplu pentru a face fata efortului.
Deci aici iti dau din el, nu imi place sa imblu doar pe net, deci asa cum se sustine sportul iti intareste cartilagiile si deci sistemul osos ca sa faca fata, la fel si muschii se dezvolta. Cum crezi. Sunt exercitii si exercitii si depinde cum le combini.

5 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Fă un sport pentru înălţare:Înot, baschet, volei sau cel puţin tracţiuni şi cu o dietă sănătoasă vei reuşi.