| noreligion a întrebat:

Daca Dumnezeu este omnibenevolent, ce rost isi mai are, atunci, iadul?
Pentru ca Dumnezeu, in bunatatea lui, IARTA TOT.Sau nu iarta si atunci nu este omnibenevolent?

Răspuns Câştigător
| PhaseMorphXR a răspuns:

Daca Dumnezeu nu este Omnibenevolent, atunci nu poate fi Omnipotent, daca nu este omnipotent, atunci nu poate fi Omniscient, daca nu este Omniscient atunci nu foate fi Absolut, daca nu este Absolut atunci nu poate fi Dumnezeu.

Punct si de la capat...

32 răspunsuri:
| FreakyFred a răspuns:

Oau! asta e fix a 31-a intrebare a ta legata de religie! stii cate intrebari ai pus in total? pai cam 31! asta da ambitie! sincer, cred ca insisti cam mult punand in discutie astfel de teme. nu o lua in nume de rau, dar as prefera sa postezi mai mult cum ai postat ieri (descoperirea scheletelor) decat ce faci acum! desigur ca ce zici tu are logica pentru toata lumea chiar daca multora le e frica sa recunoasca adevarul. cat despre intrebarea ta, d-zeu nu e omnibenevolent pentru ca nu exista. toata povestea asta cu divinitatea are o gramada de lucruri care se bat cap in cap. un exemplu ar fi iadul. si ca asta mai sunt multe... TO BE CONTINUED

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar tu? Ia-ti un catel, alearga prin parc, vezi site-uri porno, fa ceva, dar nu ne mai plictisi! ~x(

| mgtow a răspuns:

Daca dumnezeu ar ierta totul atunci toata lumea sar duce in rai sufletele zic, deci pacatele ca crima, violurile, jafuri, si cele grave sunt condamnate cu iadul, restul injuraturi masturbare sau discutii sunt pacate care se iarta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Increderea prea mare in Dumnezeu este pacat, fiindca lasa loc mult ingaduintei de sine, deci pacatelor.neincrederea in el lasa loc desnadejdii, si daca desnadajduiesti iarasi este pacat.tot ce intrece dreapta masura este rau.omnibenevolent este tot o expresie a unui inteligent pentru a baga in ceata omul simplu si care nu are acces la dex. tu nu esti decat o trepadusa care transmite mai departe.insa ce e de la Dumnezeu, ramane. ce e de la oameni e desertaciune si va pieri. problema cea mare nonreligion, nu pune problema iadului si a raiului acuma.ci in ultima clipa, si nu astepta cine stie ce revelatii de la altii sau de la Doamne-Doamne pentru tine personal. ti se va revela atat cat iti este dat.in ultima clipa te vei intreba; oare a fost de ajuns? se zice ca nu ne poate ispiti satana sau alte duhuri, mai mult decat poate ierta Dumnezeu. mi-ar place sa fie asa. dar nu se stie sigur.

| noreligion explică:

@floatilla-foarte corect ceea ce spui tu, insa pana la omnipotenta.Pai cum sa spui asa ceva despre Dumnezeu? Sau ai uitat de, omnipotenta'' Sfanta Stafie care lasa gravide toate fecioarele? loool!

| PhaseMorphXR a răspuns:

@noreligion

Da asa e, batranii satului in care locuiesc tocmai au convocat intreaga comunitate in agora sa ma lapideze, pentru blasfemie... mmmm lapidare day dreaming, o sa mor alaturi de toti ceilalti copii rebeli care vor fi lapidati o data cu mine, pentru nerespectarea parintilor lor, in numele Domnului bineinteles. Clerul e foarte birocratic si punctual.

| Vizitiul a răspuns:

Daca raiul meu este in iad, atunci ce rost mai are raiul?

| Zazu a răspuns:

D-zeu nu prea are chef, in general, sa isi arate calitatile plebeilor.
D-zeu are doar trei calitati astro-psihotice, omiprezent, omnipotent si omniscient, dar si pe astea le are acolosha, la el, in ceruri.Si cum el nu exista fizic, ci doar din punct de vedere spiritual-moral, hai sa-l lasam(ca se supara Ralu). Copiilor astora le trebuie altceva decat religie.Aer liber, joaca, amici, scoala, liceu.Nu poti dovedi nimic, nici pro, nici contra, pentru ca ei nu au o baza logica de la care sa plece.Indiferent de ritul caruia apartin(sau nu), este destul de complicat pentru un adolescent sa accepte negatia. Eu propun, cu umilula mea capacitate, de a posta o intrebare de genul:Copii, mari si mici, ce inseamna omni?
Cautarile astea pe gogu isi au si ele rostul lor, daca bietii de ei tot cauta, macar sa caute cu folos!

| Alphawolf a răspuns:

@Floatilla, intrebarea este: Impreuna pot coexista? Impreuna nu-l exclud pe D-zeu?

Răspuns utilizator avertizat
| carminaburana43 a răspuns:

Eu o singura intrebare as avea, legat de intrebarea ta adica de cei care sunt atei si spun ca nu exista Dumnezeu sau daca exista e rau. Pot ateistii iubi din tot sufletul? Pot ateistii sa fie buni dezinteresati din tot sufletul?

| PhaseMorphXR a răspuns:

@Alphawolf "intrebarea este: Impreuna pot coexista? Impreuna nu-l exclud pe D-zeu?"
Vor veni multi si vor spune ca, dintr-o perspectiva umana limitata aceste caracteristici nu i se pot atribui lui Dumnezeu in acelasi mod in care i s-ar atribui onui om. Pot coexista impreuna? In cazul unui om (ipotetic), in nici un caz... In cazul unei entitati abstrate absolute? Poate... dar atunci (tot din perspectiva noastra) trebuie sa concluzionam ca aceea entitate apartine incogniscibilului, deci implicit departe de posibilitatile noastre de a o descrie, de a-i construi o imagine, sau de a ne raporta fata de ea.

| PhaseMorphXR a răspuns:

@carminaburana43
Termenul "ateist" exista in limba engleza intr-o forma apropiata de asta, dar nu si in romana, cand termenul se refera la o persoana. Ai zis bine prima data "Atei".
Da, ateii pot iubii "din tot sufletul", atata timp cat e un sentiment uman universal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu fiind considerat creatorul nostru, il putem compara(la modul absurd) cu un parinte. Ce nu iarta parintii copiilor? Indiferent cat de grave ar fi greselile si aspre pedepsele la inceput, inima nu te lasa sa-ti uiti copiii. Apoi, daca ei si-o fac cu mana lor si refuza prin toate mijloacele ajutorul tau, atunci esti lipsit de sperante, (mai ales cand ei se afla prin alta tara) dar asta nu inseamna ca, daca ei ti-ar cere mana, nu le-ai da-owinking.

| PhaseMorphXR a răspuns:

P. S. Daca tot dati cu "stupid" macar oglinditi-va iluminozitatea si printr-un argument dragilor... nu asta e ideea? Sa aratati ca stiti mai multe? Sau considerati de fapt cele 5 variante de evaluare, niste variante de "auto-evaluare" a unui test psihologic sub-inteles aici? De fapt asta nu era intrebare... offff unde-i harciog cand ai nevoie de el.

| britneyss a răspuns:

Cine ţi a confirmat că există iad? Acest loc nu există aşa cum nu l imaginăm noi. Există însă alte dimensiuni şi entităţi pe care noi nu le putem încă înţelege.

| noreligion explică:

@britneyss -
,, Cine ţi a confirmat că există iad? Acest loc nu există aşa cum nu l imaginăm noi. Există însă alte dimensiuni şi entităţi pe care noi nu le putem încă înţelege''
Intrebarea era pusa pentru cei care cred in existenta divinitatii, in existenta raiului si a iadului.Bineinteles ca nu exista nici una dintre ele, insa putina lume este constienta de asta.In alta ordine de idei, tu spui ca exista alte entitati si dimensiuni pe care noi nu le putem intelege. Daca nu le putem intelege, de unde stim ca exista? Tot...crezand in ele?

| Alphawolf a răspuns:

@Floatilla, Si daca D-zeu apartine incogniscibilului, aceste caracteristici atribuite lui, devin un nonsens? Asta ar insemna ca, ratiunea noastra este o iluzie, sau ca, inaintam pe un drum gresit, sau poate suntem limitati intr-o realitate in care potentialul cunoasterii este limitat. In caz contrar si in mod normal, aceste definitii ar trebui sa fie valabile si sa se potriveasca Lui. Omniscienta si omnipotenta nu sunt limitate de limitele noastre. Aceste doua inseamna toata existenta, indiferent daca este vorba de materie, "duh", trecut sau viitor.

| PhaseMorphXR a răspuns:

@Alphawolf
"Si daca D-zeu apartine incogniscibilului, aceste caracteristici atribuite lui, devin un nonsens?"
Pe scurt, da, pentru orice afirmatie facuta despre acest Dumnezeu, orice informatie captata, nu are o baza reala verificabila, rationala, fiind astfel deschis speculatiei, (ex: Mi-l imaginez pe Dumnezeu in felul care mi-ar placea sa existe, cu atributele pe care as vrea sa le aiba). Nu exista o cale de a obtine informatie despre Dumnezeu. Trebuie sa apelezi la mituri sistematizate si codificate numite dogme si doctrine pentru asta, iar intrucat acestea din urma se dovedesc la fiecare pas a nu fi mai mult decat speculatii umane la randul lor, transferul "pilonului credineti" in acestea (respectiv scripturi sacre) devine la randul sau un non-sens, cu atat mai mult cu cat dogmatismul e mai accentuat. Cei ce merg mai departe de acest punct ignostic, sunt supusi intrebarii "Care doctrina imi ofera cele mai precise si adevarate informatii despre Absolut"? Punct in care fiecare isi alege religia care doreste. Este adevarat ca toate arealele spirituale din lume se pot referi la acelasi dumnezeu, insa acelasi lucru nu se poate spune despre dogme.
"Asta ar insemna ca, ratiunea noastra este o iluzie, sau ca, inaintam pe un drum gresit,"
Nu, nu inseamna asta, nu rezulta de nicaieri afirmatia pe care o faci. Faptul ca nu exista sursa rationala de "informatie" despre absolut nu inseamna ca ratiunea in sine este o iluzie, (poate existenta noastra este o iluzie, dar...). Ratiunea in sine e un instrument vital pentru orice dogma si religie, e fundamentul oricarei gandiri, inclusiv religioasa, de la Animism pana la marile religii. Singura diferenta fiind ca aceasta ratiune opereaza pe baza datelor care nu sunt obtinute pe cale rationala, rezultatul fiind evident.
"sau poate suntem limitati intr-o realitate in care potentialul cunoasterii este limitat."
Nimeni nu contesta asta... dar...
"In caz contrar si in mod normal, aceste definitii ar trebui sa fie valabile si sa se potriveasca Lui."
Numai daca ai o baza reala non-dogmatica in care poti defini "Lui/El"
"Omniscienta si omnipotenta nu sunt limitate de limitele noastre. Aceste doua inseamna toata existenta, indiferent daca este vorba de materie, "duh", trecut sau viitor."
Da, intr-adevar pot sa nu fie limitate de limitele noastre... dar in acest punct nu mai e nevoie de o dogma pentru a sistematiza continutul de informatie pe care se opereaza, aici se tinde mai mult spre Monism.

| Alphawolf a răspuns:

@Floatilla, lasand dogmele sau imaginatia la o parte, avem caracteristicile lui D-zeu in biblie(o carte inspirata de el) in care se defineste absolut, apoi avem definitia de absolut conform ratiunii noastre. In cazul asta, daca absolutul biblic nu se potriveste cu absolutul definit de noi, unul din cele doua absoluturi este cu problema. Daca intr-adevar biblia este inspirata de creatorul absolut, inseamna ca este o problema cu realitatea sau ratiunea noastra.
Dogmele sunt niste teorii(pareri) nefondate, care in orice caz urmaresc interese, nu este nevoie de ele pentru a sistematiza continutul de informatie pe care se opereaza. Biblia este o poveste relativa care nu se poate combate, iar dogmele isi permit, dau intelesuri subiective continutului.

| Sconcsiş a răspuns:

Iadul e pentru oamenii rai, sa spun ca la prosti. Adica pentru tine...

| GyeBaek a răspuns:

Buna intrebare, uite si rspunsu Dumnezeu le da libertate de a lege oamenilor, oameni pot alege ce vor bine sau rau, dar oameni rai nu pot ajunge in rai. E adevarat Dunezeu iarta tot, doar sa-ti ceri iertare, poti fi toata viata un criminal si curvasar, dar daca in ultima secunda de viata iti pare rau si iti ceri iertare Dumnezeu te iarta.

| 4inel a răspuns:

Dumnezeu, daca ai fi studiat cu atentie Biblia, este in acelasi timp si bun dar si drept.
Unde ai gasit tu in Biblie ca Dumnezeu iarta TOT fara sa pedepseasca pacatul?
Citeste cu atentie acest verset:
"Romani 5:8  Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi."
Aici vezi in acelasi timp si dragostea Lui Dumnezeu dar si dreptatea Lui.
Dragoste pentru ca nu ar vrea sa ne trimita in iad pe toti, de aceea toata pedeapsa pe care noi am fi meritat-o a luat-o Cristos Isus la CRUCE.
L-a obligat cineva sa moara? NU.
Ci a facut-o pentru ca te iubeste.
Ce se intampla daca tu respingi oferta Lui de salvare?
Vei ajunge in IAD.
Ce este Iadul?
Locul unde nu-L vei intalni pe Dumnezeu.

| Zazu a răspuns:

Floatilla, mama draga, lui d-zeu ii sunt atribuite, strict, trei"calitati", omniprezent, omnipotent si omniscient.Omni vine de le ToT.aToT -UL asta este unic, ca de aia ii zice Omni.Omnibenevolent, nu exista ca apreciere pentru a-l califica cumva pe d-zeu. D-zeu, din punct de vedere crestinesc-moral este omniscient, de acolo vin "celilalte", nu vice-versa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omnibenevolent? ce inseamna si asta laughing Dumnezeu iarta, iarta si iarta dar nu pacatele mari ...nu iarta avorturile, necredinta, neascultarea de parinti, alintarea lui Nichi "Dracu"

Cati ani ai 8-9? Pentru ca esti prea necredincios/necredincioasa.vei vedea unde vei ajunge si iti va parea rau!tongue

| Diana3509 a răspuns:

In sfarsit un om destept.

Nu exista Dumnezeu. Exista doar puterea mintii tale. Ai auzit de noetica?

| anyska a răspuns:

Desigur ca iarta tot dar asta daca iti pare rau. Daca nu ar exista IAD la ce ar mai folosi CERUL?

| Crisu_7532 a răspuns:

Mai, Dumnezeu iarta atunci cand tu, ca o mioara ratacita ce esti, te intorci la turma. Dumnezeu te iarta de pacate daca iti ceri iertare pentru ele, daca ai remuscari si daca, in sine ta, promiti si incerci sa nu le mai repeti. pentru ca n-are nici un rost sa te duci la spovedanie, sa spui "Doamne, iarta-ma pentru ca am furat/jurat stramb impotriva aproapelui/preacurvit/ucis/injurat/" iar peste 2 zile sa faci acelasi pacat.
Asa ca Dumnezeu este iertator pentru ca te primeste inapoi in sanul Lui pe tine, pacatosul, daca te intorci la calea cea dreapta cu smerenie. In schimb, daca duci o viata pacatoasa, nu poti sa te astepti sa ti se deschida Portile Raiului nu? Adica, bunii cu bunii, raii cu raii. De asta exista Raiul si Iadul. Deci Dumnezeu este omnibenevolent. dar depinde de noi daca ne vom bucura sau nu de iertarea Sa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si daca lumea nu vrea sa fie iertata? sa facem un exercitiu de imaginatie: Tu ai un copil si-i spui: "Nu trece podul acela ca e subred si se rupe. Vei cadea in apa si vei muri". El nu te asculta si trece podul. Cade in rau, raul e lin dar se indreapta catre o cascada din care nu are sanse de scapare. Tu sari dupa el si ii intinzi mana: "Fiule,, lasa-ma sa te salvez, altfel vei muri" El rade de tine, te face in toate felurile spunand ca te-ai ramolit, nu vezi ce apa lina si frumoasa? Si respinge mana ta intinsa strigand sa il lasi in pace. Inevitabil cade in cascada si moare. a cui e vina?

| Costel95 a răspuns:

Ultimul raspuns a fost cel mai bun...si oricum degeaba as incerca sa-ti explic de iertarea Sa, ca tot asa ai ramanea incuiat. E adevarat, Dumnezeu impietreste inima cui vrea...

Întrebări similare